Siirry sisältöön
Runaway

Siis onko ala-asteella sellasta ns. murrosikätuntia et terkka kertoo murrosiästä ym?

Epäluova henkilö

Hei!
ala-asteella jonka itse kävi oli pari yllin(?) tunti jolloin puhuttiin murrosiästä! Se oli 5. Luokalla.
Mutta oma luokanopettajani opetti nämä asiat.
Mutta se kai kuuluu nykyään opetussuunnitelmaan että opetetaan murrosiästä! No mutta kyllä se ajan kanssa tulee vastaan ja ylä asteella on sitten terveystiedon tunnit!
Toivottavasti tästä oli apua! Hyviä jatkoja sinne!<3

👽🐠

Meillä oli 5lk sillee et me vaa käytii ympäs se kappale läpi sillee et ope sano et lukekaa omaa tahtii ja sit tehtii tehtävät. Tarkistettii ne sit sillee et ope näytti taulult vastaukset :) Meil ei käyny terkkarii puhumas asiast. Muistan sen hetken ku ope sano et ’ympän kirjat esille. Nyt on vuorossa se kaikkien odottama kappale syksystä asti.’ Oli kyl semi kiusallinen tunti ku tytöt ja pojat oli samas luokas samaa aikaa. Välkällä pojat naureskeli etäämmäl ja tytöt vaa katto vaa maaha.
T: 👽🐠, 13v tyttö <3

PrinZu💚

Juu. Meillä oli 5lk murrosikätunnit jolloin terkkari kertoi murrosiästä :)

):

Yleensä vitosella on

12v tyttö

Meiän koulussa oma ope kerto murrosiästä meiän luokalle ja toisessa koulussa missä mun kaveri oli puhuttiin tytöille ja pojille eriksee mun kuitenki 5lk puhutaa ainaki

Janus

Meillä ei ollut ihan semmosta, mutta alettiin kyllä käyä noita juttuja joskus vitosella. Selitettiin joitain muutoksia esim. Hiki alkaa haistaa pahemmalta, pojilla penis kasvaa ja tytöillä rinnat jne. Yläasteella käydään sitten vähän tarkemmin.

Joo muistaakseni 5-6lk käsiteltiin jossai ympäristöopin kirjassa. Sen lisäks terkka kävi pitää meille oppitunnin murrosiästä 5 luokalla.

SpageLi🏳️‍🌈

meil oli vitosel murrosikä tunti ja meillä oli terkkarin tunti :)

Bag

On on:)
Ainaki mun koulus oli 4-6 luokil murrosikä juttui:)

Runaway

Kiitos kaikille :)

Kirsikan Kukka🌸

Heyy
Ainakin mun koulussa opetettiin murrosiästä 5-luokalla

PuShEeN😍✨

Joo no meillä oli kyllä 4-6 luokal seksuaalisuus tunteja mut kaikis kouluis ei oo. Se on vähän huono juttu kosk eks lapsille pitäis opettaa vähän enemmän sellasist jutuist.
Joo hyvää jatkoa kaikille, olette täydellisiä!!!

Tyttö07

5lk on yllin tunnilla pari seksuaalisuustuntia. Ne piti oma luokanopettaja. Toisella tunnilla ope piti tunnin tytöille ja silloin pojat teki jotakin muuta toisessa tilassa ja toisella tunnilla hän piti tunnin pojille ja tytöt teki jotakin muuta toisessa tilassa.

6 ja 7 luokilla ei puhuttu mitään seksuaalisuudesta, mutta 8 ja 9 luokilla puhuttiin terkan ja bilsan tunneilla.

elia

meil puhuttiin vitosluokalla parilla tunnilla :) katottiin myös jotain hirveetä murrosikä sarjaa yle areenasta, jossa joku nainen lääppi niit nakui ihmisii jossai pukuhuoneessa

Vastaa aiheeseen: Puhutaanko ala-asteella murrosiästä?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top