Siirry sisältöön
Nimetön

Onko kellään kokemuksia perhekodista? Mulla on jonkillainen käsitys mitä ne on mutta mikä on oikeasti perhekoti?
Mitä sääntöjä? Kotiintulo aika? Jakakaa kokemuksia!!

Joku poika

Mä oon perhekodis ja se on vähä niiku tavallinen koti mut siel on muista perheistä olevia lapsia et se on periaatteessa tavallinen koti mut saattaa olla tavallist enemmän lapsia. Kysy lisää jos haluut.

15v tyttö

Ite oon tällä hetkellä perhekodissa. Perhekoteja monenlaisia ja jokaisella on oma mielipide niistä.
Voin kertoo jotain tästä perhekodista :)
Täälä on mun lisäks 6 muuta nuorta. Tää on normaali omakotitalo. Ovet pidetään lukossa ja vain ohjaajat saa avattua ne. On ne perus säännöt et pitää käyttäytyy kunnola yms. Nuorten pitää olla viimestään klo 20 sisällä eikä sen jälkee pääse enään ulos. (Tietysti jos on joku erityinen syy siihen ja ohjaajilta lupa niin pääsee) Puhelimet otetaan pois klo 20 ja ne saa aamulla kun on syönyt aamupalan. Ja aamulla pääse ulos sillon ku bussi lähtee kouluun ja jos ei käy koulusa niin klo 8 jälkeen. Huoneisiin meno on arkisin kl 21.30 mutta viikonloppusin klo 22.
Oon iha tyytyväinen tähän paikkaan. Välillä kyl ottaa päähän nää kaikki säännöt ja ohjaajat.
Muista et jokaisela on oma syy miks on laitoksesa ja se vaikuttaa aika paljon siihen kokemukseen.

oon 16v tyttö joka asuu perhekodissa oikeestaan enemmänkin laitoksessa. tämän pitäisi olla perhekoti mutta tämä on kuin laitos, hälytysjärjestelmät, valvonta kamerat ulkona ja sisätiloissa, et voi avata ikkunaa enää 22:00 jälkeen, ei saada ottaa itse jääkaapista ruokaa vaan meidän pitää oottaa syöntiin asti vaikka olisi kuinka kova nälkä tahansa, kun avaset ulko-oven siitä tulee ilmoitus/ääni, jos vähänkin hölmöilee siitä seuraa pari viikkoa koti arestia, arkipäivinä kotiin tulo aika on 20:00 ja viikonloppuisin 22:00 (täytän ensvuonna 18v niin aikatauluja pitäisi höllentää koska muutkin ikäiseni saavat olla paljon pidempään ulkona) ja yksi oudoimmista jutuista, emme saa pitää juomapulloja huoneessa vaan meidän pitää juoda vessan hanasta suoraan ellei ole ruoka. ja muutenkin tämän paikan sijaishuoltajien oma lapsi kertoi että meitä pidetään täällä vain rahan takia joten tämä on aivan kamala paikka asua. täällä ei kohdella pieniä lapsia/nuoria niinkuin pitäisi kohdella.

Shh

Olen perhekodissa. Täällä on minun lisäksi 7 nuorta. Meillä ei ole niin ankaraa, kotiintulo aika arkisin 21.00 ja viikonloppuisin 0.00 ja huoneisiin arkisin 22.30 ja viikonloppuisin 0.30 puhelimia ei viikonloppuisin ei oteta pois, arkisin klo 2.00 ja ruokaa saa hakea klo 6.00-2.00 ja omaa ruokaa toki saa huoneessa olla ja juomapullo yms. Jos hölmöilee (ei tuu ajoissa, ei anna puhelinta, tekee tyhmää) tulee joko kotiarestia 2pv tai puhelin päiväksi pois tai koriintulo ajat on viikon ajan arkisin 18.00 ja viikonloppuna 21.00 alkoholia, huumeita tms ei saa olla tietenkään. Lomille pääsee yleensä 1 kerran kk ja loma kestää 1-2vko ja jouluna, uutenavuotena, pääsiäisenä, juhannuksena yms pääsee 1vko lomille (jos ei osaa olla ei pääse) saamme joululahjoja kodista :) ja kavereita saa tulla ma ti ke to pe ja la. Yöksi saa tulla kaverit vain pe-la yö ja kaverin luo saa mennä mutta yöksi ei saa mennä. Poikaystävät ja tyttöystävät on ok. Sukulaiset käy kylässä n. 1 kerran 2 kuukaudessa.jos on lähimmäisen Hautajaiset saa lomaa 1kk ja jos ristiäiset saa 2pv lomaa. Jos on raskaana saa käydä milloin vain neuvolassa (hoitaja vie sairaalaan ja odottaa eli ei ole mahdollista karata) ja synnytykseen tulee äiti isä ystävä tai mies ja hoitaja. Täällä siis on 8 nuorta ja 8 aikuista. Jokaisella on oma hoitaja ja no kyllä kaikki on vähän kaikkien hoitajia mutta kaikille määrätään yksi oma jolle voi aina puhua. Koulun vanhempain iltoihin hoitaja menee. Ja wilma viestit lähetetään omalle biologiselle vanhemmalle ja hoitajalle. Kokeista pakko saada 7-10 muuten tulee 1pv arestia. Ja joka la saa 1 karkkipussin ilmaiseksi. Lääkkeet hoitaja ostaa. Viikko rahaa saa 20€ mutta kuitit pitää säästää ja näyttää hoitajalle (jos ei niin ei saa 1kk rahaa) ite tykkään täällä olla :) kaikki nuoret kilttejä ja aina kuin uusia tulee ollaan kaikki heti niin ystävällisiä. Kaikilla meistä oma syy täällä olemiseen. Parilla on rikokset, mulla ja parilla muulla ettei tuu toimeen kotona, vanhempien agresiivisuus, ei pidä huolta, ei saa ruokaa! Älä pelkää kaikki sujuu

Ihminen

Oon perhekodissa ja meitä on 8. Tää on tosi kiva paikka ja meillä on niinkun prli tunnit tai puhelin tunnit et saahaan olla päivässä parituntia puhelimilla ja eisaa kiroilla tai juosta sisällä ja sillee tää on mun mielestä tosi kiva vaikka oonki vanhin täältä. Ja sillee tää on aika kaukana keskustasta on tosi mukava!

eipaha

Mä oon perhekodissa sellaisella osastolla jossa ollaan lyhyitä n.3kk jaksoja. Täällä on tosi mukavat ohjaajat ja mun lisäksi 2 nuorta. Kotiintuloaika on 20.00, yksi kaverimeno viikossa, ja viikonloput saa lähtökohtaisesti ollakotona. Ei mitään varsinaisia rangaistuksia tule mistään, korkeintaan jotain et menettää illan puhelinajan jos sellainen on säädetty, suurimmalla osalla ei ole rajoitusta puhelimen suhteen, riippuu miten osaa nukkua., suhtfiksua porukkaa täällä on.

Vastaa aiheeseen: Perhekoti

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top