Siirry sisältöön
salssabalssa

juu siis varmaa otsikkokin kertoo et mistä on kyse
oon enskuus menossa rippileirille joten tarvisin nopeaa tietoa mitä pakkaan miten pitää käyttäytyä saako käyttää esim hajuvettä koska käytän joka ikinen päivä saako riparilla juoda energiajuomia vapettaa yms?
olis nii helpottavaa jos auttaisitte.
on varmaa vaikee lukee ku en laittanu pilkkuja mut en osaa laittaa so:D

kiitos kaikille jotka vastailee ja hyvää kesää ja tsemppiä loppu lukuvuodelle🫶

Nou Shein

en käynyt rippileiriä, mutta tuskimpa saa vapettaa kun on k18. suosiolla jätä kotiin (ja lopeta kokonaan). Energiajuomista en tiedä, mutta en usko että niitäkään hyvällä katsovat.

Joku

Riparille kannattaa lähteä ehdottomasti avoimin mielin ja siltä kannalta että haluaa ystävystyä sen porukan kanssa, vaikka vaikuttaisikin sellaisilta tyypeiltä joista ei luule pitävänsä. Noista säännöistä kannattaa kysyä teidän leirin vetäjiltä, kaikkialla vähän eri säännöt. Päihteitä ei varmasti sallita.

Verkkari

Heippa!

Ja kiva, että tulit kysymään täältä vinkkejä leirille :)

Rippileirille kannattaa ainakin pakata säähän sopivia vaatteita mukaan, sillä vietätte todennäköisesti myös paljon aikaa ulkona. Esimerkiksi siis sadevaatteet, tuulenpitävä takki, aurinkolasit, lippis/huivi, hyttysmyrkky ja aurinkorasva on hyvä olla matkassa mukana. Jos rippileirillä on uintimahdollisuus, kannattaa ottaa uimavaatteet sekä pyyhe mukaan, jos leirin aikana tekee mieli käydä uimassa.

Näiden lisäksi on hyvä olla perustarvikkeet mukana, kuten lämpimiä vaatteita (esim. neule/huppari, pitkät housut) sekä hellesäähän sopivia vaatteita (esim. t-paitoja, shortsit/hame), hygieniatarvikkeet (esim. hammasharja ja -tahna, shampoo/hoitoaine, hiusharja jne.), mahdolliset lääkkeet, puhelimen laturi, hyvät kengät ja sisätossut tai sandaalit, jos et halua kävellä sukilla sisätiloissa. Voit myös hyvin pakata mukaan vaikka kirjan, lehtiä tai kuulokkeet, niin sinulla on varalle tekemistä. Leirillä on kuitenkin usein paljon aktiviteetteja ja yhdessäoloa, joten paljoa viihdykettä et tarvitse mukaan!

Kannattaa kysyä etukäteen oman rippileirin työntekijöiltä, onko asioita, jotka on hyvä olla mukana leirillä ja mitkä asiat ovat kiellettyjä. Esimerkiksi täytyykö ottaa mukaan omat lakanat tai onko leirillä jokin kioski, josta saa halutessaan ostaa välipalaa tai muuta syötävää/juotavaa. Jokaisella seurakunnalla ja leirillä saattaa olla hieman erilaiset säännöt siinä, saako mukaan ottaa esimerkiksi omia eväitä, tietokonetta, rahaa tai muuta arvokasta.

Vape eli sähkötupakka on kielletty alle 18-vuotiailta eli sen käyttö myös leirin aikana on kielletty. Koska energiajuomia ei suositella alle 15-vuotiaille ja niiden myynti on useissa kaupoissa kielletty alle 16-vuotiaille, on myös mahdollista, että niiden tuonti leirille on kiellettyä. Kielletyt tuotteet voidaan takavarikoida ja pahimmassa tapauksessa rippileiri voidaan keskeyttää. Kannattaakin siis nauttia leirikokemuksesta ja yhdessäolosta savuttomasti, päihteettömästi ja energiajuomavapaasti! :)

Lähde leirille rohkeasti omana itsenäsi ja nauti uusista kokemuksista, ihmisistä sekä aktiviteeteista, joita leiri tuo tullessaan. Rippileirin työntekijät sekä isoset ovat myös siellä aina auttamassa, jos jokin mietityttää leirin aikana. Oikein hauskaa rippileiriä ja aurinkoista kesän alkua! <3

salssabalssa

okei kiitos tiedosta hyvää kesää kaikille <3

Vastaa aiheeseen: ripari must haves äkkiä kertokaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top