Siirry sisältöön
apua kaipaava

niin siis mua kiusataan siten että mun koulukaverit pettää luottamuksen ja ne vaa käyttää mua hyväkseen kaikissa niiden ns.suunnitelmissa,pojat taas haukkuu huoraks jne.tuntuu että kaikki vihais mua,sydämelläni painaa suuri kivi…onneksi minulla on muutama OIKEA ystävä jotka eivät ole koulustani he eivät koskaan ole ilkeitä vaan lohduttavat,mulla on myös finnejä,pojat ei niistä välitä mutta tytöt kiusaa niistäkin…osa luokkani tytöistä myös lyö minua ja huutaa julkisilla paikoilla että ”ooks sä oikeesti noin v***n tyhmä?” APUA,Kiitos jos autat

Sartsu – Verkk@ri

Moikka!

En tajuu miten tästä maailmasta aina vaan löytyy noin idiootteja ihmisiä, kuin sun kiusaajat! Sussa ei varmasti ole mitään vikaa, ja kiusaajilla jokin syy, esimerkiksi huomionhaku tai oma ahdistus kiusaamiseen, joka vain sattuu jostain syystö kohdistumaan sinuun. Kiusaajien ”syyt” eivät silti oikeuta tuollaisiin tekoihin. Jos he haluavat huomiota tai jos heillä on vain itsellä paha olla, voisivat hoitaa asian jollain toisella, fiksummalla ja paremmalla tavalla.

Kiva että sinulla on ystäviä, jotka välittävät sinusta, ja joista sinä selvästi välität! :) Ne ovat arvokkainta, mitä voit tässä elämässä saada, joten pidä heistä kiinni ja nauti heidän kanssaan yhteisistä hetkistä. Arvosta kaikkea hyvää mitä heiltä saat, kuten apua ja juttuseuraa, ja muista antaa heille samoja asioita takaisin, haluathan toki että heilläkin on hyvä olla.

Juttele ystäviesi kanssa kiusaamisesta, mutta tämä asia on vietävä eteenpäin myös jollekin aikuiselle. Kiusaajille kannattaa vain esittää ettei sinua kiinnostaisi, älä reagoi heidän haukkuihin mitenkään. Mutta mene juttelemaan jollekin opettajalle, vanhemmillesi, kuraattorille, terveydenhoitajalle tai jollekin muulle aikuiselle, joka voisi vaikka viedä asiaa sitten eteenpäin kouluun. Ota vaikka joku oikeista ystävistäsi mukaan, tai jos et itse uskalla niin voit kysyä jos he auttaisivat ja menisivät puolestasi. Tai sitten jos tuntuu helpommalta, voisit esimerkiksi kirjoittaa kirjeen opettajallesi, niin ei tarvitsisi kerätä rohkeutta mennä puhumaan. Asiastahan on siis ihan normaali mennä puhumaan kasvotustenkin, mutta jostain syystä tämmöiset asiat vaativat aina tosi paljon rohkeutta…

Tsemppiä sulle!
-Sartsu

anonyymi

Mäkään en usko, et vika on sussa, vaan niitten kiusaajien pääkopissa. Ne varmaan kokee olevansa joitain yli-ihmisiä, jotka voi kyykyttää muita miten tahtovat. Pojat taas ovat tuon ikäisinä joskus uskomattoman tyhmiä, itsellänikin on ollut heidän taholtaan välillä rajumpaakin kiusaamista, jonka luulen aiheutuneen ihastumisesta ja siitä et oon itsekin ns. erilainen. (Huom! Tämä ei koske kaikkia poikiakaan.)
Hyvä kun sulla on kunnon ystäviäkin, muuten tilanne ois varmaan tosi karsee. Mustakin sun kannattaa mennä kertomaan kuraattorille tms. ja kertoo kaikki, jotta joku todella ymmärtäis et tuo kiusaaminen on saatava loppumaan. Jaksamista loppukeväälle!

tiedän

Tiedän tasan tarkkaan miltä susta tuntuu. Jos vain voit millään puhu sun ystävän kanssa aina kun sua kiusataan, mulla ei valitettavasti ollu sitä parasta ystävää silloin mutta mä selvisin. Mun oloa helpottaa nykyään se että saan puhua parhaalle ystävälle ja sit yleensä kun oon yksin niin huudan niin lujaa ku vain voin ja saatan itkeä mutta se saa helpottamaan oloa. Mä tiedän että jos minäkin pystyin siihen niin pystyt sinäkin. Mutta voimia ja muista aina puhua jollekkin! :)

Vastaa aiheeseen: pelko että tilanne pahenee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top