Siirry sisältöön
toivoton<

Nonii eli mulla on sellane juttu.. Yhen mulle tosi tärkeen koiran kuolemasta on noin vuosi.. Oon 12 vuotta ja siitä uolemasta lähtien kaikki on mennyt tosi huonosti jopa koulu. Vanhemmat pakottaa tekee töitä mikä on ihan normalia. Mut joskus siihen kyllästyy ja sanoo et en nyt .. [osa tekstistä poistettu] Ja ne huutaa mulle tosi usein. Sitten lähetin mun äidille se ei yleensä ole niin vihainen kuin isä, lähetin sillä siis viestin koska en kehdannut sanoa suoraan kerroin esim siitä että ei tunnu mukavalta se että siskonk kaveritkin haukkuvat minua ja sanovat että minulla on asenne ongelma siis ne on mua kaks vuotta vanhempia, siis kerroin siitä äidilleni että tekis asialle jotai.. Sanoin myös että siskoni aina lyö ja sitten jos vään vaikka läpsäsen todella hellästi niin isosiskoni alkaa huutamaan ja kertoo äidill että löin ja jos sanon äidille että hän löi ensin niin hän ei usko äiti rankaisee minua siitä vaikka siskoni teki saman asian pahemmin. Kerroin siis viestillä tuon, ja äiti sanoi että on kaikkien puolella. No tuo sama asia kävi siis tänään uudelleen ensin isäni tuli hakemaan minua tönineen taas keittiötä siivoamaan.. Sitten laitoin ruoat yhteen sankkoon koska niitä ei syöty.. Sitten siskoni potkasi minua ja minä potkaisin hiukan takaisin sitten de rupesi huutamaan äitiä ja äiti suuttui ja huusi minulla ja sanoi että minun täytyisi lopettaa tämä.. En ole tehnyt mielestäni mitään vääräää.. Kaikki on mennyt todella huonosti enkä jaksa tätä joka päivä, en vain jaksa.

mylittlelife

Siis se on nin käsittämöntä just tämmönen mitä oot joutunut kokeen se on varmaa aika useilla joku ton tapane juttu pienenä kun isoveljeni ärsytti tai jotain tämmöstä ja mää tein taka niin minä jouduin joka kerta istumaa nurkassa 10minaa oli sitten kumpivaan tehnyt jotain pahaa sitä istumista on tullu varmaa 100h kun siis joka päivä pari kertaa nurkkaa mun ryhtikin on ihan vino tai… kun oon mököttäny sie nurkas niin kauan aikaa. Isoveli sama ongelma pahenpana minä en edes hipaise isovelejä ja isoveli rupee löymää ja valittaa siitä äidille siten sain ihan ******** tarpeeksiitä harjottelin siis ihan tappelemista ilman pahaa väki valtaa niin sitten ku isoveli tulee niin hakkaan sen :D vaikka oon sitä 3v nuorempi isoveljeni kiusaa minua enemmän nykyään sanoill esim. oon voitelemas leipää se sanoo et en laita voita jääkaappii sitten sanon ”ookoo” sitten isoveli ”älä laitasitä jää kaappii” se mukamas luuli et se mun ookoo tarkotti etxjoo laitan sen jääkaappii. Toivottavasti helpotti.

Nimetön

Mua säälitti kun luin tän.Oon itekki 12 vuotta ja sit useimmat aikuiset sanoo tollasista asioista et ”se kuuluu murrosikään.” Toi nyt tuli ekana mieleen ;)
Se on niin epäreilua että sä joudut tekemään töitä niin paljon. Mun perheessä ei joudu kun välillä tiskivuoro ja imurointia ja pyykkien laittoa. Että oon ihan sun puolella!
Mut kannattaa hillitä itsensä että jos sua lyödään tai potkitaan nii älä tee takasin. Niin sitten sun sisarukset ei saa aihetta mistä valittaa ja sinä voit puolestasi huutaa mitä ne tekee sulle. Kannattaa ehdottaa että tekisitte kotityövuorolistat, esim. tiskivuorolista (meillä on semmonen käytössä), et siihen merkataan kun on tehnyt oman vuoron. No, en tiedä auttaako toi mut yritä. Se masentaa kyllä kun kukaan ei tajuu.

Mut, jos haluut tutustua muhun, tuu Kavereita.net – nimiselle sivustolle ja ota yhteyttä jäseneen nimeltä Viamaari. :) Ihan tosissaan! ;)))

sama

Itsellä on just toi sama juttu pikkusiskon kanssa. Siis vaikka se on TOSI nuori niin silti luonteella onnpaljon väliä. Siis vaikka äiti sanoo aina että minä olen sellainen hiljainen tunteiden patoaja ja siskoni on hirveä kirkuja, kaikkk on silti aina minun syytä koska olen vanhempi. Ja nyt äitini alkaa olla väsynyt riitelyymme ja käskee vain menemään muualle, ja pikkusiskoni on uhannut tappaa minut. En usko että hän pikkutyttönä mitenkään voisi niin tehdä, mutta ei ole kivaa kun olen esim. Kaverin kanssa ja en voi olla itkemättä kun minuun sattuu ja siskoni potkii, lyö, repii hiuksista jne. ja mullakin se mun kaveri ei tajuu kun se vaan hekottaa vieressä kun hahhaa on niin hauskaa kun siskoni kirkuu ja joudun lähtemään vessaan piiloon kun sattuu. Ja koulussa kaverini vielä esittää siskoni kiljuntaa ja kaikki muut kaverini nauravat.

samaongelma

Itelläni vähä sama :( äiti ja iskä valittaa koko aja kaikesta mitä teen ja laittaa vähä välii mut kotiarestii. [osa tektsistä poistettu]:( ne suuttuu iha tyhmist asioist, esim. en lukenu ensimmäisel sanomisel jotai lehti juttuu nii otti tietokoneen ja uuden hupparin takavarikkoon ja 2 päivää kotiaresti ! omasta mielestäni iha väääri ! oon vihane surulline ja kaikkee tollast ainakii 5 päivää viikost yleensä. enne vihasin kouluu mut nyt jotenki tuntuu et siel on paljo kivempaa ku koton ku tiiän et kuiteki suuttuu jostai ja alkaa huutamaan. En voi puhuu täst oikee kellekkää ku kaikki kaverit vaa rupee kertoo mite niitten elämä menee hyvin. [osa tekstistä poistettu] ja sanoin sen suoraa äitille ! no se sano siihe vaa et ” no sillehä mie en voi mitää ” kui säälittävää. Nytkii rupes huutaa ku en osannu pestä vohveli rautaaa. en tiiä kui kaua enää kestän…

MLL Ylläpito

Hei,

kirjoituksesi herätti huolta. Sinun ei tulisi joutua kokemaan väkivaltaa kodissasi tai sen ulkopuolella. Kaikenlainen väkivalta, myös niin sanottu kuritusväkivalta, on Suomessa ehdottomasti kielletty ja rikollista.

Sinun olisi hyvä saada kertomiisi asioihin aikuisen apua. Voisitko mennä juttelemaan esimerkiksi koulukuraattorin kanssa kotona tapahtuvista ikävistä asioista? Koulukuraattori on koulussa juuri tällaisia asioita varten ja siksi, että hän voisi auttaa lapsia/nuoria ja myös perhettä. Asioihin olisi hyvä puuttua ajoissa, koska kuten sanoit, et meinaa kestää tilannetta enää.

Jos haluat jutella vielä lisää tilanteestasi täysin nimettömänä, voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 (puhelu on maksuton), joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Irc-galleriassa on myös ti-to klo 17-20 mahdollisuus kahdenkeskiseen jutteluun luotettavan aikuisen kanssa chatin välityksellä.

Vastaa aiheeseen: perhe…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top