Siirry sisältöön
Iikku

En tiiä mitä muut pelkää mutta itse pelkään kuolemaa. Kiinnostaisi vain tietää että kuinka moni sitä pelkää ja miten pelko teillä ilmenee?

Matalaäänine15poika

Pelkään sitä, että mä tuun pettää jonkun luottamuksen, että en voi suojella niitä. Pelkään että joku kärsii mun takii. Pelkään että musta ei tuu ikinä mitään. Pelkään montaa asiaa. Nyt eniten ihmisten menettämistä.

moms spaghetti 🇺🇦

pelkään kuolemaa, alkoholia ja yksinäisyyttä/pahempaa masennusta

mä olen masentunut, oon kertonu vanhemmille ja mummolle(mummot on best🧑‍🦳) mutta kukaan ei oo auttanj, sanoin vanhemmille että haluun käydä kuraattorilla ja jos he voisivat varata ajan, tästä on jo 4 kuukautta aikaa enkä mitään apua tai tukea oo saannu, varmaan unohtanu koko asian.
mummelin kaa ollaan puhuttu mutta sekään ei tarjoa apua:/
alkoholia pelkään siksi, koska olen nähnyt äitini kännissä 2 kertaa ja on jäänyt traumat(äiti ei oo alkoholisti tai mitään muuta vastaavaa🍷)
en osaa sanoo miten pelot ilmenee, kokoajan ahistaa ja tuntuu etten enää jaksa :/

(en masennuksella hae mitään ns ”säälipisteitä” kerron vain omaa taustaani, kiitus kun ymmärrät :3)

Moi

Mua pelottaa asua kotona. Mua pelottaa että muhunnkäytetään väkivaltaa kotona… [osa viestistä poistettu]

PuShEeN

Mä pelkään että menetän kaikki mulle rakkaat ihmiset siis mun siskon, vanhemmat tai ystävät ja jään ihan yksin. Pelkään myös että en tuu koskaan olemaan onnellinen enkä saavuta elämäni aikana mitään.

En ole kuitenkaan koskaan ajatellut pelkääväni kuolemaa. Pelkään vain että joudun johonkin liikenneonnettomuuteen ja joudun koko elämäni olemaan rullatuolissa ja olemaan onneton. Pelkään siis eniten onnetonta elämää. Haluan olla onnellinen.

Hyvää kevättä vielä teille! ✨😘😄❤️❤️❤️

Nuortennetin työntekijä

Hei nimimerkki Moi,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -palstalle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä.

Väkivalta on aina väärin ja on rohkeaa, että uskalsit kertoa asiasta. On tärkeää, että et jää tässä tilanteessa yksin. Jos tunnet olosi turvattomaksi kotona, voit aina soittaa hätänumeroon 112 ja pyytää apua. Voit olla myös yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Stacy

Mä pelkään joskus kun oon yksin, siis silleen että ei oo yhtään toista elävää olentoo siinä lähellä. En ulkona, mutta sisällä kyllä. En tiiä miks niin.

Pelkään myös olla ahtaassa paikassa. Ja kuolemakin joskus pelottaa joo.

Perho

Pelkään suoraan sanottuna KAIKKEA! Myös kuolemaa. Se ilmenee seuraavasti:

1. En uskalla ryhtyä moniin rohkeutta vaativiin asioihin. Esim. kiipeily.
2. Pelkään, että kuolen jossain tilanteessa, tai joku läheiseni kuolee.
3. Pelkään sairauksia, jotka voivat tappaa. Siksi inhoan myös pieniä flunssia…
4. En halua katsoa uutisia tai elokuvia, joissa kuollaan.

Tossa oli. Mutta toivon, et saat apua pelkoihisi! Ja myös muille! 🥰

Vastaa aiheeseen: Pelot

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top