Siirry sisältöön
mitä tehdä?

Olen halunnut muutta pois kotoa niin kaun kuin muistan. Vanhempani ovat ihan mukavia ihmisiä. Paitsi kun he suuttuvat. Äitini huutaa ja käskee minun häipyä ”tuolla on ovi jos ei kelpaa”-tyylillä ja isäni huutaa monesti suutuspäissään että minun pitäisi muuttaa pois, minua haukutaan idiootiksi jne… Mikäs siinä. Muistan jo 6 vuotiaana käpertyneeni sänkyyni ja suunnitellut karkaamista, en ole ikinä toteuttanut sitä sillä minulle tulisi ikävä ja huoli pienemmistä sisaruksistani, sekä lemmikeistä koska olen ainoa joka hoitaa niitä. Tiedän että tämä kuulostaa pahalle mutta rakastan silti perhettäni hyvinä hetkinä. Mutta niitä huonoja hetkiä on paljon. En vietä paljoa aikaa kotona sillä kun en ole kotona,me emme riitele. Mutta minä haluaisin muutta pois,ja sw olisi fine vanhemmillenikin. Ongelma on vain se että olen 14 vuotta kasiluokkaa käyvä nuori jolla ei ole rahaa eikä säästöjä (perheellänikään ei ole minkäänlaisia säästöjä) enkä ole töissä, eikä tämän ikäinen saa oikeita töitä. Ainakaan tässä maailmassa,tässä taloustilanteessa kun ihmiset jotka ovat olleet monta vuotta töissä irtisanotaan. En tiedä mitä tehdä. Olen odottanut jo monta vuotta että voisin muuttaa pois mutta sossut tms/jne eivät voi ottaa vakavasti tälläistä asiaa koska periaatteessa perheeni on hyvä. Mitä tehdä…?

Poeka

Juu, yhdellä läheisellä oli kans sama ongelma…
Suosittelen puhumaan vanhempiesi kanssa ongelmista.
Esimerkiksi joskus vaihtoehto voi olla se että muutat pois vanhempiesi luota esim isovanhempien luokse tai jonnekkin muualle. (Tunnen kaksi teiniä jotka asivat nyt isovanhemmillaan ongelmien takia.)
En kuitenkaan suosittele sitä vaihtoehtoa mutta kerroin vain.

HotChocolate

Moikka! :)

Ompa ikävä kuulla tarinasi! Vanhemmilla on kyllä velvollisuus tarjota turvallinen ja rakastava elinympäristö ja on surullista kuulla, ettet koe asioiden olevan aina niin hyvin.

Olet kyllä tosiaan aika nuori muuttamaan pois kotoa, eikä se tietenkään onnistu ilman että on varaa asuntoon ja elämiseen, tai vaikka sukulaista jonka luokse mennä.

En muutenkaan oikein kannata ongelmien luota ”pakenemista”. Oli kuitenkin ihana kuulla että välität perheestäsi ja ettei aina asiat ole täyttä riitaa ja huutoa.
En tiedä oletko kuullut sanontaa ”se mikä on rikki, korjataan”, mutta voisin tavallaan käyttää sitä nyt.
Elämässä on hyvä opetella neuvottelemaan ja keskustelemaan, ja neuvoisinkin sinua ottamaan nämä mainitsemasi asiat puheeksi. Kerro miltä sinusta tuntuu ja mitä olet ajatellut.
Onko sulla vaikka isovanhempia tai muita sukulaisia, joille voisit kertoa tästä ja vaikka ottaa heidät mukaan keskusteluun tukemaan sinua?
Kaikilla meillä on ongelmia eikä aikuisetkaan aina osaa purkaa pahaa oloa ja stressiä parhaalla mahdollisella tavalla. Voisiko avoin keskusteleminen synnyttää edes pientä ajatuksenpoikasta?
Jotta sinulla olisi turvallista ja mukavaa asua perheesi luona, kotona, ainakin vielä muutamat vuodet kunnes voit halutessasi päättää jatkosta?

Tuolla sanonnan korjaamisella tarkoitan, että ihmisten on aina hyvä opetella uutta ja oppia kehittämään itseään. Voisitte opetella toimimaan perheenä ja uskon todella, että se on mahdollista.
Jos et uskalla ottaa asiaa puheeksi, voisitko vaikka näyttää tämän viestisi, minkä kirjoitit?

Monestikaan ihmiset eivät tarkoita mitä sanovat, mutta ymmärrän hyvin miten tuollaiset puheet voivat satuttaa. Kehotan sua siis ottamaan asian puheeksi niin vanhempiesi kanssa, kuin purkamaan omia tunteitasi myös jollekin luotettavalle aikuiselle.
Oot vielä niin nuori että teillä on paljon aikaa ja mahdollisuuksia korjata välejänne ihan kaikkien hyvinvoinnin tähden. :)
Paljon siunausta ja tsemppiä!

Ehdotus

Voisit hakea mahdollisilta sediltä tädiltä isovanhemmilta rahoitus apua ja hakea johonkin sisäoppilaitokeseen (Anna Tapioon siis)http://www.annatapio.fi/ kannattaa vedota siihen että haluat opiskella ja edistyä elämässäsi paremmin. Sano myös tähtääväsi paremmalle alalle ja lukemasi mukaan Anna Tapiossa olisi siihen hyvät puitteet. Järjestelyhän siis menisi niin että olisit maanantaista perjantaihin siellä, käysit koulua, söisityms ja sieltä n kyllä bussi kyydit takaisin nii ei olisi niin pitkä matka tulla vanhempienkaan hakemaan. Tai muiden sukulaisten. koulu alkaa maanantaisin klo 10 joten sinne ehtii aika hyvin vaikkei niin aikaisinkaan heräisi osoite on aitoossa silmontiellä kannattaa tutkia viimeinen haku päivä jo viikon päästä.

Vastaa aiheeseen: Pois muuttaminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top