Siirry sisältöön
MInulla on oikeuteni

Mun perheessä kaikki ei ole kunnolla ja mä tarviin apua. Mua masentaa ja ahdistaa olla kotona. Äiti ei huolehdi meistä niinkuin sen pitäisi. Äiti on joskus kännissä meidän nähden, se ei osaa antaa kuria, 9vuotis pikkusiskoni on pomo eikä äiti saa siihen kuria. Perheessämme on väkivaltaa. Talo ei pysy siistinä ei koskaan. Pesuhuoneen lattiat on täynnä likaisia vaatteita ja suihkun lattialla kissan ulostetta. Kaikki tavarat ovat sekaisin ja tiellä. Keittiössä työtasot ovat täynnä roskaa ja tavaraa ja likaa eikä niillä voi tehdä ruokaa. Kaikki riitelevät keskenään ihan koko ajan. Mun mielestä mun pitäisi saada elää paremmin ja turvallisessa ympäristössä. Minulla on oikeus turvalliseen ja puhtaaseen kotiin. Mua ahdistaa kotona ja mä haluan pois täältä.

MLL Ylläpito

Hei,

onpa hienoa, että kirjoitit! Olet aivan oikeassa – sinulla on oikeus turvalliseen kotiin ja huolenpitoon. Sinulla on oikeus kotiin, jos aikuisilla on vastuu. Sinulla on myös oikeus voida hyvin.

Nyt olisi tosi tärkeää, että puhuisit jollekin aikuiselle kotitilanteestasi. Vai oletko ehkä jo puhunut? Koulussa on aikuisia, ketkä voivat olla yhteydessä esimerkiksi sosiaaliviranomaisiin ja heiltä on mahdollista saada apua perheellesi. Se ei automaattisesti tarkoita sitä, että sinä ja siskosi muuttaisitte toisaalle, vaan lastensuojelu aina arvioi ja pohtii ensin, millä muilla keinoilla perheen lapsia ja aikuisia voi auttaa. Äidilläsikin on oikeus saada apua ja tukea, jos hänen on vaikea selviytyä kaikesta yksin.

Voit halutessasi itsekin olla yhteydessä kuntasi sosiaalitoimeen ja kertoa tilanteestanne. Yhteystiedot löytyvät netistä.

Jos kaipaat tukea, voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen. Siellä voit alkuun jutella aikuisen kanssa nimettömänä, täysin anonyymina. Voit myös tutustua meidän uuteen tukimuotoon täällä: http://www.mll.fi/nuortennetti/info/lasten_ja_nuorten_puhelin_ja_net/tukipuhelin/ .

Pidä mielessäsi edelleen se, että sinulla on oikeutesi! Paljon tsemppiä!

Vastaa aiheeseen: Perhe huolia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top