Siirry sisältöön
mietteliäs

voiko 13 ja 17 vuotias seurustella vaikka ikäeroa onkin 4 vuotta.

Mie

Jos oonoikein ymmärtäny nii periaatteessa ei ennen ku oot 16v koska se on suojaikäraja. Ehkä se ikäero ei oo suuri juttu mutta tässä vaiheessa ja sun tapauksessa se sattuu sellaseen kohtaan että on järkevämpi odottaa vielä

Joku

Vähän on ehkä liisn psljon ikäeroa. Mul pn 1 vuosi ikäeroa.:-) ja coidit olla 16kun aloitat seurustelun.

VastaavaTuomas

Ei se suojaikäraja seurustelua estä, mutta 4v on niin iso ero tuossa ikäluokassa, en suosittelisi.

Iloinen poika

Ei helvetissä voi ikäero on sakkolihaa

tyttö 9lk

Kyllä te voitte seurustella. Seurustelulle ei ole ikärajaa. 16 vuotta on seksin harrastamisen suojaikäraja. Te voitte siis seurustella, mutta seksin harrastaminen kannattaa jättää myöhemmälle.

öm

No voi olla että ihmiset katsovat vähän vinoon… ja tuo suojaikäraja…

VL

Munkin mielestä on se suoja ikäraja, mutta muuten miksikä ei. Jos molemmat rakastaa aidosti niin ikä ei ole ongelma

Nimetön

Miks siinä, kunhan suhde on tasapuolinen ettekä harrasta seksiä.
16 vuotta on vain seksin suojaikäraja.

Santtu

Moi!

Tosi ikävä tilanne poikaystäväsi kanssa, epätietoisuus tuntuu aina kurjalta. Mitä jos kysyisit häneltä ihan suoraan missä teidän juttunne menee? Hänellä saattaa olla omassa elämässään jonkin asia, joka painaa häntä eikä ole ollut halukas jakamaan sitä viimepäivinä. Hän on ehkä vain surullinen jostain. Suoralla kysymyksellä saa yleensä vastauksen, kun muistaa jättää syytökset pois.

Toivottavasti tilanne selviää ja saisit taas pian viettää aikaa poikakaverisi kanssa!

AlinaSS

Moi,

Mulle on käynyt sama mut kamun suhteen , pelkäämpä että se on vain ettei ole päässyt , Ja jos viestiä ees kuulu niin ehkä ei ole juomannut viestejäsi , ja jos on vastannut niin on unohtanut koko jutun , Sori jos oon tympee :(

juu u

kuulostaa siltä että hän ei ole joko kiinnostunut tai sitten hänellä on joku toinen ja hän pettää suo…kannattaa keskustella ja jos se on välinpitämätön niin jätä se, ei kannata tuhlata aikaa siihen enmpää:) kokemusta on…

PuuhaNalleKarkki

Moikka!
Ei voi. Kukaan ei voi pakottaa sinua seksiin jos et siihen itse ole valmis. Sinun ei tarvitse pelätä sanoa poikaystävällesi, että et halua seksiä hänen kanssaan. Kaikilla on oikeus itse päättää milloin seksiin ryhtyy. Äläkä tee muiden painostuksesta mitään mitä et itse halua. Sano vaan ruohkeasti ei.

Azzie

Ei voi. Seksiin pakottaminen on aina, iästä ja sukupuolesta riippumatta, rikos. Jos et ole valmis omasta mielestäsi, kunnon poikaystävä (ja tietysti myös tyttöystävä) kunnioittaa sitä päätöstä ja odottaa, että toinen on myös valmis. Hänellä ei ole mitään oikeutta vaatia sinulta seksiä, ennen kuin itse koet olevasi valmis siihen. Muuten kyseessä on rikos. Minä en tunne rikoslakia niin hyvin, että tietäisin termistön, mutta Finlexistä löytyy lisää.

Yritän olla avuksi

Ei voi! Ei todellakaan voi! Oma opettajani joka on terveystiedon opettaja sanoi että jos joku pakottaa seksiin ja sen takia eroo kun tämä ei siihen ole valmis ni on se parempikin! Poikaystävä joka pakottaa tai painostaa seksiin ei ole kunnon poikaystävä!

Vastaa aiheeseen: poikaystävä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top