Siirry sisältöön
⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Moi! Olen 13-vuotias kristitty. Mut mä oon syntynyt samaan aikaan tyttönä ja poikana. Tiedän, että uskovaisten mielestä on vaan kaksi sukupuolta, mutta mä haluaisin vinkkejä siihen, miten voisin valita omana sukupuolen. Se vaihtelee kokoajan, haluanko olla tyttö vai poika. Voisitteko auttaa, uskovaiset?

Janus

Millä tavalla tyttö ja poika samaan aikaan? Näkyykö se sukuelinten avulla vaiko jollain muulla?

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Toivoisin vastauksia. Koulun alkuun mennessä.

🇫🇮

Miten uskovaisuus liittyy omaan sukupuoleen? Miksi juuri uskovaisten täytyy auttaa sinua?

~~

Eli oletko sä siis intersukupuolinen/muuten biologisesti sekä tyttö että poika, vai koetko sä olevasi sekä tyttö että poika? Vähän kuin transsukupuoliset voivat olla syntyneet biologisesti tyttönä, mutta ovat sitten oikeasti poikia.

Kummin vain onkaan, kaikki uskovaiset eivät ole sitä mieltä, että on vain kaksi sukupuolta. Esimerkiksi mä olen kristitty ja uskonto on mulle todella tärkeä asia, mutta mä ajattelen silti niin, että sukupuolia on enemmän kuin kaksi. Osa ihmisistä on esimerkiksi muunsukupuolisia. Eli ei kannata pakottaa itseään valitsemaan tytön ja pojan väliltä, jos se ei tunnu hyvältä :) Jos sulle on taas tärkeää, että olet vain yhtä sukupuolta, mä en oikein osaa neuvoa siinä, anteeksi… Toivottavasti sun tilanne kuitenkin ratkeaa 💙

Ei sun tarvitse valita sitä, voit olla molemmat samaan aikaan tai jos haluat olla jompi kumpi niistä valitse se kumpi tuntuu ennemmän sulta.🙃

Feeniks

Miten se näkyy että olet tyttö ja poika yhtä aikaa? Jos se näkyy sukuelinten kautta niin Jumala on luonut sinut sellaiseksi. En tiedä miten voit valita oletko tyttö vaiko poika, en tiedä myöskään että pitääkö sinun valita, jos sinut on luotu tytöksi\pojaksi.

Swarley☕

Moi, valitettavasti en oikein osaa auttaa valitsemaan, mutta olet suuri Jumalan ihme juuri sellaisena kuin olet! Jumalan teoilla on tarkoituksensa, vaikkemme niitä kykenisi heti näkemään. Kristityksi olemiseksi riittää että uskoo Jeesuksen kuolleen meidän puolestamme ja että näin Jeesukseen uskoessamme Jeesus pelastaa meidän aivan kuten Isä pelasti Poikansa, joka uskoi henkensä Isänsä käsiin.

Onnea ja siunausta elämääsi ja päätöksiisi, miten sitten ikinä päätätkään toimia!

Tuntematon

Varsinkin uskonnoissa on tosi paljon epäselvyyttä sukupuoleen liittyen, varsinkin Suomen kielessä kun meillä ei noita sanoja kunnolla vielä ole. Siis tämä Englanniksi jaetaan kahteen osaan: ”sex” ja ”gender”. Ensimmäinen on synnynnäinen sukupuolesi, eli se, mikä sukupuolielin sinulla on.. Nämä ovat Englanniksi ”male”, ”female” tai ”intersex”. ”Gender” vuorostaan tarkoittaa sosiaalisessa ympäristössä syntynyttä sukupuoli identiteettia, kuten mies tai nainen (man, woman). Voit mielestäni hyvinkin pitää itseäsi vaikka ”intersex” (jos siis nyt olet intersukupuolinen) synnynnäisen sukupuolen vuoksi – tämä on Suomessa muutenkin se virallinen tapa esittää sukupuolet – mutta tästä riippumatta sukupuoli identiteettisi (gender) voi olla jotakin muuta samaan aikaan. Gender on otettu keskusteluun ja huomioon vasta lähiaikoina ihmiskunnassa, jonka vuoksi raamatusta et löydä hyviä ratkaisuja, koska siihen aikaan ei tällaista käsitystä edes ollut olemassa. On siis tosin vaikea sanoa määrääkö raamattu, että sinulla voi olla vain yksi ”sex” vai tarkoittaako se myös ”gender” käsitystä.

Uskonnot ylipäätään, varsinkin Kristinusko, ovat vanhentuneita ja olemme menneet jo niiden aikojen ohitse. Ihan sama mihin uskot (itse olen osittain kristillinen omnisti), sinun on pakko hyväksyä, että nämä uskonnolliset säännöt kirjoitettiin satoja jos ei tuhansia vuosia sitten. Ja ne kirjoitettiin sen ajan kulttuurin ja sääntöjen perusteella, eli ne ovat tiukasti niiden mukaisia, eivätkä enää ole kunnolla verrattavissa nykyaikaan. Kannattaa aina ottaa huomioon, että Jumala ei kirjoittanut raamattua, vaan ihminen. Ja ihminen tekee aina virheitä, ja ihminen tulee aina suosimaan omia käsityksiään kirjoittaessaan uskonnollista tekstiä.

Lopulta jos mietitään raamattua, niin siinähän sanotaan, että Jumala rakastaa kaikkia heidän ominaisuuksistaan tai virheistään riippumatta. Eli se, että raamatun mukaan et voi olla muuta sukupuolta, ei oikeastaan ole merkitystä, koska Jumala rakastaa sinua siitä riippumatta ja hyväksyy sinut sellaisenaan. Lisäksi raamatussa sanotaan, että ihminen ei voi tuomita toista ihmistä, sillä vain Jumala saa tehdä niin. Eli kenelläkään kristityllä ei ole oikeutta tuomita sinua tai sanoa, että teet syntiä jonkun tuommoisen jutun takia. Tämä on varsin yleistä joissakin kristillisissä ryhmissä, ja se on todella tekopyhää: julistetaan raamatun sanaa, mutta sitten mennään itse sitä vastaan. Vain Jumala voi tuomita, mutta niinkuin sanoinkin jo, Jumala rakastaa kaikkia, eikä rankaise sinua sen takia, että tunnet olevasi toinen sukupuoli.

Eli, valitse se sukupuoli, minkä haluat valita. Älä anna muiden päättää sitä puolestasi tai syyllistää sinua sen takia. Äläkä ota raamatun tuhansia vuosia vanhaa tekstiä täysin tosissaan. Valitse se sukupuoli, jonka tunnet olevasi, ja jona tunnet olosi miellyttäväksi ja turvalliseksi.

tuleva muusikko

musta tuntuu et tarkotit et koet olevas vähän molempia mut voin olla väärässä. se ottaa aikaa todeta kummaks koet ittes. ja no miten näet ittes onks sussa enemmän tyttön luonnetta tai vaikutteita (miten se nyt pitäis sanoo🤨🤷‍♂️) vai vaikutatko sä enemmän pojalta. voit valita et oot molempia tai et kumpaakaan eli oisit silloin non-binary. ja se on ihan okei jos oot muu sukupuolinen tai tyttö ja poika samaan aikaan. en tiiä miten uskonto liittyis asiaan ja ees koskaan kuullu et kristityt ajattelee et on vaan kaks sukupuolta. ja ite oon kristitty mutta en käy kirkossa tai tee muutenkaan mitään uskontoon liittyen.ja ite ajattelen et ihmiset ajattelee eri tavalla joittenkin mielestä voi olla vaan kaks muitten mielestä voi olla monta eri sukupuolta. ja uskonnon ei pitäis päättää miten ajattelet ja nyt esimerkiks näistä sukupuoli jutuista.

Swarley☕

Tuntematon, olet monessa asiassa täysin oikeassa, muutamassa olen eri mieltä. Raamattu on tosiaan ihmisen kirjoittama ja siinä näkyy niin ihmisen erehtyväisyys kuin ajan kulttuurin vaikutus. Mutta se on silti Jumalan Sana. Ihmisen käden kautta kijoitettu Jumalan Sana, joka ei ole aikaan sidonnainen. Täydellistä juuri sellaisena, millaiseksi se on ihmisen toimesta muotoutunut.

Ja kun puhuit uskontojen vanhenentuneisuudesta liekö tarkoitit kauan sitten kirjoitettuja tekstejä, mutta anyway olen sitä mieltä, että kristinuskon aika on nyt. Nyt on uskon aika. Nyt on lähetystyön aika. Nyt on aika varautua myrskyyn. Arkin ovi on auki.

Ja minä neuvon ottamaan Raamatun tosissaan. Ei kaikin osin kirjaimellisesti, mutta tosissaan. Jos esim. Evankeliumien vertauksia yms. lähtee miettimään kirjaimellisesti, jää kokonaan taustalla olevat suuret asiat, kuten Jumalan valtakunta ja sinne pääsy, käsittämättä. Ja nämä ovat sellaisia asioita, jotka kannattaa ottaa tosissaan.

Kukaan muu ei voi määrittää sun sukupuolta sun puolesta

Feeniks

Swarley se on just näin😎
Kannattaa oikeasti alkaa miettimään ennen kuin on liian myöhäistä.

Tyttöö

Älä mieti sitä! Ole vain oma itsesi!

⭐🔷️Kristallienkeli🔷️⭐

Mä olin ennen kristitty, mutta en enää, koska kristityt on olleet mulle ilkeitä ja pahoja.

Vastaa aiheeseen: Pyydän vinkkejä uskovaisilta!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top