Siirry sisältöön
::D

okei eli oon 12v tyttö ja mun pikkusisarukset jankuttaa mun vanhemmille kokoajan et mulle pitäis laittaa ruutuaika. tää ruutuaika sitte ois 1h päivässä (niinku puhelimella) ja kaikilla mun kavereilla on joko silleen, että niillä ei oo puhelinaikaa ollenkaa tai sitte se on jotai 2-3h. eikä mun vanhemmat anna mun ladata mitään someja ja kaikilla muilla on. ok tiiä en toi kuulostaa iha oudolta ja näin mutta kun ärsyttää!! en siis oo missää parhaimmissa väleissä mun vanhempiin näitten asioitten kannalla,,

mitä teen??

nimetön tyyppi

Helloooo!
Mul on sama. Paitsi et mun vanhemmat on laittanu mulle ruutuajaks 3h per. päivä. :0

Ärsyttää!!!!!!
Ja sit mul on/oli snäppi, mut poistin sen jostain syystä. :|

Mut joo tsemppii

…Joo tuotanoinnii

Sama, tuskin sain ees Pinterestin kinuttua vanhemmilta. Ruutuaika 2h päivässä.
Kannattaa keskustella vanhempien kanssa, ja uskon, että jos kyseessä on esim. Insta/face tai joku TikTok tai tämmönen, niin näissä on tietenkin ikärajat joita yleisestiottaen pitää noudattaa.

010tyttö

Oon itekki 12 mul ruutu aika on puoltoist tuntii päiväs mut mua se ei haittaa snäppi mul on ollu jo pari vuotta ja nyt sain vihdoin kinuttua et saisin ign
tsemppii😊

Erika, verkk@ri

Moikka,

Kiva kun laitoit tänne Nuortennetin keskustelupalstalle viestiä. Kuten jo tästäkin ketjusta käy ilmi, ruutuaikaan liittyvät asiat ovat nuorilla tosi tavallisia mietinnän aiheita.

Ensinnäkin uskaltaisin sanoa, että sun ruutuajasta loppupeleissä kuitenkin päättää sinun vanhemmat, eikä pikkusisarukset :). On todella tavallista, että omat sisarukset aina silloin tällöin kantelee vanhemmille omista tekemisistä ja että niitä tympii kun itsellä on jotain mitä heillä ei vielä nuorempana ole, mutta tällainen kuuluu sisaruuteen. Vanhempasi tekevät puhelimenkäytöstäsi sellaisia päätöksiä, jotka he katsovat olevan sinun parhaaksesi, ja pikkusisaruksilla on hyvin harvoin näihin asioihin sanomista.

Se, että sisaruksesi huomauttavat teidän vanhemmille sinun puhelimenkäytöstä voi kuitenkin myös olla merkki siitä, että he kaipaavat sinun seuraasi. Isommat sisarukset ovat usein pikkusisarusten suurimpia idoleita ja jopa parhaita ystäviä. Ongelmasi ruutuajan suhteen saattaisivat ehkä jopa ratketa sillä, että viettäisit, esim. parin viikon ajan, hieman enemmän aikaa pikkusisarustesi kanssa.

Ruutuajasta ja somesta näin yleisesti voin sanoa, että niiden käytön rajoittaminen nuorena voi olla oikein fiksua. Me nuoret muistamme nykyään harvoin arvostaa niitä asioita, jotka ovat täysin internetistä riippumattomia. Liika netissä pyöriminen ja somekanavien selailu voi myös aiheuttaa monille riippuvuutta, stressiä ja negatiivisia minäkuvia. Vaikka tällä hetkellä ei tuntuisi siltä, voin vakuuttaa, että ehdit vielä nuoruutesi aikana somettamaan ja käyttäämään puhelinta niin paljon että rupeat jossain kohtaa kaipaamaan muuta tekemistä.

Jos kuitenkin koet, että vanhempasi rajoittavat puhelimen ja medioiden käyttöä liikaa, kannattaa aina ottaa asia heidän kanssaan puheeksi. Tärkeintä on muistaa esittää asiansa rakentavasti ja voin omasta kokemuksesta sanoa että argumentti ”kaikilla muillakin on” toimii aika huonosti, joten vältä sitä!

Toivottavasti tästä oli ainakin jotain hyötyä sinulle. Toivotan sulle paljon tsemppiä tähän ruutuaika-/somehuoleen, asioilla on onneksi tapana järjestyä! <3

Terkuin,
Erika, Verkk@ri

Ruutuaika vihaaja :D

Mulla oli F-Secure SAFE jolla vanhemmat pystyy rajoittamaan puhelimen ja selaimen käyttöä. Mä sain poistettua sen kuitenki ite. Tässä ohjeet (toimii androidilla) Asetukset -> Helppokäyttöisyys -> Asennetut palvelut -> F- Secure SAFE -> sammuta

dramalama(🏳️‍🌈)

Mulla on tunnin ruutuaika, ja sit ne apit ei avaudu mitenkän(Vituttaa, kun ois 140 päivän streakit niin sit ne katkee) Snäppi mul tosiaan on. Mut ei oo ollu vuottakaan vielä. Sain ekan älypuhelimen kolmosella. Eikä WhatsApp:ista kuuloakaan. Kesti kauan saada se. En oo tiktokis, ig:ssä, facessa… IHAN VAAN SEN TAKII ET VANHEMMAT ON SITÄ MIELTÄ! Ja potut.

Vastaa aiheeseen: ruutuaika

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top