Siirry sisältöön
Joo

Joo siis oon 14 vuotias tyttö jaa mun rippijuhlat on vast ens vuonna mut oon jo nyt ihan stressaantunu kaikesta esim. mitä laitan päälle, mitä juhlissa vois tehä, mitä tarjota, pääsenkö ees rippikouluu läpi??

Tyttö

No minkä laisista vaatteista pidät jos pidät mekoista kannattaa miettiä minkä mekon voisit laittaa mutta jos tykkäät enemmän vaikka housuista ja paidasta silloin kannattaa pukeutua niihin. Mutta kannattaa muistaa että rippijuhlat ovat juhlat joten pukeutumisen kannattaa olla sen mukainen 🙂

Joo

Joo kyl mä mekon aion laittaa ja alotin tekee omaa mekkoo koulussa ni jos siit tulee hyvä ni laitan varmaa sen. Mut sit mietin kans tarjoiluu et mitä rippijuhlissa vois tarjota? Toki jotai kakkuu ja jotai kahvii ja teetä mut niinku aluks haluisin jotai suolasta ni mitä se vois olla?

🌼

Oon siis toi tyttö joka kirjotti aiemmin. Kirjoitin.muistaakseni kyllä vastauksen tohon sun toiseenkin kysymykseen mutta sitä ei ilmeisesti julkaistu. Sori toi mun väljempi viesti oli aika outo mutta joo

Kolmiapila

Moi! Omista rippijuhlistani on nyt jo pari vuotta. Sanon heti alkuun, että ei kannata turhaan stressata, mutta on hyvä miettiä etukäteen tarjoilut ja juhlavaatteet.

Mietit, että pääsetkö rippikoulua läpi. En ole kuullut, että näin olisi käynyt. Jos et rupea hirveästi rikkomaan leirin sääntöjä ja yrität opetella ulkoläksyjä, ei ohjaajilla pitäisi olla mitään syytä olla päästämättä sinua läpi. Ainakin omassa kaupungissani ne ulkoläksytkään ei ole niin vakavia, että jos edes yrittää, niin se on hyvä.

Rippijuhlien aika tyypillinen tarjottava on voileipäkakku ja ainakin omissa juhlissani oli myös karjalanpiirakoita (/riisipiirakoita). Ja tietysti jos vieraita tulee kauempaa, kannattaa vanhempien/vanhemman kanssa keskutella, olisiko syytä tarkota lämmintä ruokaa.

Yleensä rippijuhlissa on joku mekko (vaaleat värit on aika tyypillisiä, mutta ei sillä ole väliä) tai kauluspaita ja housut/hame. Kannattaa myös valita hyvät kengät, sillä päivän aikana joutuu luultavasti seisomaan paljon.

Ja mitä juhlissa voisi tehdä.. hmm. Omat juhlani olivat todella pienen sukulaisporukan juhlat, joten juhlissa lähinnä juteltiin ja syötiin. Et välttämättä tarvitse mitään ihmeellisempää ohjelmaa.

Juhlista myös se, että kannattaa mahdollisimman pian miettiä ketä kutsut, onko ruoka-allergioita ja missä juhlat pidetään (jos kotona, niin onko ulkotiloja käytössä ja onko tuoleja ja astioita tarpeeksi).

Muista nauttia rippileiristä, se on ainutlaatuinen kokemus. Juhlista kannattaa puhua vanhempien kanssa, jottei sinun yksin tarvitse tehdä kaikkea :)

Kokenut isonen

Hei!

Älä murehdi ettet pääsisi läpi. Kaikki pääsevät tavalla tai toisella. Yritä tutustua muihin riparilaisiin voit saada ystäviä.

Omista juhlista on jo useampi vuosi. Itse aloitin suunnittelemaan juhlat.
Ketä haluan kutsua?
Missä juhlat voisi viettää? Kotona vai jossain muualla? Seurakunnilla on myös tiloja joissa voi pitää.
Mitä haluaisin tarjota?

Sitten voi alkaa miettiä mekkoa ja kenkiä, hiuksia ja meikkiä.

Kannattaa puhua vanhempien kanssa jos vain pystyt ja suunnitella yhdessä juhlia.

Tsemppiä ja muista nauttia!

Vastaa aiheeseen: Rippijuhlat

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top