Siirry sisältöön
13-14-vuotias tyttö

Hei. Satuin juuri eilen tulemaan ajatelleeksi, olisiko vähintään kolme poikaa sattunut ihastumaan minuun. Sama tänään, kun yksi samasta koulusta mutta eri luokasta, jota en ees taida tuntea kovinkaan hyvin, oli minua yhteydessä instagramissa.
Olen yhtenäiskoulussa, eli koulussa jossa on yhdistetty ala-aste ja yläaste. Siirryimme tähän kouluun kutosella ja nyt kun olen yläasteella, olen edelleen samassa koulussa.
Kutosella siis luokallamme oli poika, joka aika useasti kattoi minua, hymyili mulle, kysyi multa asioita, kiusoitteli mua ja joskus myös kysyi ”Voitko joskus olla?” tai ”Voidaanko nähdä joskus jossain?”. En silloin oikein niinkään kiinnittänyt huomiota näihin asioihin. Tämä kyseinen poika, ei nykyisin ole enään luokallani, mutta samassa koulussa kuitenkin.
Eilenkin, kun yksi nykyisellä luokallani oleva poika, sattui historiantunnilla olla vierelläni (open laittaman istumajärjestyksen takia), hän aina siirtää sitä pulpettia kauas pois. Kuitenkin hän silloin katseli mua silloin tällöin ja joskus on tainnut hymyilläkin mulle. En itse enään muista, onko hän minua joskus kiusoitellut, ei ainakaan useasti. Joskus seiskalla (olen nykyisin siis kasilla), jotkut kertoivat, että tämä poika tykkäis musta ja mun kaverista. En välttis tiedä onko se totta, sillä silloin kun se kerrotiin, kyseinen henkilö ei ollut paikalla. Silloin en ees uskonut siihen, enkä kysynyt pojalta asiasta.
Tänään koulussa, yks poika samasta koulusta otti muhun yhteyttä instagramin kautta.
Viestit olivat tälläiset:

Poika: Moi😀
Minä: Moi
Poika: Oon myös *mun koulun nimi*
Minä: Kiva

Aluksi luulin, ettei toi olis mitenkään sen kummallisempaa, koska ei olla samalla luokalla eikä tunnetakaan edes kovinkaan hyvin, mutta…
Klo 20.08 laittoi instagramissa mulle: Mä tykkään susta.
Ehkä vähä outoo, ku ei olla samal luokal enkä itse ainakaan tunne kyseistä poikaa kunnolla. En muista itse oltaisko oltu jossain samas valinnaisryhmässä joskus tai jossain tunnilla, jossa luokat olis sekoitettu.

Mietin vain, sillä varmasti nämä kaksi poikaa, joka toinen oli mun luokalla ja toinen on mun luokalla, joista en edes tykkää, niin saattais kertoa tykkäävänsä musta. Miten siis voisin ystävällisesti kertoa, ettei itsellä ole samanlaisia tunteita heitä kohtaan ja samoin miten kertoa tälle Instagram pojallekkin, ilman, että loukkaan ketään?

Kerron tässä lopussa myös sen, etten muutenkaan haluis välttämättä alkaa seurustelemaan kenenkään kanssa.

Kata, verkk@ri

Moi!
Muista pitää kiinni omista rajoista. Jos et halua seurustella jonkun pojan kanssa, tai kenenkään kanssa, sinulla on täysi oikeus pysyä siinä. On mahdollista kertoa toiselle kohteliaasti, ettei ajattele samoin kuin hän, mutta sinä et kuitenkaan ole vastuussa hänestä. Ei tässä maailmassa kukaan voi täysin välttyä sydän suruilta. Joskus niitä vain tulee, niin ikävää kuin se onkin.

Ehkä oletkin jo vastannut hänelle jotain, mutta samassa tilanteessa oleville neuvoisin, että kirjoittaa esim näin: ”hei, olen iloinen siitä että kerroit minulle tunteistasi, mutta valitettavasti minä en tunne samoin. voisimmeko silti olla kavereita?” tms :)

Vastaa aiheeseen: Pojatkin ihastuneita minuun?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top