O [nimimerkki muutettu]

Moi oon 11 vuotias tyttö. Mua pelottaa mennä kouluun, asuin puol vuotta hetkisitten Amerikassa. Sen jälkee kun mä tulin takas mä en oo pelänny mitään yhtä paljon kuin sitä että mä astun sinne koulun pihaan. Mä oon emo, mua haukutaan siitä. Mä ITkin ja panikoin sitä että musta tulee koulu kiusattu. Eilen menin ekan kerran kouluun puoleen vuoteen. Mä itkis ja tärisin enemmän kun koskaan. Mulle aina huudellaan kun kävelen josain ”kato homo tuli kouluun” se ahdistaa erittäin paljon. Mä vihaan ylinkaiken mun vartaloa, oon tosi epä varma itsestäni. Mä lopetin yhdessä vaiheessa syömisen tai yritin mut vanhemmat huomas ja pakotti syömään.

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

J [nimimerkki muutettu]

Todella ikävä kuulla että tuollaista tapahtuu. Tämän neuvon olet varmaan useasti kuullut jo, mutta sanon sen silti; Juttele jollekin aikuiselle, koulussa tai kotona vanhemmillesi.
Sä et oo syypää siihen että sulle tehdään noin, vika on niissä jotka sitä tekevät. Sua ei todellakaan sais haukkua sun tyylistä, saat olla just semmonen ku haluut olla ja oot täydellinen tollai <3 Homous on myös normaali asia (vaikkei se sinua välttämättä koskekaan) joten sitäkään ei saisi käyttää haukkumasanana.
Ymmärrän pelkosi siitä, jos sinusta tulee koulukiusattu.
Syömistä ei kannata todellakaan lopettaa, hyvä että vanhempasi puuttuivat siihen ja huomasivat ylipäätään.
Sun pitäs puhua tosta vaikka vanhemmillesi tai jos et heille pysty niin vaikka koulusi terkkarille ja kuraattorille. Tiedän, että voi olla vaikeaa puhua mutta sillä saadaan jotain aikaiseksi. Usko pois. Asiat saadaan kyllä järjestykseen ja kiusaajat vastuuseen!
En osaa muutoin auttaa, sori siitä, mutta muista että sä oot täydellinen just tuollaisena ja toivotan tsemppiä tilateeseesi! <3

Il

Tosi ikävä juttu.
Tollanen kiusaaminen on tosi väärin. Sä et todellakaan ansaitse tota. Muista et sussa ei oo mitään vikaa ja se vika on niissä ketkä kiusaa.
En todellakaan oo niiden kiusaajien puolella. Mutta sun pitää muistaa, että yleensä niillä kiusaajilla on omia ongelmia esim. perheessä tai muuten ja siksi ne koittaa parantaa omaa oloaan kiusaamalla muita.Tai sit ne on vaan idiootteja.
Muista et sä oot täydellinen just noin eikä sun tarvitse muuttua yhtään. Äläkä todellakaan lopeta syömistä! Hyvä että sun vanhemmat huomaa ja puuttu asiaan.
Sun kannattaa puhua vanhempiesi kanssa tai jos se tuntuu pelottavalta niin joku mukava opettaja. Joku aikuinen johon voitta luottaa.
Muista että on monia chatteja jossa voit puhua tunteistas anonyymisti aikuiselle joka osaa auttaa ja kuuntelee.
Muista vaan olla oma ittes! Pukeudu miten haluat!
Tsemppiä! Kaikki muuttuu varmasti paremmaksi.<3

Vastaa aiheeseen: Pelko mennä kouluun

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.