Siirry sisältöön
Eveliina

Itse olen 20-vuotias, mutta pikkusiskoni 13. Ongelmat alkoivat murrosiän alkaessa. Olin äskön kuulijana kun käynnissä oli taas keskustelu äidin, isän ja pikkusiskoni välillä. Puheenaiheena olivat kotiintuloajat, koulu, yleinen käyttäytyminen ja se että asiat eivät toimi meidän perheessä enää. Pikkusiskoni menee miten huvittaa ja valehtelee minkä kerkeää olemisistaan ja menemisistään. Meidän perheessä äiti on se ”paha” ja ”isä” se hyvä. Tämän takia äitini ja isäni jatkuvasti riitelevät pikkusiskoni takia. Pikkusiskoni oli tänään mennyt sanomaan että pelkää äitämme. En osaa ymmärtää häntä millään tasolla. Hänellä on koti, jossa asua, saa aina kaikkea mitä tarvii, on ruokaa, harrastuksia, iphone 5 ja muutenkin uusimmat teknologian laitteet, perheemme on normaalia varakkaampi. Tänään lopputulos kuitenkin oli se että äitini ja isäni kertoivat eroavansa jos asiat eivät muutu. Äitini on väsynyt, isäni samoin, pikkusiskoni totesi vaan että ihan hyvä ei haittaa. Kuitenkin isäni ja äiti meni juttelemaan että pakko hänellä olla paha olo kun käyttäytyy noin [osa tekstistä poistettu]

Auttamishaluinen

Tukea ja voimia sinulle.

Jos mahdollista, yritä saada siskosi ymmärtämään asia sinun kantiltasi, ja että hän tulee myöhemmin kärsimään teoistaan. Ja jos siskosi kuuntelee isääsi, niin kai hän voisi sanoa miten asiat ovat, ja että hän (kai) haluaisi todellakaan erota vaimostaan, ja että rakastaa tätä yhtälailla kun tytärtään.

Eli yritä saada siskosi miettimään asioita syvemmin, ja muiden kannalta.
Toivottavasti minusta oli apua. :)

Tyttö 18v

Hei!

Luulen, et joko pikkusiskosi ei vaan oikeesti tajuu miten etuoikeutettu hän on, tai sit hänellä on oikeesti paha olo ja hän yrittää vain peittää sen kiukuttelulla. Valitettavasti nuoret ovat kuitenkin usein hyvin mustavalkoisia ja kuvittelevat olevansa kovinkin isoja, vaikka ovat oikeastaan vasta lapsia. Muistan itsekin sen hyvin seiskaluokan ajoilta, vaikka olinkin kiltti tyttö;).

Ehkä sun kannattais puhua vanhempies kanssa vielä tuosta erojutusta, sillä sähän oot myös jo aikuinen. ”Rakkautta ja rajoja” konsti vois olla hyvä keino pikkusiskollesi, mut tuota ei ehkä voi käytännössä mennä sanomaan. Osoittakaa kuitenkin rakkautta pikkusiskollesi, muutenkin kuin vain uusilla, hienoilla teknologiaihmeillä, sillä uskon hänen sisimmässään kuitenkin kaipaavan sitä. (En nyt siis tarkoita ettettekö tekisi näin, mutta joissain perheissä rakkaus näytetään vain tavaroilla, ei esim. tiedustelemalla miten koulussa on mennyt tai sanomalla toisen olevan rakastettu.) Toivottavasti tilanteenne korjaantuu, ja et tästä ois ollu apua!

Vastaa aiheeseen: Perhe hajoamassa pikkusiskoni takia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top