Siirry sisältöön
tyttö

Oon kasilla oleva tyttö ja mulla on vieläkin melko pienet rinnat.
Onko se normaalia vielä tässä iässä?
Monilla ikäisilläni on paljon kehittyneemmät kuin mulla.

Lukiotyttö

Rinnat voi kasvaa vielä parikymppisenä, ei siis huolta. Kasvutahti voi vaihdella. Oon itse lukiolainen ja rinnat on kasvaneet kasin jälkeen.

Paras on kun hyväksyy omat rintansa. Mulla on edelleen pienikokoiset, mutta nykyään tykkään niistä! Loppujen lopuksi niillä ei ole paljon väliä. Ja moni mies pitää pieniä rintoja kauniina, eli sellaistakaan ei tarvi murehtia.

Mitätöntissi

Olen 13 vee ja mun tissit ei kasva millään

Parikymppinen

Hei te nuoret naiset ! Muistakaa, että olette kaikki kauniita koostanne ja ulkonäöstänne huolimatta. Minä myös olin pitkään epävarma omasta kehosta, itse asiassa jo noin 10-12-vuotiaasta asti. Osaltaan pelkäsin pikku hiljaa muuttuvaa kehoani, sillä minulla alkoi tulla esim. selluliittia jo 6. luokalla. Valitettavasti minulle kehittyi syömishäiriö, joka kesti ala-asteelta aina lukion ensimmäiselle vuodelle asti. Lukiossa huomasin, ettei itsensä rajoittamisesta tule kuin mielipahaa ja aloin pikku hiljaa työstää itseäni. Söin huomattavasti isompia annoksia koulussa ja kotona ja lisäsin proteiinia ruokavaliooni. Vuosien varrella aloin saada lisää kiloja ja vasta kolmen vuoden päästä koin olevani minulle terveellisessä painoluokassa, eli aikaahan siihen meni.

Syömishäiriöstäkin voi toipua, alkuun tarvitsee nähdä vaan aika paljon vaivaa, mutta kaikki tasaantuu ajan mittaan. Muistakaa, että rintojen kasvu (kuten myös painon nousu) etenee itse kullakin eri tahtia. Itse olin pitkään pienehkö ja kasvoin muutamassa vuodessa kolme kokoa isommaksi, enkä vieläkään ole ylipainoinen. Meidän lähisuvun ja perheen naiset ovat kaikki vähän ”rotevampia”, kun jotkut ovat taas luonnostaan hoikkia. Omat geenit siis vaikuttaa tosi paljon. Minulla kesti tosiaan monen monta vuotta ymmärtää, että ei ole minulle terveellistä koittaa pysytellä XS-kokoisena, sillä olin aina lapsenakin muita rotevampi.

Älkää tunteko mielipahaa omasta kehosta. Minua harmittaa kaikista eniten, etten voinut kunnolla nauttia mistään nuorempana, kun aina oli nuo ulkonäköpaineet mielessä. Jos kukaan teitä haukkuu tai muuten moittii kehostanne, niin muistakaa, ettei se johdu todellakaan siitä, että olisitte ”väärän näköisiä”.

Vastaa aiheeseen: Rintojen kasvu

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top