Siirry sisältöön
14v

Onks kukaan ollu semmoset tai oisko jakaa jotain kokemuksii sielt
Mietin et jos menisin mut vähä jäi koko homma epäselkeeks

Kirjahyyppäinen

Olin nyt viime kesänä Prometheus-leirillä ja voin sanoa, että suosittelen!! Oli tosi mukavaa, kaikki otettiin avoimesti mukaan ja hyväksyttiin sellaisina kuin ihminen on. Kaikki otettiin huomioon mm. Kyseltiin saunavuoroista jos joku haluu yksityisen.
Leiri itessäänhän on semmone aikuistumisleiri, keskustellaan eri aiheista muiden ihmisten kanssa, päiväteemana voi olla esim. oma identiteetti tai vaikka yhteiskunta, ja sitte iha muuten vaa vietetään aikaa muiden kanssa. Sinne voi tulla kuka vaa, uskonnosta tai politiikasta riippumatta. Leirillä käsitellään tosi paljon eri asioita ja osa aiheista voi olla tosi raskaita ja niistä voi halutessa jäädä pois, sitä ei tuomita ja omaa aikaa tai tilaa saa, jos kokee tarvitsevansa. Leirillä yleensä on ihan toisilleen tuntemattomia ihmisiä, ellei oo tarkotuksella halunnu mennä jonkun kaverin kanssa. Omalta leiriltä en tuntenu ketään ennestään ja ihan uskomatonta, että niinki lyhyessä ajassa ku viikossa voi lähentyä niin nopeesti ihmisten kanssa.
Monesti koetaan paljo tunteita, niin itkuja ja nauruja muiden kanssa ja joillekin leireille saa tuoda vaikka oman soittimen mukaan, jota voi soitella :)
Suosittelen tosi paljon leirin käymistä! Itsellä oli tosi ihana kokemus ja sain paljon ihania muistoja <3

Naakka

Olin viime kesänä protulla, varmasti yksi elämäni parhaista viikoista <3. Itselleni protu oli myös henkisesti hyvin rankka kokemus, mutta oikeastaan lähinnä hyvällä tavalla jos nyt niin voi sanoa. Meillä oli ihan mahtava porukka ja vaikka aluksi protulle lähtö ei innostanut alko leiripaikka tosi nopeasti tuntua kodilta ja leiriporukka perheeltä. Siellä sai olla just semmone ku o ja esimerkiksi mitään tehtäviä ei koskaa pakotettu tekemään jos ei siltä tuntunut.
En voi muuta sanoa ku et suosittelen menemää!

14v

jooo tota kiitos vastauksist (aik myöhään kyl sori)

oliks siellä paljon ulkoiluu, liikuntaa yms? ja sit kans se viel et eiks viikko oo aika pitkä aika?

14v

ai niin, se vielä että nukkuuko leireillä (4 tai 6 henkilöiden huoneissa) tytöt ja pojat samoissa huoneissa vai pistetäänkö jotenkin erikseen?
ja saako valita kenen kaa menee samaan huoneeseen vai päättääkö joku ohjaaja yms?

Kirjatoukka

Ihanaa että oot kiinnostunut lähtemään protulle! Itse oon käynyt leirin ja ollut myös apuohjaajana :)

Ohjelmia on tosiaan paljon, mutta mihinkään (siivousta lukuunottamatta ei oo pakko osallistua). Voisin sanoa kokemuksesta, että viikosta saa enemmän irti kun ei tunne ketään ennalta, koska on jotenkin vapauttavaa ettei kellään oo mitään ennakko-oletuksia ja saa aloittaa ikäänkuin alusta. Lisäksi tulee tutustuttua muihin paremmin. Itseasiassa mun parhaat kaverit on just protulta!

Voin luvata että ekat päivät tuntuu pitkältä mutta viikon lopussa melkein kaikki haluais jäädä vielä pidemmäks aikaa.

Liikuntaa ei ohjelmana perusleireillä kovin paljoa, mutta uimassa voi halutessaan käydä yleensä joka päivä. Joitakin liikunnallisia leikkejä luultavasti on jonkin verran, riippuu siitä mitä leirin järjestäjät haluaa. Jos kaipaa enemmän liikuntaa on olemassa myös liikunta- ja tanssileiri, joille mennä. Ulkona ollaan melko paljon jos sää vaan sallii. Yleensä siitä tulee vähän ramppaamista, joten kannattaa ottaa crocsit tai muut helposti jalkaan saatavat kengät mukaan.

Tyttöjen ja poikien huoneita ei ole erikseen. Muutenkaan sukupuoli ei vaikuta leirillä juuri mihinkään, vaan vessat ovat yhteisiä ja on sekasauna (yleensä myös tyttöjen, poikien ja mahdollisesti muunsukupuolisten. Lisäksi on mahdollista saunoa yksin tai jättää kokonaan saunomatta) Jossain leiripaikoissa kaikki leiriläiset nukkuvat samassa huoneessa, osassa useammassa pienemmässä. Riippuu tiimistä (eli leirin apuohjaajista ja ohjaajista) tehdäänkö huonejako valmiiksi.

Jos on jotakin syitä, miksi tarvitsisi esim oman huoneen, siitä kannattaa kertoa ilmottautumisen yhteydessä, jotta se osataan ottaa huomioon.

Toivottavasti auttoi ja jos jäi jotain epäselvyyksiä niin mielelläni vastaan!

Vastaa aiheeseen: Prometheus leiri

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top