Siirry sisältöön
Sadly

Ysiluokka on ollut henkisesti todella vaikea. Aloin saada rajuja ahdistuskohtauksia ja mielialaoireita ja myönsin itselleni että taidan tarvita apua. Kävin syksyn kuraattorilla, kevään psykalla. Ainakin psykakäynnit on auttaneet jotenkin ja olo on parempi kuin syksyllä.

Keskiarvoni on yli 9 ja minulla on hyvin vahva halu (ja oikeastaan jopa jonkinlainen sisäinen pakko) pitää se siellä. Se on pysynytkin vaikka viime kuukaudet en ole enää jaksanut tai oikeastaan edes ehtinyt lukea kokeisiin tai tehdä kotitehtäviä. Se, että koulussa työskentelee riittää näköjään vielä tässä vaiheessa.

Urheilen kohtalaisen tavoitteellisesti tässä samalla. Se lisää omat haasteensa arkeen. Koulusta melkein suoraan treeneihin ja myöhään illalla kotiin ja suoraan nukkumaan. Yhteensä muutama kokonainen viikko poissaoloja koulusta urheilun takia koko lukuvuoden aikana. Viikonloput kiinni pelimatkoilla, yksi tai kaksi välipäivää viikossa. Touhu ei todellakaan ole rauhoittumaan päin ensi syksynä. Päinvastoin. Olen pääsemässä ylemmän tason joukkueeseen.

Viime aikoina on pyörinyt mielessä, onko tämä mahdoton yhtälö. Ysiluokkaa on vielä reilu pari kuukautta jäljellä ja sen jälkeen on kesäloma, mutta syksyllä tämä sotku on edessäni enkä tiedä, mitä siitä ajatella. Nykyiset kontaktit myöskin auttajiin katkeavat viimeistään kun saan peruskouluni päätökseen, kun oppilashuollon henkilöstöstä on kyse. Jään yksin. Ahdistaa.

Samanlainen

Moi! Oon samanlaisessa tilanteessa, vaikka urheilu on kohdallani toinen harrastus.
Älä huoli arvosanoista, ysiluokan kevättodistus on PÄÄTTÖtodistus, eli koko yläkouluaika vaikuttaa siihen. Eli muutama alle ysin arvosana ei vaikuta yhtään.
Lukiossa sitten on omat tahot joilta saa apua, eikä siitäkään kannata huolia. Kaikki järjestyy, vaikkei se siltä ehkä aina tunnu. Ota vaan rauhassa! Tsemppiä <3

Katri,verkk@ri

Moi!
Kiitos viestistäsi.
On hyvä, että olet saanut apua yläkoulussa ja muista, että et jää yksin lukiossakaan. Siellä on ammattilaisia joilta saat ihan varmasti apua kun pyydät sitä. Muistathan, että myös täällä toimii chat, kirje -ja puhelinpalvelu, jos koet niiden olevan tarpeen.
Puhelin on avoinna ma-pe klo. 14-20 ja la-su 17-20 soita 117 111.

Toinen harrastus tuo tietynlaisia ongelmia, mutta kaikesta selvitään.
Kunhan muistat jutella näistä asioista jollekin oli se sitten läheinen perheenjäsen tai koulun kuraattori. Opiskeluiden ja harrastuksen yhdistäminen EI todellakaan ole minkäänlainen ongelma varsinkin jos niin päättää.
Muista, oot ihana just sellasena kun oot!
Ihanaa kevättä sinne!
Toivoo Katri, verkk@ri

Vastaa aiheeseen: Pelkään uupuvani lukiossa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top