Siirry sisältöön
Hallo

Annetaan cenaario et oot leirillä kavereides kaa ja siellä on sekasauna/sekasuihku/pukukopit. (Joo tää on suht epätealistinen) niin pystytkö vaihtaan vaatteet/peseytyyn vastakkaisen sukupuolen läsnäollessa/samassa tilassa?
Tai mitkä olisivat ajatuksesi tilanteen aikana?
Ja se eeppinen yrittäisitkö vilkuilla?

Poika09👻

Joo pystyisin varmaan. Vois kyl alkaa ajatukset harhautumaan ja olla outoo jos alkais stondaa vahingossa.

Tyttö010💋

Kyl varmaa pystyisin mut ajatukset ois vähä😽🍹😃👸🏽❣️

14w typykkä

No ehkä just ja just pystyisin sekasaunaan menee mut sekasuihku ja -pukukopit ois iha liikaa. Ja kyllähä sitä varmaa tulis ees vähä vilkastua.

14w tytteli🪩

Joo varmaa pystyisin mutta ei se kauhee mukavaa ois tai mun ajatukset ois vähä ei ”normaaleja” siin kohtaa..

Imhinen

Kyllä pystyn ja olen näin joskus joutunut toimimaankin, ei siinä kenelläkään suurempia ongelmia ollut. Meillä siis oli saaristossa luokkaretkellä ysiluokalla sekasauna ja sekasuihku, saunassa oltiin uimapuku päällä mutta peseydyttiin suihkuissa ihan miten kukakin. Pukkarit taisi olla erikseen tai sitten sinne mentiin eri aikaan tytöt ja pojat. En nyt muista. Mutta ihan hyvin se meni eikä kukaan tietääkseni pahemmin kokemuksesta traumatisoitunut.

Rose

Mä en vaatteita kyllä vois vaihtaa poikien katsellessa, tai sitten menisin kauas jonnekin vaihtamaan🙈 Uikkari päällä voin peseytyä, siinä en enää ongelmaa enkä saunaan menemisessä. Jos alasti täytyy suihkuun ja saunaan mennä, niin sit taidan miettiä pidempään… Ajatukset ois vähä sellaset, noh kyl te tiiätte! Kyllä mä ehkä vähän kurkkisin kaikkia, mutta sen sillee poikia sillä silmällä😉

Dreamer✨️🧿💋

No ehkä pystyisin, mut EN TODELLAKAAN MIELELLÄNI MENIS

No oon surullinen muunsukupuolisten ja esim ei-binääristen puolesta ku ne on aina lajiteltu vaan että tytöt ja pojat erikseen. Mut entä jos et oo kumpikaan? Tai että oot ”pojan” kehossa mutta koet olevas tyttö. Niimpä.

Mutta ite meen kyl sitte sinne ”tyttöjen puolelle” koska koen olevani tyttö.

Tai nii.

Poika

Omassa kaveriporukassa on toimittu niin että sekasaunassa on uimapuku päällä ja vaatteittenvaihto ja peseytyminen tapahtuu vuoroissa. Tilanne olisi kyllä kiusallinen, jos olisi vaatteittenvaihto ja peseytyminen yhdessä. Sekasauna ilman uimapukua ehkä olisi ikävin kun se kestäisi pisimpään.

Kysymys kuitenkin on ”pystytkö” eikä ”olisiko sinusta ok” joten vastaan, että pystyn, ja menisinkin ilman vaatteita vastakkaisen sukupuolenkin läsnä ollessa samaan tilaan jos esim. oma tai toisen terveys tai henki olisi uhattuna tai olisi joku muu painava syy.

Todennäkösesti keskittyisin ite peseytyessä ja vaatteitten vaihdossa siihen peseytymiseen tai vaatteitten vaihtoon. En todellakaan yrittäis vilkuilla varsinkaan vastakkaista sukupuolta kohti, koska olisi tosi noloa jos joku näkisi että vilkuilen. Mua ei kiinnosta toisten vehkeet ja jos toisia kiinnostaa minun, niin voihan sitä ikkunastakin tirkistellä joten ei periaatteessa haittaa vaikka joku kattelisikin, vaikka pitäisinkin outona.

Mua ei kiinnosta jos jonkun sukupuoli-identiteetti ei ole mies eikä nainen, jos ollaan sekasaunassa niin sittenhän ollaan sekasin. Käytännön syistä on helppo jakaa miehet ja naiset erikseen ja sillon pitää tehdä jako lähimmän biologisen sukupuolen mukaan niin ei ainakaan häiritsis muita samalla vuorolla jos on vuorot.

Kuuhullu

No meiän luokan pojat on jotenki ihan ok, että jos luokan kaa oltais niin juu…

Oon kutosella, ja joskus viime syksynä olin mun naapurin pojan luona, joka on siis samalla luokalla. Se sattu oleen saunassa ku tulin. Ollaan vähän ilmoittamatta välillä toisen luona käyty. Ootin sen huonees ja se tuli pyyhe päällä sinne. Ei se mitään välittäny vaikka istuin sen huonees, vaan vaihtoi vaatteet siinä mun nähden. (sori naapurille, että kerron tän)

Niin ja oltiinhan me kummanki porukoitten kaa jossain retkellä ja mentiin uimaan. Ainut vaan, että ei ollu pukuhuoneita tms. niin tuli siinä vähän vilahdettua kummanki, ku uimavaatteet puettiin ja riisuttiin. Oltiin 10 ja vähän naureskeltiin tilanteelle.

minä vaan! 🍁🍁

Uimapuku päällä kyllä voisin käydä sekasaunassa ja näin, mutta en kyllä menisi samaan pukuhuoneeseen tai suihkuun peseytymään. Esim. jos oltais luokkaretkellä meiän 7. luokan kanssa, ni ei varmasti olisi alasti poikien näkyvillä. Ei kiitos. Sekasauna ehkä just ja just pyyhkeet päällä, mut suihkut ja pukutilat… ei mielellään. :)

Pojke

Poika oon ja jos mietitään vaikka meidän luokkaa, joka on pieni koska on kyläkoulu, niin ainaki mulle se ois ok. Meen kutoselle syksyllä. Meillä on luokassa vain kuus poikaa ja kolme tyttöä. Kyllä yks serkkutyttö mun kaa saunoo joskus. Se on mun ikänen.

Vastaa aiheeseen: Pystytkö

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top