Siirry sisältöön
Helpatkaaaaaa

TÄÄ ON TOSI VAKAVAA!!
Eli…(kyseessä on siis minun roolipeli käyttäjäni) Multa kysy insta diressä joku toinen ropettaja että saanko sun puhelin numeron. Sanoin että en muista sitä (valehtelin) MUTTA…. Se sit antoki oman numeronsa ja mä ajattelin et kyseessä olis joku kiva tyyppi. Hän on kiva eikä kysy mitään yksityisiä tietoja whatsapp :issa (hän antoi numeronsa että voisimme jutella siellä) päivät meni ihan leppoisasti eikä se häirinny mua sen enempää ku kyseli joskus näitä perus ”mitä teet” -juttuja ja niin… Mutta sitten hän lisäsi mut johonkin ryhmään jossa oli paljon outoja tyyppejä jotka viettävät paljon aikaa puhelimella. Ja nyt sit KAIKISTA TÄRKEIMPÄÄN ASIAAN! Eli siis…. Ne tyypit epäilyttää mua hirveesti (varsinkin kun ne on niin paljon ruudunäärellä) ja yhelle niistä tuli riita instassa mun kanssa ja nyt se aikoo lopata sillä käyttäjällä ja tekee uuden jota se ei oo ainakaan vielä kertonu mulle…… Pelkään, että hän jakelee numeroani. (Hän ei minusta muita tietoja tiedä mutta silti) ja olen vielä nuori nimittäin 11.v!! joskus mua hävettää että edes olen ikinä saanut puhelinta ja ne random tyypit siinä ryhmässäkin ovat vielä huolen päällä. Looginen tapa olisi vain poistua ryhmästä, mutta pelkään että he sen jälkeen ihmettelevät sitä ja alkavat selvitellä tietojani tai jakamaan numeroani! Vanhemmillekkaan en uskalla kertoa! Muutenkin iskäni suuttuisi ja saattaisin menettää puhelimeni. Tiedän että helpoin tapa hankkiutua eroon tästä jutusta, olisi vaihtaa numero… MUTTA SE PITÄISI SOPIA VANHEMPIEN KANSSA! Enkä uskalla puhua siitä koska olen varma että isi suuttuu ja saan rangaistuksen! Tää on oikeesti vakavaa! PELKÄÄN KUOLLAKSENI! Mitä jos ne ryhmäläiset ovat häkkereitä/pedoja……?
Mitä jos menetän kaiken….?
Entä jos maailma on kääntynyt minua vastaan…..?
pelkään koko omaisuuteni, perheeni ja ystävieni ja sukulaisteni puolesta ja koko SUKUNI puolesta…..
Oisin tosi helpottunut…jos viitsisitte auttaa

Nimetön

Sun isä ymmärtää jos kerrot hänelle. Saisit lisää vastuuta ja isäsi olisi hyvällä tuulella kun uskoudut hänelle. Kun sanot isällesi tuosta niin sano vaikka näin: Isä mulla on asiaa… ööö… mä annoin mun puhelin nro tuntemattomalle. Siis se tyyppi vaikutti mukavalta ja me ollaan puhuttu whapissa ihan normisti eli mitä teet ja näin. Ja sitten mut lisättii ryhmään missä on outoja tyyppejä ja mulla tuli riitaa yhen kaa.

Voit vaikka valehdella että sulla ei oo ollu kavereita ja halusit kaverin

Azzie

Olen aina vähän kaksijakoisella tuulella, kun kuulen, että 11- vuotiaalla on puhelin. Mutta, vahinko on tapahtunut, ja olet ainakin fiksu, että ymmärrät, että kyseessä voi tosiaan olla joku huijari. Se on hyvä. Mutta olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. Olisi parempi, että kerrot vanhemmillesi, se lisää lapsen ja vanhemman välistä luottamusta, ja ajattele rangaistusta myös näin; eikö ole parempi menettää puhelin vaikkapa viikoksi, kuin sitten joutua johonkin oikeaan vaaraan? Loppujen lopuksi se on vain puhelin, selviät ilman sitä jonkin aikaa. Ja toivottavasti opit myös, ettei puhelin ole lelu. Ei ole mitään vakuuksia siitä, että se 14- vuotias kiva tyyppi olisi juuri sitä, mitä väittää, sanoi hän ihan mitä vain. Verkossa kuka vain voi olla mitä vain. Esimerkiksi vaikka minä itse. Voisin ihan hyvin olla 45- vuotias Keke Ruovedeltä, kuin vaikkapa 18- vuotias Mia Espoosta, eikä sitä oikein pystyisi todistamaan kumpaankaan suuntaan, väitin mitä tahansa. Hauskaa saa toki netissä olla, mutta varovaisuus on hyvä pitää mukana.

Tyttö 17 wee

Kerro rohkeasti vanhemmillesi, he auttavat. Olet sen ikäinen että vaikka kerrot asiasta vanhemmillesi, et luultavasti menetä puhelintasi sillä tarvitset sitä ja jos sinulla ei olisi puhelinta eivät hekään saisi sinuun yhteyttä. Rauhoitu ja selitä asia vanhemmillesi niinkuin se on. Valehdella ei kannata, siitä jää lopulta kiinni. Numero pitää varmaan vaihtaa mutta oletko ajatellut miksi joku vieras jakelisi numeroasi ympäriinsä? Siitähän olisi vain hänelle vaivaa eikä hän hyötyisi siitä mitään. Mutta vaikka netissä tai somessa joku vaikuttaisikin mukavalta ja kyselee numeroa, niin en kyllä suosittelisi sitä jakelemaan enkä myöskään suosittelisi riitelemään vieraiden ihmisten kanssa netissä. Puhelinnnumero on yksityinen asia, eikä sitä kannata kaikille levitellä. Ja jos annat numerosi, et voi kuitenkaan koskaan olla täysin varma kenelle sen annat. Itse en ole instassa tai somessa mutenkaan mutta kenties olet sellaisiin vielä vähän liian nuori. Tähän vanhempasi saattavat puuttua ja ehkä jopa valvovat vähän whappien ja muiden käyttöäsi. Lisäksi sinun on puhuttava sille tyypille joka sinut ryhmään lisäsi, sillä hän on toiminut väärin jos lisäsi sinut sinne kysymättä sinulta. Turhaan ei kannata alkaa maailmaa pelätä, rauhoitu, puhu vanhemmillesi valehtelematta ja osoita että kannat vastuun virheestäsi. Voit oppia tästä paljonkin ja kenties kehittää medialukutaitojasi. On ok olla nettituttuja mutta puhelinnumeroaan ei kannata jaella. Tsemppiä eteenpäin, älä pelkää vaan puhu vanhemmillesi.

Vastaa aiheeseen: puhelin nro. Ongelma!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top