Siirry sisältöön
Poju 98

Äiti ja iskä ajattelee että pelaan liikaa jos pelaan 1h -1.5h päivässä. Onko se muka liikaa? Kaveri pelaa päivässä yli 5h mutta sen vanhemmat ei edes huomauta siitä. Mitä mun kannattais sanoo niille?

5 tuntii on vitusti liikaa.
Kuluta aikasi johonkin hyödyllisenpää kun xboxin räpläämiseen.

Nimetön

Mitä? 1,5 h=90 minuuttii. Ei TOD oo paljon! Sano niille että se on tosi vähän. Jos sun mielestä puoltitoista tuntia on sopiva aika niin sun vanhemmat on hulluja jos ei tajua sitä!! Ihan uskomatonta :OOOO

propelaaja01

Minulla on 14 vuoden kokemus peleistä ja 11 vuoden kokemus nettipelaamisesta, jonka aikana olen pelannut ehkä eniten suomessa ikinä ikääni kohden, mikä saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta ainakin itse luulen niin (olen nuori, mutta peleissä on aika enimmäkseen kulunut, ja hauskaa on ollut).

Mielestäni hyvät rajat pelaamiseen olisi tälläiset:

1-5v – ei ollenkaan
5-8v – alle tunti päivässä
8-11v – 1-1.5 tuntia päivässä. Tämä ikä ja raja on erittäin tärkeää, et halua tulla addiktoiduksi että koulussa menisi hyvin.
11-14v – 1.5-3 tuntia päivässä. koulussa varmaankin on paljon oppilaita jotka pelaa ajan kuluksi, sekä omalla ajallaan että kylässä käyvien kavereiden kanssa.
15-18v – 3-5 tuntia päivässä. Tässä vaiheessa suurin osa kavereista hakee eri kouluihin kuin sinä ja aikaa itselleen jää enemmän. Jos sinulla ei ole harrastuksia ja sinulle jää tässä iässä enemmän aikaa itsellesi, 3-5 tuntia netissä pitäisi olla hyvä määrä.
18+ yli 5 tuntia päivässä, mutta ei liikaa yli. Tässä iässä huomaat että netin kanssa voit tehdä kaikenlaista ja sitä myötä netissä olo voi lisääntyä. Parhainta kuitenkin olisi että määrä netissä olisi lyhyt päivään nähden, mutta TUOTTOISA, että ei tule väsymystä liiasta olosta siellä ja että et tee asioita mitkä voisi jättää tekemättä, esim ”forumin selailu kun on tylsää vaihka oletkin lukenut jo uusimmat viestit”

Sateenkaarikansalainen

Tässä taas hyvä esimerkki.
Päivässä hyvä peliaika omien kokemusteni perusteella olisi 0-2,5 tuntia.
Liika käyttö taas johtaa syrjäytymiseen joka ei ole ikinä hyvästä, ja liika pelaamisella voi olla terveydellisiäkin haittoja.
Itse olin peliriippuvainen ja todella syrjäytnyt, mutta lopulta uskaltauduin tulla kuorestani ulos ja pelaamiseni väheni todella paljon.
Nykyinen peliaikasi kuulostaa todella hyvältä, ja muista, elä elämääsi, äläkä tuhlaa sitä näyttöä tuijottaen!
Se on vain pahasta.

Vastaa aiheeseen: Peliajat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top