Siirry sisältöön
Suklainensydän

Heii! Mua ärsyttää ja rasittaa nyt yks kouluprojekti, joka jatkuu helmikuun puoliväliin asti vielä, alotettiin syksyllä. Aluksi olin aika innoissani tästä projektista koska sen aihe oli mua tosi kiinnostava ja olin oottanu tätä projektia paljon. Kuitenkin heti tän projektin alettua mulla alko tulla stressiä ja paniikkia projektin etenemisestä ja onnistumisesta, sekä siitä, että joudunkin yllättäen suorittaa sitä sellaisten ihmisten kanssa, joiden läsnäolo jokseenkin ahdistaa. Vielä pahemmaks tätä tekee sitte se, että projektin luonteeseen kuuluu, että ollaan paljo kontaktissa toisten kanssa. Mulle myös heti alusta alkaen kasaantu pienien sattumuksien kautta sellasia projektin osia, joita en pysty suorittamaan, ja alusta asti oon ollu sitä mieltä, etten voi sellasia suorittaa. Tän koko homman takia mun stressi ja ahdistus on ollu projektin alusta asti korkealla ja saan paniikkikohtauksia tasasin väliajoin. Mitä voin tehä???

Pusheli Pasheli🏳️‍🌈

Saatteko siitä projektista jonku arvosanan? Mua ainaki alkaa aina heti stressaa kun pitää tehä muiden kaa joku projekti enkä tuu oikeen toimeen mun ryhmäläisten kanssa. Ehkä voisit puhua sun opettajan kaa sun siitä. Se vois antaa sulle jotain vinkkejä projektia varten yms.
Tsemppiä <3

Nettiystävä

Juttele opettajan/ohjaajan kanssa. En ole nyt viestin perusteella varma onko kyse peruskoulun, lukion, ammatillisen vai jonkin muun oppilaitoksen projektista, mutta sillä ei ole tämän kannalta väliä. Joka tapauksessa juttele sen henkilön kanssa, keneltä olet tehtävänannon saanut ja kenelle työsi todennäköisesti lopussa myös palautat. Jos tehtävänä on jotain, jonka suorittamisesta et ole aivan varma tai se tuntuu muuten pahalta, kannattaa kysyä ainakin, mitä tässä kohdassa vaaditaan ja voisiko homman tehdä jotenkin toisin. Voihan olla, että se osa, mikä ahdistaa, ei olekaan täysin välttämätön lopputuloksen kannalta, tai että vaatimustaso niissä ei ole kohtuuttoman korkea. Jos asia on näin, voit aivan huoletta jättää näiden projektin osien miettimisen vähemmälle ja keskittyä hiomaan muita osia.

Ymmärsin että projektia tehdään ryhmissä? Jos näin on, voisitko harkita että ehdottaisit aiheiden uudelleen jakamista? Jollain muulla ryhmässä voi myös olla sellaisia aiheita, joissa ei pääse eteenpäin ja voisi mielellään suostua vaihtamaan kanssasi.

Voi myös olla, ettet ole ihan ainoa jolla on ongelmia. Kannattaa keskustella myös muiden kanssa projektista jos siltä tuntuu ja kysellä, miten heillä etenee ja miten he ovat nämä asiat hoitaneet. Voit saada hyviä vinkkejä tai ainakin vertaistukea.

Suosittelen pitämään myös mielessä, että täydellistä ei koskaan tarvitse tavoitella, varsinkaan oman voinnin kustannuksella. Paniikkikohtaukset ovat selvä merkki siitä, että rima on liian korkealla ja olisi ehkä syytä miettiä, miten voisi stressiään helpottaa. Muistathan tehdä myös itsellesi mieluisia asioita, syödä, nukkua ja liikkua riittävästi?

Sun lemppari💋

Moikka toi kuulostaa sulle aika raskaalta:( Mun yks juttu ois se että keskustelisit sen open kaa:) Jos se ei auta nii en oikein tiiä mitä tehä:(

Vastaa aiheeseen: Paniikkia projektista

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top