Siirry sisältöön
KYPÄRÄPÄÄ

Siirryin tässä syksyllä yläasteelle ja tein havainnom että kukaan ei enää käytä kypärää pyörää ajaessa. Rupesin miettimään että eikö suurimman osan vanhemmista välitä tai niitä ei kiinnosta pätkän vertaa se? Omalla kohalla saisin varmaan kuukauden kotiarestia jos vanhempani näkisivät minut ilman kypärää.
Vai pystyvätkö he olemaan niin hyvin salassa että vahemmat luulee että he köyttävät kypärää..

Itse tunnen oloni kamalan noloksi pikkulapseksi kun jousun käyttämään kypärää.

HotChocolate

Moi! :)

On tosi hyvä että käytät kypärää! On tosi monia tapauksia ollut missä kypärä on haljennut kahtia kun kananmuna, ja pääkoppa on selvinnyt ruhjeitta tai parilla naarmulla, mutta mitä olisikaan käynyt niiden henkilöiden kallolle jos kypärä ei olisi ollut suojaamassa? Pyöräilyn lisäksi kypärää käytetään mm. ratsastuksessa ja muunlaisissa urheilulajeissa, ja esim. ratsastuksessa kypärä on tunneilla pakollinen, ilman sitä et pääse hevosen selkään. Sitä ei koeta nolona sen takia että ”sehän voi olla vaarallista, tippua hevosen selästä tai tulla potkaisemaksi”, ja se on totta, mutta myös pyöräilyssä se on tosi tärkeä pitää kypärää, koska vaikkei pyörä potki tai heitä itsekseen selästä, voit tulla vaikka auton töytäisemäksi tai menettää tasapainosi yhtäkkiä ja kaatua pusikkoon.

Mä en itseasiassa pyöräile ollenkaan, ei oo sellaisia paikkoja missä olisi mahdollista pyöräillä, mutta käyttäisin kypärää jos tulisi pyöräiltyä.
Oot kuitenkin tosi fiksu, ja sun vanhemmat samaten, kun he välittää sun kypäränkäytöstäsi. Ns ”rajat on rakkautta” sanonta on totta, varsinkin tässä tapauksessa, koska sun vanhemmat ei halua että sulle sattuu mitään :)

Joten rohkeesti kypärät päähän kun laskettelee, ratsastaa, pyöräilee tai ties mitä tekeekään! :) Omasta turvallisuuden huolehtimisesta ei koskaan kannata hävetä!

Haru

Älä valita siitä et susta välitetää! Mun vanhemmat ei välitä musta paskaakaan…

crazydude20

mä oon 20 vuotias poika tuolta utsjoelta mun äiti pakottaa käyttää pyöräilykypärää vaikka en haluu mitä teen?

pink_love

Hei! Olen 12-vuotias tyttö ja lopetin kypärän käytön kuudennen luokan alussa.
Lähdin vain yhtenä aamuna kouluun ilman kypärää ja parin päivän päästä pikkuveljeni kertoi vanhemmilleni että en käytä sitä. Äiti sanoi vaan et haluun olla muka tosi ”kova” koska en käytä ja en välittänyt niist ja nyt en ole käyttänyt pitkään aikaan.

Nimetön

Olen lukiossa ja joudun käyttämään kypärää. Onhan se vähän noloa mutta turvallisuus.

Mie

Hei,
Älä huoli :) Hyvä vain että käytät kypärää. Itse olen 17v ja käytän kypärää vaikka luotan ajotaitoihini. Koskaan ei kuitenkaan tiedä mitä tapahtuu, aina onnettomuus ei ole itse aiheuttama, muista ei koskaan tiedä… Itsestänikin tuntui nololta yläasteella käyttää kypärää, niin harva käytti. Mutta hienoa jos pidät kypärää päässä ja suojelet pääkoppaasi :) Ehkä suurimman osan vanhemmat antavat lapsen itse päättää tai heitä ei kiinnosta. Se on mielestäni hyvin harmi :(

Nimetön

(Ite kävelen koulumatkat, mut ehdottomasti kannatan kypärän käyttöä)
Kyl se kannattaa. Sun vanhemmat ei käske pitämään kypärää ilkeyttään. Ne välittää susta. Ilman kypärää voi tulla tosi pahaa vahinkoa. Pää on oikeesti tärkein asia mitä suojella. Jos pääs menee jotain vikaan niin se monesti vaikuttaa muuhunkin kehoon tai elämästä voi muutenkin tulla vaikeeta. Ja esim. vuonna 2011 Suomes oli 18 kuolemaan johtavaa pyöräilyonnettomuutta, ja niistä 13:ssa EI käytetty kypärää. On arvioitu, että neljässä tapauksessa kypärä olis saattanut pelastaa hengen.

Ja kun se turvallisuus ei (kokonaan) edes riipu omasta ajotaidosta! Jostain kulman takaa voi tulla kauheella vauhdilla joku toinen pyöräilijä, tai jos vaikka ajaa alamäkeen ja siinä on soraa, siitä voi helposti flipata, ja jos on joku rattijuoppo niin siitä nyt ei ikinä tiedä mihin se ajaa. Eli se ei aina riipu itsestä, joten todellakin kannattaa käyttää kypärää.

Ei se yläaste kauaa kestä, ihmiset yleensä sen jälkeen pikkuhiljaa vähän viisastuu. Jos joku kiusaa sua kypärän käytöstä niin älä välitä, koska jos niillä ei oo mitään mitä suojata (=aivoja), niin eihän se sun ongelma ole, mutta sä ainakin haluat mieluummin olla terve kuin olla pää kainalossa. Eikö? Ei kannata välittää vaikka tuntisitkin olos pikkulapseks, siihen ei todellakaan ole syytä. Ammattipyöräilijätkin käyttää kypärää! Kato vaikka Tour de Francea[linkki poistettu]

kypärä on tärkeä

Hei!

Olet varmaankin nähnyt koulussa sen ”kananmunaukkojutun”, jossa näytetään ensin mitä tapahtuu jos käyttää kypärää ja sitten, mitä tapahtuu, jos sitä ei käytä. Käytä vain kypärää, se suojaa vakavilta vammoilta. Itseään ei tarvitse hävetä, päinvastoin. Ole ylpeä siitä, että olet järkevä. Luulen, että suurin osa vanhemmista ei välitä siitä/huomaa sitä, että heidän lapsensa eivät käytä kypärää.

[linkki poistettu]

Sister_pink

Moi.
minäkin kannatan pyöräilykypärän käyttöä. Yhtenä aamuna kun olin matkalla kouluun kaaduin pyörällä asfaltille ja pääni kolahti pahasti maahan. Jos minulla ei olisi ollut pyöräilykypärää päässä, olisin saattanut kuolla.

Minua huolestuttaa eräs ystäväni. Hän ei mitenkään voi käyttää pyöräilykypärää ja aina kun sanon hänelle jotain siihen liittyen hän suuttuu minulle. Jos edes yritän huolehtia hänen turvallisuudestaan hän sanoo minulle: Pidä huoli omista asioistas! Kyllä mä osaan huolehtia itestäni. Mun koti on ihan lähellä niin voin mennä sinne. Mä oon kuullut miten vaikeaa sulla on sun sairautes kanssa

En yhtään tiiä mitä teen. Voisko joku auttaa??

Mä en

sain luvan olla käyttämättä kypärää
En siis Oo käyttänyt 7 jälkee pari kertaa melkee jäänyt auto alle
Oon menny jarruttamalla pyörää auto tiellä ja sille kääntynyt ja jarruttanut pyörää parin senti pääs etten ollu alla mutta oma vika ois

Se on vaaralista ilman kypärää!!!!!!!!
Mut sie itse päätät
Suosittelen käyttää kypärää ellei sinuu kiinosta et halvaantua tai kuolet

Neiti nimetön

Hei! :)
Käytät kypärää ja se on hyvä asia :). Jos joku tulee haukkumaan kypärääsi tai nauraa sinulle sano , että kauniimpi kypärä päässä kun makaan maassa pää auki.

Minä

Kypärän käytössä ei ole ikärajaa.
Kauniinpi se kypärä on kun veriläikkä asfaltissa.

Vastaa aiheeseen: polkupyöräkypärän käyttö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top