Siirry sisältöön
raskaanako?

Oon ehkä raskaana,yhdynnästä taitaa olla noin neljä viikkoa eikä me käytetty mitään ehkäisyä,jotenå mun piti ottaa katumispilleri,mut nyt musta runtuu et saattaisin olla raskaana,siitä on tosiaan nyt noin neljä viikkoa ja nyt musta tuntuu että mun maha on hirveän turvonnut ja kipeä ja välillä on aina huono-olo.joten voisinkohan olla mahdollista että oon raskaana?toivon todella että vastaatte tähän! Kiitos!

MLL Ylläpito

Hei,

täyden varmuuden asiaan saat ostamalla apteekista raskaustestin ja/tai varaamalla ajan lääkärille. Tai onko koulussasi terveydenhoitajaa, jonka luo voisit hakeutua? Terveydenhoitajalla on vaitilovelvollisuus, joten voit jutella hänelle luottamuksella. Olisi tärkeää, että pääsisit käymään myös sukupuolitautitesteissä, sillä kondomi on ainut, joka suojaa niiltä.

Jälkiehkäisy ei ole 100% varma, eli raskaus on siitä huolimatta mahdollista, vaikkakin epätodennäköisempää.

Kannattaa selvittää asia mahdollisimman pian!

Hyvää syksyä!

HotChocolate

Heippa! :)

Veikkaampa että kuka tahansa voi ostaa raskaustestin apteekista mutta toki halutessaan voi pyytää esim. äitiä tai muuta läheistä ostamaan sen syystä tai toisesta.
Jos et ole ollut yhdynnässä koskaan niin et voi olla raskaana, itsetyydytys ei saata ketään raskaaksi.

Sun iässäsi lisäksi kuukautiset voivat olla hyvinkin epäsäännöllisiä (ne alkaa ja loppuu ja voi ilmaantua seuraavan kerran vaikka vasta puolen vuoden päästä) tai jos ne ei ole sulla vielä alkanut, voi tuo vatsa- ja selkäkipu olla merkki myös siitä.

Jos haluat keventää sydäntäsi vielä niin muista MLLn palvelut tai puhu vaikka äidillesi tai jollekin läheiselle. :)
Lyhyesti sanottuna kuitenkin, ei yhdyntää = ei raskautta ja että nuo mainitsemasi kivut voivat olla sinun tilanteessasi vaikka se kuukautisten alku.

Siunausta ja aurinkoisia talvipäiviä! :)

Vastaa aiheeseen: raskaus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top