Siirry sisältöön

Rakas murrosikä. MIKSI SINUN PITI ALKAA NIIN AIKAISIN?

PikkuMyy

Olen 11v. tyttö ja häiritsee, kun harvalla ikäiselläni tytöllä (koulussani) on jo huomattavasti alkanut murrosikä. Itsellä rinnat ovat huomattavasti suuremmat kuin muilla, lantioni on leveämpi kuin muilla, karvoitusta on kainaloissa sekä alapäässä ja noi himputin käsi- ja jalkakarvat ovat tummuneet. Kuukaitiset/menkan on myös alkanut, mutta siinä tiedän etten ole ainoa.

On tavallaan myös ahdistavaa, kun muut tytöt ovat suoria kuin puulauta ja itse kurvikas.. Jos minua pitäisi kahdella sanalla kuvata ne sanot olisivat pieni ja pyöreä. Olen erittäin lyhyt ja siitä minä pidän, mutta kun on vähän vatsaa ja jalkani on paksummat kuin muilla, niin tuntuu liian pallolta.

Se on häiritsevää, vaikka tiedän että sitä murrosiän alkamista en itse voinut päättää.

12wee

Moi! Itte mä oon 12, mut mulla oli/on vähän sama. Nyt on jo vähän eri, mut viimevuos oli ton suhteen mullakin hirveetä jos niin vois sanoo. Mulla toki ero on, että mä taas oon ”pitkä ja kurvikas”. Se että mua luullaan aina n. 14vuotiaaks saattaa kuulostaa jonkun korvaan hauskalta/kivalta mut ittelle siitä on tullu melkeempä ongelma. Erotun aina joukosta, ja mua on jopa kiusattu siitä. Kuitenkaan ei me voida päättää millaseks me synnytään, eikä ruumiinrakennetta voi muuttaa! Itte yritän nykyään sisäistää asiaa mut ihannoin jotenki niitä laihoja ja lyhyitä. Kuitenkin; usko pois, sä et oo ainoo sun ikänen jolla on alkanu jo murrosikä. Joillakin ei vaan tuu niin paljoo muotoja, tai jotkut piilottelee ne hyvin(esim. Jätti-isojen vaatteitten taa, itte kans nykyään teen sitä cx). Ja sä oot siinä iässä et kohta se alkaa kaikilla(toki joillain alkaa se vasta myöhemmin, mut kuitenkin) ja jotkut alkaa jo itkeen sitä et ne on lautoja. Aina on asioita joista valittaa!!:D
En tiiä oliks tää kiva/positiivinen kommentti, tai auttoks tää yhtään mut selmaseks mä tän tarkotin kuitenkin, kaikkee hyvää sulle<3

testo

olin kuudennella luokalla 180cm

:)

täysin normaalia, mulla oli sama ongelma, kun olin 10.

Lehmäkala ( . . )

Hei.

Minulla on sama ongelma!
Sanoisin että minä olen kehittynyt ikäsekseni.
Kenelläkään muulla luokkalaisellani ei ole alkanut murrosiän fyysiset muutokset näkymään. ( en paljasta tarkkaa ikääni, mutta olen 10 – 12 vuotias )
Ikävä ongelma, mutta minkäs teet.

Pilkku

Oon siis kohta 16v ja oon enemmänkin lauta useasta syystä. Siis murrosikää on siitä (aikaisimmillaan) 8 vuotiaasta aina melkein täysikään (18) asti ja arvelisin muiden tyttöjen kasvavan kohta samaan tahtiin. Muista, että omaan murkku-kasvuusi saattaa vaikuttaa se kuinka nopeasti vanhemmallasi tämä kävi.
Minulla oli ex-kaveri, jonka äidin tavoin hän alkoi kehittymään jo alakoulussa (9v) ja oli niiden ensimmmäisten joukossa.

Wayne

Ite olin 10-vuotias kun alkoi murrosikä. Oon luokan lyhyimpiä, mutta kuulun myös niihin kolmeen koko luokasta joilla on poikaystävä. Siitä on hyötyjäkin, että murrosikä alkaa ajoissa, sillä esimerkiksi miettikää kun jollain alkaa vasta 9,llä tulemaan muotoja ja kaikki muut näyttävät jo hyviltä. Älkää ajatelko vain mennä massan mukana. Olette täydellisiä juuri sellaisinaan.

Määääääääääärinen_

Oon 10wee tyttö. Koulussa pitää mennä aina suihkuun liikka tunnin päätyttyä, mut en halua koska mulla on alkanu murrosikä 9vee ja mul on karvoja kummallisissa paikoissa. Lantio on pyöree ja oon kohta 155 cm pitkä!? 😦😣
Menkat ei oo viel mut musta tuntuu et kohta se alkaa. Oon tyyliin ainut 20 oppilaan luokassa kenellä se on alkanu!
Help mee!
Haluisin olla lyhyt, laiha ja tyyppi jolla murros ikä alkais vasta 12wee.
Miten saan tämän kuriin?

Lehmäkala ( . . )

Hei määäääääääääääriäinen_.
Et voi tehdä mitään murrosiän kuritsemiseksi.
Ikävä kyllä.

Tyty

Mulla alko murrosikä siinä 8 vuotiaana. Kaikki me ollaan erilaisia eikä kukaan voi sille mitään minkälainen on.🤷🏼‍♀️ Mua ei niin nolottanut sillon mutta olihan koulu-uinnit paha paikka. Sillon mua nolotti aika paljon koska mun pienet ”muodot” näky. Oon siihen jo monen vuoden kokemuksella tottunut. Murrosikä alkaa 8-16 vuotiaana, eli et ole nuorin jolla alkoi. Niinkuin aikaisemmin jo sanoin niin mulla alkoi 8-9 vuotiaana murrosikä eli olin sua nuorempi. Toivon et tää auto sua jotenkin👍🏻

Tyty

Mulla alko murrosikä siinä 8 vuotiaana. Kaikki me ollaan erilaisia eikä kukaan voi sille mitään minkälainen on.🤷🏼‍♀️ Mua ei niin nolottanut sillon mutta olihan koulu-uinnit paha paikka. Sillon mua nolotti aika paljon koska mun pienet ”muodot” näky. Oon siihen jo monen vuoden kokemuksella tottunut. Murrosikä alkaa 8-16 vuotiaana, eli et ole nuorin jolla alkoi. Niinkuin aikaisemmin jo sanoin niin mulla alkoi 8-9 vuotiaana murrosikä eli olin sua nuorempi. Toivon et tää autto sua jotenkin👍🏻

11v

Viime vuonna mä suurin piirtein itkin iltoina ennen sisäliiksaa, kun piti käydä siellä suihkussa ja olin ainoa jolla oli karvoja ja rinnat alkaneet kasvaa :'(

Nyt kesällä mulla alkoi menkat ja muilla tytöillä on alkaneet karvat ja rinnat kasvaa, olen edelleen vähän epävarma, mutta alan olla sinut itseni kanssa!

Tsemppiä kaikillle aikaisille linnuille <3

En kerro nimee

Moikka mä oon myös 11 vuotias tyttö ja mulla on mun mielestä murrosikä jo aika pitkällä rinnat on kasvanut ja karvoitustakin on ja finnejä! Mua vaan pelottaa se että oon alkanu jo sheivaamaan ja on pari haavaakin jo tullut:( mua pelottaa että jos kaverit näkee nehän haukkuu mut pystyyn? Ja miten kerron mun äidille?

ok mut millo vkkv?

Moi, oon ite 11 ja oma murkkuikä alko 9-10 vuotiaana :[
Menkat mul alko vuos sitte ja karvotus on ketun ärsyttävää mut onneks on sheiverit jolla saa ne pois:3
Ite oon kans sillee vhä kurvikas ja aik pitkä oman ikäseks
Oon kamppaillu oman ulkonäön kaa jonka kaa kamppaillen tälläki hetkel hiukan D:

11vee

moikka kaikki! Joo ymmärrän hyvin ton ärsytyksen! itel alko murrosikä 9-10vuotiaana ja no en ollu ainoo mutta ekojen joukossa jolla alko. hävetti (kyl vieläkin vähäse) ja just koulu-uintien suihkussa käynti oli kidutusta laitoin uikkarit nopee ettei kukaan huomaa karvoitusta yms. nykyään mulla on paraskaveri kenen kanssa juttelen näistä mutta silti esim. uimassa täytyy peitellä (koska nolottaa) ni häpykarvoja koska no se on ite TODELLA vaalea piirteinen niin jos on hirveen tummat karvat ni eihän se nyt kovin kivaa oo.. haha mut alan olee jo semi sujut itseni kaa mutta oon vielä epävarma. kannattaa jutella vaikka oman äidin kanssa näistä!

ja sitte tuli kans mieleen et esim. rinnoista mä en oo sillei ikinä ollu häpeissäni mut seimm kainalokarvat ku kaikki tuijottaa ku vaik roikkuu..

mut kaikille nää joskus tulee! Tsemppiä!!

Vastaa aiheeseen: Rakas murrosikä. MIKSI SINUN PITI ALKAA NIIN AIKAISIN?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top