Siirry sisältöön
Tuhkimo

Äitini ja minä riitelemme paljon. Lähes joka päivä tulee riidan aihe jostain vähäpätöisestä. Tunnen itseni usein ”orjaksi” kun joudun hakemaan aina perunat, järjestämään sarjis laatikon ja pesemään vessan… Pikkuveljeni tekevät paljon vähemmän kotitöitä kuin minä heidän ikäisenään… Miten voin sanoa asiasta äidilleni ilman että saamme aikaan vuosisadan riidan ja asiat eivät muutu..?

Nimetön

Moi.

Pystyisitkö keskustelemaan äitisi kanssa kotitöistä yleisesti? Esim. siten, että mikä homma kuuluu kenellekin ja minkä verran jokaisen tulisi tehdä. Asialliseen puheeseen pitäisi toisenkin vastata asiallisesti, ja voit vähän lieventää sanomistasi (musta tuntuu, että mä teen aika paljon, voisiko nuo pikkuveljet tehdä osan). Sarjislaatikon järjestämisen ja roskien viennin tms. luulisi onnistuvan myös pikkuveljiltä.

Jos puhuminen tuntuu liian vaikealta, voit kirjoittaa äitillesi kirjeen. Yksi mahdollisuus on myös sanoa, että voit kyllä tehdä jonkin verran kotitöitä, mutta muidenkin täytyy tehdä osansa. Sinulla on oikeus levätä ja viettää vapaa-aikaa. Kotityöt pitää jakaa kaikkien kesken.

Halaus ja tsemppiä! =)

Vastaa aiheeseen: Riitaa on..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top