Siirry sisältöön
Tyttö 12vee

Mul on siis kasvanu nyt jo aika isot rinnat. Aluks ne ei ollu sillee mitään haittaa, mut sitte alko sattumaan hölskyminen ku urheilen aika paljo. Sain sellasii ”lasten rintsikoita”. Ei niis mitää, mut pukkaris en mahtunu omaan koppiin nii vaihoin liikkapaian sillee et tyypit niiku näki. Olit tehny nii ennenki ja teki muutki, nii ei siinä mitää. Mutku oikeesti KAIKKI katto. Olin sillo viidennellä, ja kaikki katto sillee vähä kieroon.(Pieni koulu joten 3-6 luokkalaiset tytöt vaihtaa samas pukkaris samaan aikaan.) Mua nolotti ihan sikana. Siitä lähtien oon vaihtanu kopis. Ongelma on siinä, että haluaisin olla ilman rinsikoita. Esim. kuumalla kelillä tulee ikävä olo kun hikoilee ja sit alkaa hiertää. Mut en voi esim juosta ilman rinsikoita ilman kipua. Onko mitään toivoo jotenki opetella pois rintsikoista vai onko mun vaan tyydyttävä kohtaloon??

HotChocolate

Moikka! :)

En itse ole mikään isorintainen mutta voisin jakaa joitain kokemuksiani?
Eli ekaksi, on mielestäni ihan normaalia jos tuon ikäiset tuijottaa, se kehittyminen kuitenkin kiinnostaa kaikkia, joten kehotan sua olla ottamatta siitä mitään ylimääräistä stressiä!
Toiseksi, rintsikat on vaatekappale siinä missä muutkin ja jokaisella on oikeus käyttää ja olla käyttämättä niitä halutessaan. Mikään ei siis oikeuta tuijottelemiseen tai halveksuntaan toisen valintoihin liittyen.

Rintsikoiden oikea koko, malli, materiaali yms. vaikuttaa mukavuuteen paljon mutta jos niistä tulee ahdistava olo tms. niin ei niitä kukaan pakota käyttämään. Varsinkin vapaa-ajalle löytää googlaamalla monia vaatekappaleitta joita rinstikoiden käyttämättömyys ei haittaa ollenkaan ja vaikka alustoppeja ja perustoppeja käyttämällä voi estää läpinäkymisen.
Urheillessa voisit kokeilla vaikka urheilurintsikoita jos esimerkiksi juokseminen sattuu ilman mitään. Monet urheiluvaatteet on myös tehty mahdollisimman teknisestä ja mukavasta materiaalista eli toivottavasti ovat mukavampia.
Eli voit hyvin tehdä halutessasi niin että käytät livejä vaikka vain urheillessa ja missä sitten käytätkin.

Itse päädyin ”rintsikattomuuteen” sen takia, että rintaliivien käyttö korvaa rintojen oman kannattamisen ja niiden myötä siis se oma rintakudos surkastuu. Se tarkoittaa että jos et niitä käytä, monien rintojen pitäisi kiinteytyä ja oppia kantamaan itse itseään, kun taas rintaliivit sitten korvaa sen ja niin… monimutkaisesti selitetty mutta yksinkertaista :) rinnat siis laiskistuu ja joka hetki pitäisi käyttää liivejä, ei oo mun juttu se.
Lisäksi olihan ne epämukavia vaikka kuinka ”soft and seamless” – malleja käyttikin… parempi oli olla ilman vaikkei se täällä Suomessa olekaan mikään maailman pidetyin ja suosituin asia.
Kannattaa silti tehdä sillä tavoin, miltä itsestä parhaalta tuntuu.
Toki hyvin ihmiskohtaista ja kokeilujen kautta voi löytää sen oman tavan käyttää mitä käyttääkin.

Etsipäs netistä tietoa rintaliivittömyydestä jos kiinnostaa, löytyy paljon kokemuksia ja vertaistukea sekä voit huomata ettei isorintaisetkaan niitä käytä jos ei tee mieli.
Kaikkea hyvää sinulle ja toivon että mitä haluatkin tehdä niin löydät siihen keinon!
Älä tyydy epämukavuuteen ja siihen ”kohtaloon” mikä sinua ei miellytä kun on täysin mahdollista tehdä asioita muillakin tavoin. :)

Vastaa aiheeseen: Rintsikat aiheuttaa ongelmaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top