Siirry sisältöön
Nimetön

Apua! Mun paras ystävä kertoi mulle juuri kauhuissaan että hänen isänsä on lyönyt häntä. Tämä oli jo toinen kerta kahden kuukauden sisällä. Nyt hän lähti kotoa itkien eikä tiedä mitä tehdä. Mua pelottaa hänen puolesta ja en tiedä pitäisikö mun kertoa omille vanhemmilleni tästä. Tiedän että pitäisi, mutta sitten tuon vaikeuksia mun kaverin perheeseen enkä halua sitä.
kertokaa mitä tehdä! Oon pulassa tän asian kanssa.

mävaan

ite oon kokenu kanssa perheväkivaltaa ja juuri sillätavalla että isä on haukkunut lyönnyt ja potkinut. jos asiaan ei uskalla/pysty puuttumaan niin kannatta kertoa kaverille kuinka tärkeä hän on koska todennäköisesti hän tuntee itsensä aika yksinäiseksi jos pelkää omia vanhempiaan. kannattaa myös kertoa että hän voi aina puhua sinulle ja halaaminen auttaa aika paljon jos puhuminen on vaikeaa. :)

mävaan

se ei oo oikein mutta sä voit sanoa sille jotain joka sitä todella auttaa.

HotChocolate

Kerro ihmeessä! Väkivalta on aina todella huono vaihtoehto kaikelle, ja jos sitä pääsee jatkumaan pitempään, niin teot suurenee ja ties mitä siinä käy.

Kannattaa puhua sun kaverillesi ja kysyä tietääkö hän syytä miksi tämän isä lyö kaveriasi? Onko hänellä esim. alkoholiongelma vai ihan ”huvikseenko” hän lyö? Onko kaverillasi äitiä tai muuta lähisukulaista jolle voisi sanoa asiasta?
Voisit pyytää kaveriasi vaikka yökyläilemään ettei tarvitsisi olla niin turvattomassa ympäristössä.

Osoita myös että olet kaverisi tukena, joskus paras ”lääke” on kuunteleva korva ja olkapää johon voi nojata :)

Paljon tsemppiä sinne!

Vastaa aiheeseen: Perheväkivaltaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top