Siirry sisältöön
kuukautiset

1.oon 11v tyttö ja mä oon kehittyneenpi kun mun luokan tytöt. rintani on aika isot ja karvoitusta on tullut?.2. mua pelottaa kuukautiset!3. sattuuko minnekkään ennen kuukautisia?4.voinko keertoo äitille ( äitini nauraisi mulle ja kertoisi kaikille) kun ne alkaa?.5.miten tampoonia käytetään? 6. oon ihastunu mun luokan poikaan.. se hymyilee mulle ja on kiva mutta sit yhtä äkkiä se vaaaan rupee kiusaa :(

Nimetön

Ennen kuukautisii joillan voi sattuu esim alavatsaan mut mul ei kyl satu mihinkää et se riippuu tyypistä. Sitä tamppoonin käyttöö on aika vaikee selitää mut tamppooni paketeist löytyy must kuvalliset ohjeet miten sitä käytetää mut jos et haluu sellast osataa ni en tiiä ymmärtääks täst mun selityksest mitää mut ensin tamppooni otetaa pois siit muovist tai paperist sit kannattaa seistä/istua haarat levällään (esim toinen jalka vessanpöntön päällä tai sitte istuu vessanpöntöllä) sit ainaki mä ”etin” toisella kädellä alapäästä sen reijän mihin tamppooni työnnetään ja raotan sitä vähän sormilla. Sit se vaa työnnetään sinne ihan perälle sormella. On tärkeet työntää se ihan perälle ettei se sit hankaa… Kyl sen sit tuntee ku se on hyväs paikas :) sit ku sä haluut ottaa sen pois ni vedät vaa siit narusta ja sillonki voi vähän raottaa sitä reikää jos haluu. Sit on kyl myös sellasii tamppoonei mis on sellanen asetin mukan mut must ne on kyl aika vaikeit.. :/ mut niitki voi koittaa… Toivottavasti tost oli ees jotain apuu:) ainii ja sit se poika! Ni ku se on kuitenki vast 11v ni se ei oo luultavasti yhtään kehittyny mitenkää ni se ei ihan ymmärrä tota käytöstään. Se ehkä haluu esitää kovaa tai jotaki sen kavereille.. voisit jutella sen kaa vaik faces tai meses jostai iha arkipäiväsest ja sit vähä kattoo et miten se on :)

Jaxu

1.En tiedä oliko tämä siis varsinainen kysymys, mutta ainakin minullakin oli hiemat muita isommat rinnat kuin muilla 11- vuotiaana. Riippuu hieman painosta ja millaiset äidillä on. Ei siitä kannata liikaa huolta kantaa.
2. Ei tarvitse pelätä. Et ole todellakaan ainoa. KAIKILLA tytöillä alkaa menkat ennemmin tai myöhemmin.
3. Itselläni se ei satu, mutta joillakin saattaa olla piniä kipuja alavatsassa, mutta nekin saa kuriin, vaikkapa buranalla.
4. Tottakai voit :) Itse ainakin soitin heti äidilleni ja kerroin. En usko, että äitisi siitä sen enenpää mitään rupeaa hössöttämään. Onhan hänelläkin nuorena alkanut kuukautiset niinkuin meillä kaikilla muillakin likoilla.
5. Tanpooni työnnetään emättimeen ja on oiva tapa. Itse silti suosittelen hyvää sidettä sillä se on mielestäni mukavampi ja helpompi, mutta muuten se on makuasia.
6.Ehkäpä hänkin pitää sinusta. Pojilla vain on helposti tapana ’näyttää’ muille pojille/kavereilleen kuinka kovia he ovat ja mahdollisesti sen takia hän kiusaa sinua vielä enemmän, koska pitää sinusta.

Toivottavasti minusta oli apua :3 Pärjäile ^^

Kia – Verkk@ri

Moikka, et ole varmasti ainut joka miettii samoja kysymyksiä!
Elikäs,
1. On täysin normaalia, että osa tytöistä (niin kuin pojistakin) kehittyy nopeammin kuin toiset. Asiasta ei kannata huolestua :)
2.& 3. Kuukautisia ei kannata pelätä,ne vain kertovat, että olet kasvanut tytöstä naiseksi. Kuukautiset eivät välttämättä satu ollenkaan. Joillan saattaa tulla ennen kuukautisia päänsärkyä tai lantio voi olla kipeä, sama voi olla myös kuukautisten aikana. Mikäli sinulle näin käy, kannattaa ottaa särkylääkettä ja mennä puhumaan esimerkiksi äidin tai kouluterveydenhoitajan kanssa.
4. Äidille voi kertoa siitä että kuukautiset alkavat. Hän varmasti muistaa kun hänelläkin alkoi kuukautiset. Asiassa ei ole mitään noloa, koska tilanne on jokaisella nuorella sama. Jos epäilet että äitisi kertoisi asiasta eteenpäin, voit sanoa hänelle että et halua että hän kertoo asiasta.
5. Tamppooni asetetaan emättimeen, se työnnetään sisään. Yleinsä kuitenkin nuoret suosivat siteitä kuukautisten aikana sillä ne ovat helpompia käyttää.
6. Ihanaa että olet ihastunut! Poika voi hyvinkin olla kiinnostunut sinusta. Itse olen seurustellut useita kertoja ja voin kertoa että usein pojat esittävät kiinnostumisensa ilkkumalla tai muuten ärsyttämällä/ilkeilemällä.

Toivottavasti näistä oli sinulle apua! Hyvää joulun odotusta! :D

heppatyttö 15v

Kuukautiset on kaikille tytöille luonnollinen juttu, ne tulee jokatapauksessa. ennempää tai myöhempää. mua ainakin koski mahaa, aika paljonkin, rinnat tulee yleensä vähän kipeiksi, alaselkää koskee ja mahaa.
TODELLAKIN voit kertoa äitille!! Äidilläs tulee kanssa ihan normaalisti menkat, ja hänelläin on alkanut ne nuorena. Menkoissa ei oo mitään nauramista! Se tulee ihan jokaiselle naiselle.
Ite en oo tampoonia käyttäny, voit lukee netistä ja tampooni pakkauksen kyljessä lukee yleensä ohjeet. Itelläni alko menkat aika myöhään, noin 2v sitten eli kun olin 13, mielestäni, ja se tuntui myöhäiseltä… mutta joillakin on alkanut vasta 16 v.
tohon ihastus juttuun en sano mitään, en oo asian tuntia kun en ole edes koskaan seukannut…

Relax ((:

Menkat on vähän erillaisia kullakin. Ja ei kannata huolehtii siitä sattuuko ennen niitä. Ehkä rintoja voi vähän aristaa yms mutta ei kannata huolestua. Ja EHDOTTOMASTI sun pitää kertoo äitilles (: se on kuule ylpeyden aihe ku kertoo että menkat alko. Eikä se sulle naura, tukee sua varmasti. Ja toi tampoonin laitto on aluks varmasti hankalaa mutta ajan myötä se helpottuu. Ja aluks kehotan sua käyttään yksinkertasesti sidettä. Ja toi ihastuminen tohon poikaan. Jos se käyttäytyy tollai, se merkitsee sitä että se on vielä lapsellinen ja ei vielä niin kehittynyt henkisesti. Kaveriporukan paineet saattaa laittaa pojan tekemään sellaista mitä ei oikeasti haluaisi. Joten tsemppiä (: Ei se oo ainoo poika sun elämässäs. Oottele vaan muutama vuos ni kyllä se siitä iloks muuttuu :D

nouhätä

1. on iha normaalii et sä oot kehittyneempi ku muut, se ei oo huono tai mitenkää väärin.
2 kuukautiset on normi osa elämää eikä niit kannata pelätä. kuukautist itessään ei satu, mut voit saada menkkakipuja. Ne voi olla pahoja tai sit niit ei tuu välttämät ollenkaa. niihin on kuitenki keinoja millä kipuja voi ehkästä, esim. kuumavesityyny mahan päälle tai särkylääke
4 riippuu sust itestä et haluutko kertoo äidilles mut mä sanoisin et ei se mee levittää noin henkilökohtasii asioita. munki äiti on tommone mut ei se kellekkää kertonu.
5 tamponipaketissa on ohjeet tamponin käyttöön. tamponin laittamista ei tarvii pelätä.
6 poikia ei ymmärrrä kukaan, mut mä luulen et se on ihastunu suhun koska pojat useesti rupee kiusaa ku ne on ihastunu. ne aattelee et saa niin sult huomioo ja sit samalla kukaa muu ei tiiä etne on ihastunu suhun.

toivottavasti autto:)

15-v

1. ei mtn hätää, mul tuli karvotust ku olin 10 + tissit on aina olleet mulla :D no problemo amigo! kaikki kehittyy omii aikojaan 2. ei se oo nii kauheeta, ite muistan et tärisin kauheesti ku ekat kk tuli, ku pelotti nii sairaasti, olin sillo… 10, täyttämäs 11 3. mulla sattuu kuukautiste aikana selkää, mahaa ja reisii, mut ei se oo aina et sattuu ja kyllä joskus ennenki kktisiiki sattuu, mut ei ne oo mtn synnytyskipuja :))) 4. todellakin voit kertoo äitilles! ja jos tuntuu ettei äitille ni sitte vaikka isosiskolle tai serkulle tai tädille tai kouluterkkarille, mut äitille kyllä kannattas kertoo, ei tartte siteit/tamppooneit ite ostaa! 5. niis pakkauksis on ohjeet, mut se ei sato, voin kertoo 6. pojat on poikii :D ne kiusaa aina, kiusaa vaa takasin + sun ikäset pojat ei tajuu viel mtn ihastumisist

Nimetön

kiiitooss tosi paljon kaikille!mulla on jo paljon parempi olo täst jutust!

Sama

1.Oon saman ikäinen ja olen myös kehittyneempi kuin muut luokkalaiseni. 2.Kuukautisissas ei ole mitään pelättävää sillä jokaiselle tytölle tulee kuukautiset. 3.Alavatsaan voi sattua ennen kuukutisia tai niiden aikaan. 4.Kun kerroin äidille se nauro mulle ja kertoi joka ikiselle jonka tunnemme. 5.En tiedä 6.Mulla on sama asia, mutta luulen että se johtuu tykkäämisestä ;)

Vastaa aiheeseen: PELOTTAAA!!!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top