Siirry sisältöön
Love vs Parents

Hei. Olen juuri täyttänyt 18v. Olen ollut kihloissa 3v jo miehen kanssa jota rakastan, mutta minun vanhempani eivät sitä hyväksy. Mies on vanhempi minua mutta häntä minä oikeasti rakastan. Nyt lähdin tänne kihlattuni luokse. Vanhempani eivät siitä tykänneet. Mutta olen täysi-ikäinen. Tarvitseeko minun enää tehdä niin kuin he sanovat? He ovat salanneet koko minun elämäni ajan minun omia asioita, avanneet minun kirjeitä yms… He uhkailevat nyt että soittavat poliisit jos en tule kotiin. Mutta eihän poliisit siihen voi enää puuttua kun olen täysi-ikäinen? En haluaisi kyllä menettää kumpiakaakaan, mun kihlattua enkä mun vanhempia. Mutta kai ei ole muuta vaihtoehtoa? :( kyllä ymmärrän vanhempieni huolen kun mies on huomattavasti vanhempi… Mutta minulla on hänen kanssaan hyvä olla. Voi kun minun vanhemmatkin ymmäryäisi sen :/

HotChocolate

Koska oot 18 niin oot siis ”laillisesti” aikuinen, eli saat päättää mitä teet ja miten teet (lain puitteissa tietenkin) mutta ainahan vanhemmille niitten lapsi on aina lapsi jota ne rakastaa ja josta ne on ylpeitä ja huolissaan :)
Varsinkin jos oot vasta täyttänyt 18 niin ei siinä sekunnissa kehity heti aikuiseksi, varsinkaan kun se kehitys oikeasti kestää vielä paljon pitemmälle, joten ymmärrän sun vanhempiesi huolen, mutta myöskin sen että jos ootte ollut noin kauan yhdessä ja luotatte sekä rakastatte toisianne oikeasti niin siinä nyt tuskin on kauheastikaan mitään ”vakavaa”.

Luultavasti jos olisin sä, niin menisit nyt vanhempieni luokse ettei siitä tulisi sen enempää draamaa, mutta puhuisin miehelleni että tätä kestää hetken vaan ja tulen pian jne.
Tilanteestasi ei pääse kauhean pitemmälle ilman puhumista ja neuvottelua, joten istukaa alas ja keskustelkaa.
Älä syyllistä älkääkä tehkö keskustelusta riitaa, mutta voit vedota mm. siihen että miksi sinun vanhempasi menivät naimisiin, kihloihin ja muuten vaan ovat yhdessä. Syy on 99.99 todennäköisyydellä se että he rakastivat ja rakastavat toisiaan, joten voit sanoa ja pyytää mahdollisuutta myös omaan ”rakkauselämääsi” ja sanoa että myös tekin rakastatte toisianne ja haluaisitte olla yhdessä.

Myös mahdollisuus tutustua sun mieheesi olisi ihan hyvä ja voisitte vaikka pitää ”grillijuhlat” tai mennä yhdessä koko porukka johonkin kivaan paikkaan keskustelemaan ja tekemään jotain, jossa he voisivat nähdä että ootte onnellisia yhdessä jne.

Siunausta, tsemppiä ja hyvää kesää! :)

Vastaa aiheeseen: Rakkauden ja vanhempieni välissä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top