Siirry sisältöön
Halfblooded

Moi!
Teen tämän silti, vaikka kukaan tuskin on samanlainen kuin minä.
Joten niin, olen puoliski suomalainen, puoliksi jotain muuta. Ja se on välillä paskaa. Anteeksi kielenkättöni.
”suomalaisille”
”et asu englannissa, joten et voi käyttää sovellusta, pahoittelemme”
”me suomalaiset”
Kukaan ei ymmärrä. Onko kenelläkään samanlaisia kokemuksia? Onko kukaan muu ulkomaalainen, vaikka on asunut koko elämänsä Suomessa? Ja tuntee silti olevansa myös muunmaalainen?
Jos niin, feel free to comment.

tuleva muusikko

moi! selailin tässä vähän keskusteluja ja näin et tänne ei oo vastattu oikee mitään nii tulin kattoo et pystyisiks mä. en tiiä tuleks sä näkee tätä vai et mut ehkä sit joku muu😄
oon ite suomalainen et en oo puoliksi ulkomaalainen.
mut vaikka ite oon täys suomalainen nii pystyn siltikin ymmärtää tota. se on tosi ärsyttävää ”me suomalaiset” ja ”suomalaisille”.

oli itsenäisyyspäivä ja me luokan kaa katottiin jotain pätkiä siitä sodasta ja ku ihmiset kerto siitä. sit välkällä tai tunnilla? kerroin mun kaverille et mun mummin ja ukin jomman kumman nii isä ja äiti oli syntynyt Venäjällä ja et meidän suku oli onneks lähteny sieltä(isän puoli). ja sit se mun kaveri alko ärsyttää mua ja sano et oisin muka venäjäläinen vaikka en oiskaan tai sit et mun suku on, vaikka jomman kumman äiti ja toisen isä ois syntynyt sielä. ja et isän vanhemmat on Karjalasta.

ja siis en oo ite tullu ees kovin paljoo ajatelleeksi et miten puoliksi suomalaisille ja muille ihmisille puhutaan, vaikka te oottekin suomalaisia tai ainakin mä ajattelen niin. mut se harmittaa et oikeest noin tehdään ees.
ja mun mielestä ihmisten pitäis puhua vaan ihan silleen ilman et korostais sitä tai muuten sanois et meille suomalaisille tai jotai muuta.

hyvää kesää!☀️

:)

Hej! Olen puoliksi ruotsalainen ja puoliksi englantilainen, mutta olen syntynyt Suomessa ja asunutkin täällä aina. Osaan Suomea ihan hyvin, vaikka kotonani puhutaan Englantia ja Ruotsia. Minuakin ärsyttää paljon ”me Suomalaiset” tai ”suomalaisille” jutut. Silloin tuntuu tosi ulkopuoliselta, kun tuollaista kuulee. Minua myös ärsytetään paljon koulussa sen takia, että en osaa kaikkia suomen sanoja :(
Joten minulla on myös vähän samanlaista kokemuksia, kuin sinulla.
Hyvää kesää! :)

Vastaa aiheeseen: Puoliksi ulkomaalainen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top