Siirry sisältöön
Nimetön

Olen 15v. hiljainen tyttö, joka ei tiedä kiusataanko minua vai ei, mutta tunnen sen todella pahana olona. Kerran niin pahana että otin keittiöstä isoimman veitsen ja itkin niin paljon etten nähnyt mitään. Tiputin kuitenkin veitsen kädestäni.
Kiusaamista on ollut eskarista lähtien aina tähän päivään saakka. Kiusaaminen oli ensin vain syrjintää, mutta myöhemmin kiusattiin myös siitä että tykkäsin leikkiä koko ajan. 3-4lk. leikimme välitunnilla jotain ja jatkoin sitä atk-tunnilla. En siis aina ole ollut hiljainen, vaan olin joskus tyyppi, joka nautti elämästä ja viittasi tunnilla.
Kun 6lk. alkoi, tunsin että kaikki muut olivat aikuismaisempia.
Tytöt käyttivät meikkiä ja kaikilla oli uusia hienoja vaatteita, ei ollut enää mitään pikkutyttöjen kuteita. En ollut uskaltanut viitata tuolloin ainakaan 2 vuoteen tunneilla aktiivisesti. Matikan takia jäin melkein luokalleni ja kävin tukiopetuksessa. Jäin jälkeen kaikessa ja tunsin itseni nuoremmaksi kuin muut. Juttelin välillä terveydenhoitajan kanssa kiusaamisesta:oli komentoimista tunnilla, haukuttiin äidinkielen esitelmää joka oli tuolloin pakko lukea koko luokalle luokan edessä, uhkailua yms. Kiusaamiseen oltiin jo puututtu mutta se sai kiusaajat vain entistä ärsyttävimmiksi.
Kun sitten 7lk. alkoi, ajattelin että ihmiset on nyt tosi kypsiä ja pitäisivät kiusaamista lapsellisena. Ei kuitenkaan ollut vaan sama juttu jatkui. En jaksanut enää välittää opiskelusta. Ajattelin useasti itsemurhaa, mutta en koskaan ole satuttanut itseäni, koska pelkään kipua.
8lk. pojat heittivät kuminpalasilla tunneilla joilla istuin heidän edessä. Kävin usein matikantunnilla erityisopettajalla ja kerran kerroin hänelle kuinka ärsyttävä koko luokka oli. Erityisopettaja sitten kysyi haluaisinko soittaa kuraattorille ja kehui että on todella mukava ja kaikkea. No niin minä sitten siinä soitin ja sovittiin ensimmäinen tapaaminenkin. Otin aina uuden tapaamisen ja niitä oli melkein aina kerran viikossa. Juttelimme kiusaamisesta ja perheestäni. Kerran sitten pyysin apua tekosyiden keksimiseen. Olen ollut koulussa yhden luokkalaiseni hyvä ystävä jo 4lk. saakka, enkä oikein muista miten edes ystävystyimme. Jokatapauksessa tämä ja eskarista saakka ollut tyyppi kulkee minun kanssa koulussa. Joko hävisin mysteerisesti tai sanoin että menen erityisopettajalle tai hammaslääkäriin tai lääkäriin mutta nyt oli jo niin monta kertaa käytetty kaikkia noita että tarvitsin jotain muuta. Kuraattori kuitenkin suositteli että kertoisin ihan totuuden mutta en suostunut, pelkäsin että minua käytäisiin taas kiusaamaan enemmän.
Nyt kyseinen kuraattori on äitiyslomalla, enkä tiedä kehtaanko häiritä häntä tekstiviestillä. Koulun uuteen kurattoriin en ole tutustunut enkä uskalla vielä.
Kaikenlaista kiusaamista on siis ollut:syrjimistä, haukkumista, vähättelyä, kommentoimista pojat mm. kysellyt ”hakkaaks sun isä sua vielki?” ”onks sil hyvä vasen koukku?” (isäni siis joskus löi minua, mutta ei enää. En kyllä tiedä miten pojat siitä sai tietää kun en kertonut heille asiasta), häiriköintiä tunnilla (kumipalasten heittely), uhkailua välitunnilla (”me heitetään sut tonne lumihankee”), matkimista, tytöt nauraneet kun en tiennyt mikä on maskara ja ripsipiirakka…
Asiaa pahentaa se että en koskaan ymmärrä mitään, sain vasta pari kuukautta sitten tietää mitä retardi tarkoittaa. Huono itsetunto, en uskalla pukeutua kuten haluaisin, en uskalla viitata tunnilla. Ja nytkin ajattelen että tämä minun teksti on turha koska se on niin pitkä ja muilla on pahempia ongelmia ja sitenkun tämän tähän kirjoitan niin kaikki luulee että haen vain huomiota ja en ansaitsisi parempaa elämää kuin muut koska olen mielessäni haukkunut muita koska he ovat kiusanneet minua ja tuon takia olisin itse myös kiusaaja…
Asiat alkavat mennä todella monimutkikkaaksi ja en koko elämänkertaa voi kertoa, mutta toivon että tämä auttaisi myös muita joilla kiusaus on tällä tasolla..

Entinen kiusattu

Voi sua pientä :( jos sua kiusataan edeleen(niin käsitin) niin voimia sulle :) toi sun oma tapaus on kyllä pahempi ku mun , mut kuitenkin ymmärrään sinut hyvin. Minut haukuttiin pommittajaksi ja kiusaaminen jatkoikin koulun ulkopuolella. Onneksi asia loppui…ja toivon että sinunkin kiusaaminen loppu. Eikä nyt kukaa voi sanoa että muka haet huomiota :o Kuitenkin…

Voimia <3

t.entinen kiusattu

välittäjä

Kun mä olin yläasteella mulla oli paljon kavereita, elämä ulkoisesti hyvin. Mutta vaikka mulla oli hymy huulilla, nii mun sisällä kiehui. En jaksanu ihmisiä. Mun luokalla oli kaksi tyttöä, jotka olivat selviä kiusaamisen kohteita, kiusattuja. Olin ensin itsekkin siinä mukana. Mutta jonain päivänä päätin. Minun oli puututtava tähän. Ensin kerroin asiani koko luokan edessä. Ihmiset nauroi, luuli että se oli pilaa. No eipä ollut. Ne hymyt joita sain kiusatuilta tytöiltä, pienet sanan vaihdot… Ne kosketti. Lopulta ystävystyin toisen tytön kanssa. Hän oli kun pikkusisko (vaikka saman ikäinen onkin). Nyt edelleen, kun hänellä on vaikeaa, hän kääntyy puoleeni. Eikä niiden pienien asioiden merkitys ole kadonnut mihinkään!

Haluan tällä osoittaa tukeni ja ymmärrykseni. Jos saan sinullekkin sen pienen hymyn huulillesi, se merkitsee minulle enemmän, kun voisit uskoakkaan!

Kiusaajat ovat heikkoja, muista se!

Paljon tsemppiä! ♥

Entinen kiusattu

Moikka,
muakin on kiusattu tosi paljon. Mutta se loppui, onneksi.
Minua haukuttiin seläntakana, päin naamaa, syrjittiin, jätettiin ulkopuolelle, ja jos kysyin joltain voitko olla, sanottiin vai kylmä ”En” tai katsottiin vihaisesti… Minulle oli hyvä tuuri, kun se loppui,
mutta minun mielestäni sinun pitäis sanoo niille ihan suorat sanat mitä sä ajattelisit niistä, tai jos et haluaisi olla luokalla, pahimmassa tapauksessa voisit vaihtaa sitä…?
Terv.
Onnekas :)

angel

Tiedän miltä susta tuntuu, itselläni on melkein 10 vuoden kokemus (olen 9. lk)
Kutosella kiusaamInen oli fyysistäkin, mutta enimmäkseen vain henkistä.
Silti se sattuu nii pirusti.

Voimia! <3

Vastaa aiheeseen: Pitkä kiusatun tarina

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top