Siirry sisältöön
Yksinäinen

Joo eli 17 jannu jollei oo frendei ja jaja päihde riippuvainen etin seuraa kiitos hei.

16 mimmi

joo voin olla sun seuraasi

HotChocolate

Heippa! :)

Näitä ehdotetaan ongelmiin tosi usein (mutta aiheesta!) ja yritän nyt miettiä ”ääneen” jos tuntisit että näistä voisi olla sun ongelmisi apua? :)

Voisitko kertoa jollekin että sulla ei ole kavereita ja sulla on jonkinlainen päihderiippuvuus?
Vanhemmat, koulun henkilökunta ja MLLn työntekijät varmasti kuuntelee ja yrittää neuvoa parhaansa mukaan ja vaikka ongelmat tuntuukin itselle aina isoilta, ihan jokaiselle varmasti tuntuu, niin kun niitä lähtee käsittelemään puhuen, kirjoittaen tai vaikka jotain mieleistä tehden (harrastukset yms) ongelmilla on kyllä tapana ”kutistua” :)

Kavereita löytyy varmasti jokaiselle jos niitä osaa etsiä oikeista paikoista. Ystäviä ei tietenkään saa sekunnissa ja välillä kestää että löytää ne oikeat ihmiset elämäänsä, mutta mm. harrastuksia hankkimalla, läheiselle nuorisotalolle meneminen (netissä vaihtoehtoina erilaiset foorumit sekä jos pelaat tietokonepelejä yms. niin varmasti löytyy juttuseuraa) ja ihan toisiin avoimesti tutustuminen koulussa varmasti auttaa asiaa.
Meille kaikille on ihan varmasti ainakin joku, yksi henkilö edes, joka välittää ja uskon että saat kavereita ja ystäviä kun löydät oman tapasi ystävystymiseen ja myös itsesi hyväksymiseen :)

Päihdeongelmista kannattaa jutella myös jollekin luotettavalle henkilölle, niihinkin saa toivottavasti apua kun yrittää tuoda asiaansa esille.
Tottakai ensin kaikki lähtee siitä että itse haluaa päästä eroon päihteistä, ilman tahtoa on vähän vaikea aloittaa, mutta sitten voi keskustella jonkun kanssa ja pyytää neuvoja, alkaa pikkuhiljaa vähentämään päihteiden käyttöä ja toki jos liikut muuten sellaisissa piireissä joissa niitä yleisesti käytetään, monet pitävät silloin vähän vapaata että ei retkahda heti uudelleen vaan hoitaa itsensä ensin kuntoon.

Paljon siunausta sulle ja hyvää kesää! Toivon että sun asiasi järjestyy ja uskon että niin myös käy :)
Ja tosiaan, jos tuntuu vaikealta kertoa omista asioista, muista että MLLn palvelut ja Huoli puheeksi- kaavake on aina antamassa sitä tukea ja turvaa missä saa pysyä anonyyminä :)

yksinäinen kanssa

jos vielä kerta etit seuraa, voin tulla juttelemaan.
itsellänikin on päihderiippuvuutta..

Nimetön

Mistä sun päihderiippuvuus johtuu? Kumpi oli ensin, paska fiilis vai riippuvuus? Ehkä teidän molempien elämään olisi hyvä saada jotain muuta järkevämpää sisältöä. Voitte aloittaa vaikka jonkun liikuntaharrastuksen. Sieltä voisi löytyä seuraa ja se voisi parantaa oloa muutenkin.

Vastaa aiheeseen: Paska fiilis

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top