Siirry sisältöön
oonkohullu

Hei! En löydä oikeestaan mistään vertaistukea siitä, kun on sairastanu psykoosin. Itse sairastuin viime vuonna ja psykoosi oli päällä noin puoli vuotta. Itellä koko aika meni jossain sekavassa sumussa, jossa koko ajan pelotti. Sitten yhtäkkiä olinkin osastolla… Mulla oli alusta asti paljon näkö- ja kuuloharhoja. Mä esim. näin mustia varjohahmoja ja kuulin, kun naisen ja miehen ääni syytteli mua milloin mistäkin. Yöllä heräsin palohälyttimen ääneen ja olin ihan paniikissa, vaikka oikeesti palohälytin ei soinu. Mä oikeastaan kadotin itteni omaan harhamaailmaan, josta oli tosi vaikeeta päästä pois. Koko kokemus oli kamalinta mitä mulle on ikänä käyny. Jos jollain olis samantyyppisiä kokemuksia niin ois tosi kivaa kuulla!

Entiä

No siis ite kuulen aina välillä outoi juttui pään sisällä mut en tiiä ne on varmaa vaa omii ajatuksii. Mut siis mul monesti tulee semmosia ”et sä tohon pysty” juttuja ja mäki oon kerra meinannu keskel yötä lähtee kouluu ku kuulin mielestäni herätyskellon äänen mut emmä tiiä

En ole itse kokenut psykoosia eikä kukaan läheinenkään, mutta yhteisöjä joista voisi löytyä tukea on ainakin sekasin gaming discordissa ihan yleisesti kaikkeen ja nousevamieli joka on skitsofreniaan erikoistunut järjestö.

Vastaa aiheeseen: Psykoosi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top