Siirry sisältöön
17vnuori

Opiskeluni ovat vasta ensimmäisellä vuodella eivätkä ole aina menneet hyvin. Mutta kysymykseni olisi, että voiko täysi-ikäisen heittä pois kotoa? Olen parin kuukauden kulttua siis 18 ja vanhempani ovat ainakin puhuneet ulos heittämisestä. Opiskeluni ovat jo nyt venymässä yli 3vuoteen enkä käy töissä.

Janica, verkk@ri

Moikka! Hyvä kun kirjoitit tänne. Sun kannattaa puhua asiasta sun vanhempien kanssa. Jos he sellaista suunnittelevat mutta olet sitä vastaan, sano rohkeasti mielipiteesi.
Mukavaa loppukesää! (:

16v tyttö

Veikkaisin, et periaattessa ne voiskin heittää sut pois, mut ookko lukiossa vai amikses?

Meillä amikses saa apua esimerkiks oppisopimuksen ja sellasien hakuun ja myöskin jos joutuu muuttamaan pois kotoo. Ite oon merkonomina ykkösel ja niitä ospeja voi tienaa nopeemmi jos on oppisoppari tai se toine jutska. Sillee sä ehkä voisit lyhentää opiskeluaikaa. Jos myöski opiskelee kesäloman, ni silleenki voi lyhentää, tosin sitte pitää laittaa kelaa papereit.
En oo sata varma miten lukios menee, kun en puhu luokioon menneiden kanssa.

Juu, oppisopimuksella saattaa olla rankempaa opiskella ja pärjätä, mutta siitä voi puhua opettajan ja työnantajan kanssa ja yleensä siinä saadaan hyvä sopimus laadittua.

Onks sun materiaali ja opiskelu-tukee? Se paperi on helppo laittaa meneen ja voit yksinkin tehdä. Se rahasumma määriytyy vanhempien tulojen mukaan, en tiedä vaikuttaako jos asuisit yksin. Itse olen vähävaraisempi, niin sanoisin että se pienikin summa tulee kyllä eduksi kun sillä voi hankkia kirjoja ja niitä tarvittavia matskuja.

En itse olis innostunu asumaan solussa, mut siinä vois jopa säästääkki. Solut vaa ei välttii oo niin hyviä ku oma kämppä/ kämppiksen kanssa jaettu.

Vastaa aiheeseen: Pian 18

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top