Siirry sisältöön
Rasittunut tyttö

Tänään olin jalkapallopelissä ja sinne tuli äiti myymään kaikkea kahvioon.Pikkuveli tuli sinne mukaan. Kun pelasin siellä niin huomasin kun pikkuveli oli mennyt vuodenvanhempien tyttöjen ja poikien luokse. Kaverit nauroivat ja sanoivat välillä aina että ”Ei vitsi, kato mitä se nyt tekee!?” Veli (6v.) oli laittanut käden vuoden vanhemman paidansisään ja puristeli heidän pyllyjään. Tämä ei ole pilaa, ja tarvitsisin oikeasti apua kun vanhemmat eivät tajua että minusta se oli noloa ja se harmitti minua paljon. Etenkin kun kaverit sanoivat kokoajan ympärillä että nolottaako minua ja käskivät katsomaan mitä hän nyt tekee. Sitten pelin lopussa menin sanomaan äidillle miltä minusta tuntui ja että minua harmitti ja nolotti hirveästi, niin äiti vain rupesi huutamaan että se on ihan normaalia ja ihan kuin kaikki olisi ollut omaa syytäni. Minulle tuli vedet silmiin koska he eivät koskaan ymmärrä mitään ja kun hän taas huusi. Kotona äiti tuli taas valittamaan minulle että supesin itkemään ja että kaikki puhuivat siitä siellä. Pikkuveljeni myös sanoo usein minlle etä toivoo minun kuolevan tai että minulle kävisi pahasti. Se tuo todella pahan mielen minulle ja äiti ja isäpuoleni sanoivat vain että pitää veljeänikin ymmärtää. Olen aivan sekoamis pisteessä ja itken tälläkin hetkellä koska aina pikkuveljeä puolustetaan ja minua torutaan. Kun teemme jotain tuhmasti tai väärin niin vanhemmat rupeavat aina käyttämään kovaäänisesti kirosanoja ja [osa tekstistä poistettu] He myös haukkuvat rumasti ja ovat usein vihaisia, kun menin yökyläänkin ja kysyin äidiltä että mihin laittaisin tyynyni mukaan niin hän suuttui siitä ja karjui minulle kverien kuullen että : ” Tunge vaikka perseeseesi!” Sekin oli noloa koska muiden vanhemmat ovat iloisia eivätkä huuda ja vahingoita heitä koskaan, ainakaan kavereiden nähden.Äiti huutaa minulle aina myös kun huudan pikkuveljelleni koska hän seuraa minua ja kavereitani. Äiti väittää että veljeni on normaali pikkupoika, vaikka muiden sisarukset ovat rauhallisempia yms. Äiti ei ymmärrä että haluaisin olla kavereiden kanssa, enkä haluaisi että veljeni seuraa minua koska olenhan jon 13v. teini-ikäinen tyttö jota kiinnostaa pojat ja harmittaa nyt kun veljeni meni nolaamaan minut sinne. Kiitos jos vastaatte ♥(:

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei ”rasittunut tyttö”,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä ja jutella vanhemmistasi? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Halutessasi voit myös kopioida yllä olevan tekstisi ja lähettää sen Lasten ja nuorten netin kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

Vastaa aiheeseen: Pikkuveli ja vanhemmat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top