Siirry sisältöön

Parisuhdeongelmista aiheutunut masennus ja ahdistus..

masentunut98

Oon jo kauan miettiny et mitä mun pitäis tehä.. Vajaa 2,5 vuotta sitten tutustuin yhteen poikaan ja alettiin seurustelee keväällä 2012. Kaikki oli hyvin kunnes ilman mitään syytä Eetu (nimi muutettu) jätti mut. Palattiin yhteen kolmen viikon päästä mutta jätin sen viikon päästä koska suhde ei edes tuntunut seurustelulta.
Syksyllä 2012 alettiin kolmanteen suhteeseen ja kaikki meni taas hyvin, mutta 2012-2013 vuodenvaihteessa Eetu alko hyväksäyttämään mua, enkä silloin uskaltanut sanoo mitään vastaan, vaikka tilanne oli ahdistava ja pelottava. Ei olla koskaan vanhempien kanssa puhuttu mistään seksuaalisuuteen liittyvästä ja se oli siksi niin arka aihe, enkä siis uskaltanut sanoa ”ei”.
Aika kului ja 2013 vuosi meni vähän paremmin eikä hyväksikäyttöä tapahtunut kovin usein.
Syksyllä (2013) Eetu alkoi puhua entistä enemmän parhaan ystäväni Saran (nimi muutettu) kanssa. Se alkoi ahdistaa kun pelkäsin että Eetu ei haluaisikaan enää seurustella kanssani. Sanoin Eetulle asiasta ja se kai suuttui asiasta, ja siitä alkoi mun, Eetun ja Saran välinen riita. Se tapahtui 2pv synttäreideni jälkeen.. Olin riidoissa poikaystäväni ja parhaan ystäväni kanssa.
Lopulta sanoin Eetulle että saa valita joko minut tai Saran ja hän valitsi minut. Kaikki oli taas hetken aikaa okei, kunnes sain tietää noin kolmen viikon päästä, että Eetu oli polttanut ja juonut kolme viikkoa tietämättäni, ja valehdellut asiasta mulle kun kerran kysyin että oliko se polttanu. Sen jälkeen Eetu alkoi valehtelee mulle joka päivä, lisäks se salaili asioita ja jätti kertomatta joitain asioita. Lisäksi alkoi pahoinpitely[osa tekstistä poistettu] Lisäks Eetu on sanonu mulle että se on halunnu seurustella Saran kaa sillon, ku oon ollu Eetun kaa yhessä..
Keväällä 2014 jätin Eetun, ja se oli heti menny puhumaan Saralle. Se lähetti sille sydämmiä ja kehui sen kauniiksi, söpöksi ja täydelliseksi. Toisin kuin miut se on haukkunu säälittäväks, vittumaiseks, kusipääks, huoraks, paskaks, lutkaks ja huomiohuoraks, ja lisäksi se on käskenyt mun tappaa itteni.
Kaikki toi tapahtu puolen vuoden aikana ja sen koko ajan jouduin lisäksi kuuntelee kun Eetu huusi mulle joka kerta kun nähtiin.
[osa tekstistä poistettu] Oon myös masentunut nykyään, ja oon koko ajan ahdistunut..
Viimesimmän eron jälkeen alettiin taas uudestaan parin päivän päästä, ja kesällä suhde meni vähän paremmin, vaikkakin jouduin, ja joudun edelleen, koko ajan epäilemään sitä mitä Eetu sanoo ja mitä se sanoo tekevänsä.
Nyt muutama viikko sitten tilanne on taas pahentunut, ja kuulen usein sitä kun Eetu uhkailee tappavansa ittensä ja se on ennenkin yrittänyt itsemurhaa, joten se saattais oikeesti tehdäkin sen.. Pelkään koko ajan Eetun reaktiota mun viesteihin, ja joskus pelkään nähdä sitä kun en tiedä mitä se tekee. Se on alkanut myös viesteissä puhua mulle tosi alentavasti ja ilkeesti, ja sen sanat oikeesti satuttaa. Viimeksi eilen sain siltä viestin jossa se käski mun tappaa itteni, ja lisäks se haukku mut huoraks ja kusipääks..
Eetu on itekkin kuulema masentunut, mut silti se käyttäytyy mua kohtaan noin, vaikka mäki oon masentunu. Tuntuu ettei se ymmärrä mua..
Mulla ei enää oikeestaan edes ole kavereita täällä missä asun, mutta puhun aina mun kaverille joka asuu toisella puolella Suomea. Se vaan ei oikein osaa auttaa mua enää..
Oon miettinyt menemistä psykiatrille mutta ne varmaan laittais mut heti perhekotiin [osa tekstistä poistettu], ja lisäksi mua ahdistaa olla kotona (koska en saa koskaan olla rauhassa vaikka sanoisin vanhemmille että haluan olla yksin, kun mulla on paha olla ja itken. Silloin ne ei koskaan jätä rauhaan..). En kuitenkaan haluais perhekotiin, joten en oo uskaltanut mennä psykiatrille.
Haluaisin masennuslääkkeet ja haluaisin muuttaa pois kotoo, kun oon jo muutaman päivän päästä 16. En kuitenkaan saa muuttaa vielä, enkä tiedä mitä mun pitäis tehä..
Oon aatellu itsemurhaa vaikka kuin monta kertaa kun en keksi muuta poispääsyä tästä tilanteesta. Mulla on koko ajan paha olla, ahistaa, masentaa ja itkettää.. Poikaystävääkään ei tunnu kiinnostavan mun olotila.. Ja aina jos koitan puhua mun poikaystävälle niin se vaan alkaa huutaa mulle tai vastaa vaan ”mm..” tai ”en pidä yhteyttä”..
Haluaisin apua mutta en tiedä mitä tehdä..

MLL Ylläpito

Hei,

pahoittelut, että olet joutunut odottamaan viestisi julkaisua niin pitkään. Viestissäsi on huolestuttavia ja vakavia asioita. On hyvä, että päätit kirjoittaa tänne ja toivottavasti maltat vielä käydä tsekkaamassa, onko viestisi julkaistu ja siihen vastattu!

Eetu on toiminut sinua kohtaan todella väärin. Hän on tehnyt useamman rikoksen sinua kohtaan ja siksi pidän kaikkein tärkeimpänä sitä, että Sinä saat apua omaan vointiisi ja noihin kokemuksiin, joita sinulla on suhteenne aikana ollut. Teot, joita kerrot Eetun tehneen sinulle, ovat oikeasti vakavia ja lainkin edessä rangaistavia. Viestissäsi et mainitse, minkä ikäinen Eetu tai sinä olette?

Se, että puhuisit esimerkiksi psykiatrille tai muulle ammattilaiselle, ei tarkoita automaattisesti sitä, että sinut huostaanotettaisiin. Jos lastensuojelu tulisi mukaan (ja korostan sanaa JOS), huostaanotto on aina viimeinen keino, jolla lasta/nuorta ja perhettä autetaan. Se, että sinulla on alakuloa ja paha olla, ei vielä tarkoita, että sinun tulisi aikuisten mielestä muuttaa pois kotoa. Itse ajattelen, että sinä tarvitsisit pikaisesti keskusteluapua ja että pääsisit purkamaan viime vuosien kipeitä tapahtumia.

Ymmärsinkö oikein, että nykyinen poikaystäväsi, jonka mainitset viestisi loppupuolella, ei ole tämä Eetu? Eetu on kuitenkin sinuun yhteydessä ja uhkailee mm. itsensä satuttamisella. Haluan painottaa sinulle, että et ole millään lailla vastuussa Eetun elämästä etkä hänen hyvinvoinnistaan. Ymmärrän, että sinulla on huoli hänestä, mutta kukaan meistä ei voi vastata toisen ihmisen hengestä (ellei kyseessä ole vanhemmasta riippuvainen lapsi). Eetulla vaikuttaisi kertomasi perusteella olevan haasteita oman itsensä kanssa ja siihen hän tarvitsisi aikuisen – ammattilaisen – apua.

Kuka sitten olisi se aikuinen, ketä voisit luontevimmin lähestyä? Käytkö koulua, jossa on terveydenhoitaja tai kuraattori tavattavissa? Heidän kauttaan sinun on mahdollista saada lähete esimerkiksi lääkärille tai nuorisopsykiatrian polille. Entä vanhempasi? Tietävätkö he, että koet olevasi masentunut? Jos sinua pelottaa, niin sinun ei tarvitse heti alkuun kertoa aivan kaikkea. Tietysti toivottavaa on, että pystyisit olemaan mahdollisimman avoin sille aikuiselle, keneltä saat apua. Tärkeintä näin alkuun olisi kuitenkin se, että uskaltautuisit ylittämään avun hakemisen kynnyksen.

Sinä olet mielettömän arvokas nuori ja ne ilkeydet ja alentavat sanat, joita Eetu on sinulle syöttänyt, ovat valetta ja kumpuavat hänen omasta pahasta olostaan. Ne eivät kerro sinusta. Sinä voit selvitä ja päästä menneistä kokemuksista eteenpäin. Kannustan sinua myös miettimään, olisiko sinun mahdollista katkaista välit Eetuun kokonaan. Tuoko yhteydenpito sinulle mitään hyvää, vai saako se oloasi entistä huonommaksi?

Sinun on mahdollista saada soittoaika myös meidän uuteen Tukipuhelimeen, joka on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat joutuneet tai joutuvat kokemaan fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Tukipuhelimesta voit lukea lisää täältä: http://www.mll.fi/nuortennetti/info/lasten_ja_nuorten_puhelin_ja_net/tukipuhelin/ . Aika Tukipuhelimeen varataan joko Lasten ja nuorten puhelimen 116 111 tai chatin kautta.

Uskallusta sinulle avun hakemiseen!

Vastaa aiheeseen: Parisuhdeongelmista aiheutunut masennus ja ahdistus..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top