Siirry sisältöön
Sonttu

Rakastan perhettäni todella paljon, enkä pystyisi elämään ilman heitä! Mutta kuitenkin olen aina vihannut koulu, mutta siellä on hauskempaa kuin perheeni kanssa olo! =/ Pikkusiskoni on pilannut kaiken! Hän ayyttää kaikesta pahasta aina minua, ja minä saan kaikki rangaistukset! Aina Minulle hhuudetaanuudetaan muutenkin! Kuitenkin vanhempani ostavat paljon kqikkeea minulle, ja isäni rakensi itese ja yksin minun pienellä avustuksella, minulle oman huoneen, js pikkusiskolleni! Kuitenkin toivon aina että oliain jossakin muussa perheessä, koska omaan perheen kanssa olo on kamalaa! Kotonakin Kaiken ajan vietän omassa huoneesani! =( En tiedä enää mitä pitäisi tehdä?! Aina kun yritän tästä vanhemmilleni kertoa, he vain rupevat huutamaan minulle! :'(

Kia – Verkk@ri

Moikka,

et varmasti ole yksin tämän asian kanssa. Ja se kuuluu tiettyyn ikään.
Tiedän varsin hyvin mitä tarkoitat sillä, kun sanot että sinua syytetään kaikesta. Minulla on pikkusisko, hän on ihan samanlainen.
Ainut keino oikeastaan selvitä pois rangaistuksista, on jollain tavalla koittaa todistaa, ettei ole tämän jutun takana. Todistaa, että sinua syytetään turhasta.
Kerroit myös, että jos koitat puhua asiasta vanhemmillesi, he alkavat heti huutamaan. Ehdottaisin tässä kohtaa, että koitat mennä vielä puhumaan heille, selität miltä kaikki tuntuu sinusta. Jos he alkavat huutaa, niin jatkat rauhallisella äänellä, etkä hermostu. Paras keino lopettaa toisten huuto on jatkaa rauhallisena. Voit myös lisätä, että sinä haluaisit että he kuuntelisivat sinua edes tämän kerran.
Mikäli asiaa ei saada selviämään, sinun kannattaa mennä puhumaan asiasta esimerkiksi koulun terveydenhoitajalle tai kuraattorille. He ovat ammattilaisia, ja vaitiolovelvollisia.

Älä huoli, asioilla on tapana järjestyä, silloinkin kun tuntuu siltä, että ei ole olemassa ulospääsyä.

Toivottvasti tästä olisi apua,
hyvää syksyn jatkoa, ja voimia!
T: Kia :)

Nimetön

Olen samaa mieltä Kian kanssa, kannattaa yrittää kertoa vanhemmille miltä susta tuntuu. Koeta pysyä rauhallisena vaikka he hiillestyisivät, ja pyytää heitä kuuntelemaan ennen kuin lyttäävät sinut. Kerro myös, miten rakastat heitä. Se voi olla aluksi hankalaa, tiedän kokemuksesta, mutta tärkeintä on ettet itse lähde huutamiseen mukaan. Jaksamista sinulle:)

Vastaa aiheeseen: Rakastan perhettäni, mutta samalla vihaan sitä!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top