Siirry sisältöön
ahdistun

hei, mulla on ollu nyt aika usein perhe ongelmia, yleensä mun veljen kanssa. mun nimi on nyt tässä tarinassa saniliinuli. :D

Tässä yks esimerkki mitä tapahtu: mä oon ihan rauhassa mun sängyssä ja katon puhelinta kun mun pikkuveli tulee ärsyttämään mua. se vääntelee mun kättä ja mua sattuu. sanon ”au, lopeta!” mut se vaan tuijottaa mua pieni hymy naamalla ja jatkaa. sitten yritän riuhtoo mun kättä irti, mutta se pitää vaan kovempaa kiinni. lopulta huitasen sitä, että se ymmärtäis lopettaa. ensin se vaan seisoo siina paikallaan ja sit yhtäkkii se juoksee äidin luo ja huutaa ”Äiiitiii!! saniliinuli löi mua ihan täysiä mun korvaan! mun kuulo lähti melkein koska en kuullu mitään viiteen sekuntiin!”
Sit äiti alkaa huutamaan mulle vaikka en ees tehny mitään muuta kun huitassu sitä. mulle käy näin usein ja oon sen takia tottunu puolustelemaan itteäni enkä pyytämään heti anteeks. Mun äiti sanoo ”saniliinuli! mitä sä oikein menit tekemään?! et sä voi tolleen tehä! sun veli melkein kuuroutu. oon sanonu sulle tästä niin monta kertaa! opettele puhumaan totta äläkä valehtele, se vaan pahentaa tilannetta. en voi enään uskoa suhun ku aina vääristelet totuutta.”

yleensä tilanne ei oo kuitenkaan ollu yhtään samanlainen mitä mun veli on kertonu.
ärsyttävää on myös se että ne oikeesti joskus satuttaa mua pahasti, mutta en sano siitä kenellekään vaan meen vaan itkemään yksin. sen takia mun vanhemmat myös ajattelee että mä oon se ainoo joka tekee pahaa. mä oon se ilkein. mun puhelin pitää ottaa kuukaudeks pois tyms

toi tarina tapahtu äsken ja nyt itken, kuuntelen musiikkia ja kirjotan tänne. kiitos jos luit loppuun.

Kata, verkk@ri

Moi,

oot tosi rohkea kun uskalsit kirjoittaa tilanteesta ja pyytää apua! <3

Ikävä, kuulla että vanhempasi eivät usko sinua. Oletko kertonut heille rehellisesti ja rauhallisesti miten tilanne oikeasti meni? Ehkä voisit ensi kerralla mennä sanomaan vanhemmillesi, että veljesi kiusaa sinua ennenkuin esimerkiksi huitaiset veljeäsi tms?

Jos tilanne vaivaa sinua tosi paljon, suosittelen juttelemaan myös ulkopuolisen aikuisen kanssa. Voisitko löytää juttuseuraa esimerkiksi joltain koulun aikuiselta? Haluaisitko varata aikaa koulukuraattorille?

Lasten ja nuorten puhelimessa voit myös jutella anonyymisti:
p. 116 111 (puhelu on maksuton)
ma–pe klo 14–20
la–su klo 17–20

Paljon tsemppiä! Toivottavasti sun tilanne helpottaa pian <3
-Kata, verkk@ri

Nimetön

Voi ei kyl sä pärjäät.Tsemppii:)

🤗

Hei ! 🤗

Mene juttelemaan tosta esim. Sekasin-chattiin tai Lasten ja Nuorten chattiin tms.

Tsemppiä ! 🤗

Vastaa aiheeseen: perhe ongelmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top