Siirry sisältöön

Pitäisikö minun kysyä/sanoa kuraattorille tai rehtorille?

En tiedä?!

Auttakaa nopeasti! Minun pikkusiskoani kiusataan ala-asteella (olen itse yläkoulussa) Vanhempani ja pikkusiskoni opettaja tietävät kiusaamisesta ja niistä jotka kiusaavat, mutta vaikka asiasta on sanottu ja pidetty ns. palavereita oppilaiden kanssa niin asiaa ei ole saatu hoidetuksi. Kyse on kyläkoulusta n. 50-60 oppilaan koulusta. Ajattelin, että voisin mennä keskustelemaan oman kouluni rehtorin tai kuraattorin kanssa ja kysyä sopisiko jos menisin jonain päivänä alakouluun keskustelemaan kiusaamisesta ja kertomaan omia mielipiteitä ja kokemuksia kiusaamisesta ja yrittää sitä kautta saada kiusaamisen loppumaan. Itse en ole Verso tai vastaava, mutta Versoksi haluaisin tulla. Mitä olette mieltä tai mitä minun pitäisi tehdä asialle?

HotChocolate

Heippa!

Haluan ihan ekaksi sanoa että olet ihana ihminen! Huomaan että ajattelet näitä asioita paljon ja sun halu auttaa on ihan uskomatonta, jatka ihmeessä! :)

Kiusaaminen on todella väärin ja olen pahoillani että sun siskoasi kiusataan!
Mua on kiusattu kanssa moneen eri otteeseen ja ahdistuneena sitä monesti joutuu itsekin kiusaajaksi kun yrittää heikkona pitää mukamas puoliaan, ja uskon näin monelta eri näkökannalta katsottuna että jos vaan pystyt vaikka vetämään jonkun puheen kiusaamisesta tms. niin siitä voisi olla monillekin apua! Harvoin sitä itse nimittäin oikeasti ajattelee miltä kiusaaminen tuntuu toisesta jos ei ole sitä kokenut.

Täytyy tyhmänä(?) myöntää etten ole koskaan kuullutkaan Versosta ja pikaisella googlettamalla löysin tietoa vain autoista ja luomutuotannosta… mutta uskon tosiaan ja toivon että puhuisit halutessasi vaikka rehtorille ja kysyisit lupaa järjestää aikomasi ”tapahtuman” ala-asteelle.
Toki asiasta pitää sopia myös alakoulun henkilöiden kanssa että tietävät odottaa sua ja varmaan miettiä valmiiksi mitä puhut ja mistä puhut, otatko ketään sinne mukaan vai menetkö yksin yms.
En näe mitään syytä miksi kiusaamisesta puhuminen olisi paha juttu minkään koulun osalta ja saisit varmasti edes pieniä ajatuksenhiukkasia istutettua toisten päähän niin, että kiusaamista pidettäisiin vastenmielisempänä.

Paljon paljon siunausta ja kaikkea hyvää sulle ja sun siskollesi! Hänellä ei varmasti ole kaikki huonosti kun omistaa noin avuliaan isosiskon! Toivon sulle paljon tsemppiä myös tuohon puheeseen ja jos vaan on aikaa niin kerrothan miten kävi :)

lahihoitsu

moi! kiusaamiseen kannattaa puuttua. Oot fiksu, jos ihmeessä menet siitä puhumaan kuraattorille . Kyllä mä uskon,että kuraattori/reksin antaa luvan mennä,koska kiusaaminen on vakava asia. Ehdottomasti sun kannattaa mennä siitä puhumaan,että se saadaan lopetettua.
Kenenkään ei kuulu olla kiusattu tai edes tuntea kiusaamista.
Itsekkin olin (esikoulussa kylläkin) kiusattu, se on jättänyt minuun pienet arvet ja toivon ettei siskosi joudu kokemaan samaa.
MENE EHDOTOMASTI PUHUMAAN SIITÄ, ÄLÄ EPÄRÖI!

tyttö98

Moi! Musta on todella hyvä idea mennä puhumaan kiusaamisesta sinne alakouluun. On harmi, ettei pikksiskosi kiusaamista ole saatu hoidetuksi ja on tärkeää, että asia hoidetaan.
Kannatan ideaasi ja toivottavasti asiat kääntyvät hyvälle mallille:)

Kissa fani

Mee ihmeessä! Uskon et se kävis sun rehtorille. Ja se ois varmaan sun siskolle hirveen tärkeetä. Muaki on kiusattu, ja tiiän et se on kauheeta! Mut onnee yritykseen! ♥ ja kaikkee hyvää sun siskolle!

Tiina Tomera

Ehdottomasti mene kertomaan esim.koulukuraattorille asiasta :)!!! Asialle pitää heti tehdä jotain!

Minä

Minun mielestä sinun pitäisi mennä kuraattorille. Sillä kiusaaminen on todella vakava asia. Minua kiusattii yhden kesäloman ajan alaasteella ja se oli aivan kauheaa.

Äiti

Kiusaamiseen puuttuminen on lähtökohtaisesti siskosi koulun opettajien ja vanhempiesi vastuulla. Mielestäni voit kuitenkin puhua asiasta oman koulusi kuraattorin ja rehtorin kanssa, jos sinulla on rohkeutta tehdä niin. Mikä tahansa, mikä edistää kiusaamisen loppumista, on hyvä asia.

Kiusaamisen seuraukset voivat olla kiusatulle tosi vakavat. Nuoret ja aikuisetkin ovat tehneet ja yrittäneet itsemurhia pitkittyneen kiusaamisen takia. Monet eivät pysty opiskelemaan, tekemään työtä tai elättämään itseään, koska kiusaaminen on rikkonut heidät sisältä niin pahasti. Tosiasiahan on se, että kiusaajat rikkovat lakia (rikoslaki: solvaaminen, vahingollisten huhujen levittäminen, fyysinen väkivalta), mutta jostain syystä on vanhempia ja opettajia, jotka vähättelevät asiaa. Joskus kuulee väitettävän, että rikoslaki ei koskisi alle 15-vuotiaita, mutta kyllä se koskee. Heillä vain ei ole aikuisen rikosoikeudellista vastuuta, vaan tällaiset vakavat asiat käsitellään muutoin (esim. lastensuojelun tukitoimet). Myös koulun edustajat rikkovat lakia, jos eivät pysty tai halua puuttua kiusaamiseen niin, että se loppuu (perusopetuslaki: oppilaan oikeus turvalliseen kouluympäristöön). Tätäkään eivät kaikki koulut ja kunnat halua myöntää.

Lyhyesti. Sinulla on oikeus puhua asiasta, ja jos olet rohkea, tee se. Pitkittyessään koulukiusaaminen voi aiheuttaa suurta vahinkoa siskollesi jopa loppu elämän ajaksi. Siksi kannattaa nostaa asia esille mahdollisimman pian.

Nimetön

Kamalaa, että siskoasi kohdellaan noin! Hienoa, että aiot tehdä jotain asialle, ideasi on oikein hyvä :)

Voimia!!♡♡

ja jos tämä jatkuu vieläkin…..

Suoraan rehtorille ja jos tämä jatkuu suosittelen koulun vaihtoa!!!surullista mutta totta,en voi ymmärtää eikö opettajat ja kuraattorit saa kiusaamista loppumaan???kannattas vaihtaa kiusaaja toiseen kouluun ja molempien vanhemmille keskustelu aiheesta mitä tehdä jatkossa???

Vastaa aiheeseen: Pitäisikö minun kysyä/sanoa kuraattorille tai rehtorille?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top