Siirry sisältöön
Nimetön

Nii joo tota menetin mun tyttöystävän joka on mulle tosi iso juttu on ollu itse tuhoisia ajatuksia [osa tekstistä poistettu] mul ei oo enää mitään mistä pitäkii sitten meiän luokalta lähti yks poika joka kiusas oikeestaan kaikkia kukaan muu ei pitäny siitä paitsi mää (oon poika mutta en oo homo) se oli kyllä meiän luokalle siis niiiin iso apu kun se lohdutti aina ja tällee mutta eipä sitten enää. Mietin aina nykyään miks se jätti mut ja miks yli päätänsä enään elän sitten yks mun kaveri hokee koko ajan jumalau** koska se on kattonu sitä hemmetin pasilaa. [osa tekstistä poistettu] mulla tosin tavallaan on uus ihastus jonkaa kaa voisin seukata jos sekin tykkäis musta mutta en tiiä ja tykkään siitä mun ex tyttöystövöstö paljon enemmän. Oon vasta 11mulla on tosi vaikee lapsuus kun mun äiti rakastas mua niin et haluis mennä mun kaa naimisiin ja kaikkee mitä tehdä?!?!?

MLL Ylläpito

Hei,

kirjoituksestasi heräsi huoli. Kurjaa, että entinen tyttöystäväsi ei enää halunnut seurustella kanssasi ja sen lisäksi menetit kaverisi, joka tuki sinua. On ymmärrettävää, että ihmissuhteen katkeaminen surettaa ja masentaa mieltä, etenkin, kun niitä menettää kaksi lyhyen ajan sisällä. Oletko vielä kaveri ja/tai yhteydessä tämän luokaltanne lähteneen pojan kanssa? Entä ex-tyttöystävä – pystyttekö olemaan kavereita?

Se, että sinulla on itsetuhoisia ajatuksia ja tekoja on huolestuttavaa ja vakava asia. Olet vielä tosi nuori ja sinulla on paljon hyviä juttuja ja elämää edessä, vaikka elämässä joutuu kokemaan pettymyksiäkin. Pettymysten hetkellä voi tuntua toivottomalta, mutta AINA on toivoa, usko pois. Asiat ja oma tunne voi aina kääntyä paremmaksi ja useinmiten se tapahtuu toisten ihmisten avulla ja ajan kanssa. Onko sinulla muita ihmisiä, keille voisit puhua pahasta olostasi ja murheistasi? Ethän enää satuta itseäsi? Olet aivan liian arvokas siihen ja itsensä satuttamisesta tulee usein loppujen lopuksi vielä huonompi fiilis.

Mainitsit lyhyesti vaikeasta lapsuudesta ja äidistäsi. Kotona jokaisella on oikeus tuntea olevansa turvassa, niin henkisesti kuin fyysisesti. Koetko äitisi kohdelleen sinua väärin/epäsopivasti? En ihan ymmärtänyt, mitä tarkoitit viimeisellä lauseella.. tarkoititko kirjoittamaasi konkreettisesti/kirjaimellisesti (koskien äitiäsi) vai koetko/tarkoititko esim., että äitisi on ylihuolehtivainen..? Sinulla on oikeus olla lapsi ja lapsen ja vanhemman välit kuuluvat olla turvalliset.

Jos haluat, voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 ja jutella luotettavan aikuisen kanssa täysin nimettömänä. Puhelu on ilmainen ja luottamuksellinen. Tai voit kirjoittaa Lasten ja nuorten kirpalvelussa kirjeen, josta saat aikuiselta vastauksen.

Kannustan sinua juttelemaan kirjoittamistasi asioista jonkun läheisen ja luotettavan aikuisen kanssa. Älä jää yksin synkkien ajatusten ja alakulon kanssa!

Vastaa aiheeseen: Periaatteessa tulevaisuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top