Siirry sisältöön
tyhjä olo

Mua ollaan kiusattu koko elämäni ajan aina päiväkodista asti jättämällä ryhmän ulkopuolelle. Nyt aloitin ammattiopinnot ensimmäisellä vuodella ja mun pahin yläaste kiusaaja tuli mun kanssa samalle luokalle. Aluksi mulla oli mun luokalla 1 kaveri, josta ajattelin että ollaan varmasti kohta ystäviä oli hän silloin ihan mukava. Sitten yhtäkkiä kaikki muuttu. Olin viikon sairaana poissa, kun palasin ketään ei ollu mun kanssa enää olin ihan yksin.

Nyt istuskelen joka ikinen päivä välituntisin yksinäni käytävällä, kaikki luokkalaiset vaan kävelee ylimielisinä ohitse. Joskus erittäin harvoin ne on muuten vaan siinä. Ja sit meiän luokal on 1 sellanen tyttö joka on kova manipuloija ja se yritti muakin manipuloida, et 1 ihminen joka on meiän luokalla, et se olis kiusannu sitä, mut todellisuudes ne oli yläasteel erotettu toisistaan luokilta, kun ne kiusas toisia niin paljon.

Mä oon epäonnistunu ihmisenä ihan täysin ja en kelpaa ikinä kenellekkään, sellasena ku oon :'(

Koulussa yks päivä 1 tyyppi joka on mun kanssa samassa lokerossa, syytti mua, et olisin muka varastanu sen lompakon.. Koska se oli kadottanut sen itse jonnekkin.. Ja se sanos sen sillee, et koko luokka kuuli. Siin alko sit supina.

Nyt mul on vaan olo, etten haluu kouluun, mut pakko mennä kai sitten, olen sanonut asiasta luokanvalvojalle ja sekin sillon sano, et puuttuu asiaan aluks silleen, et me ei saada valita itse ryhmiä. Mut todellisuudessa mitään ei oo viel tapahtunut..

Ja aina kun tunneilla tehään paritöitä/ ryhmätöitä niin paritöissä oon usein opettajan parina ja ryhmissä oon aina se vika kuka löytää ryhmän..

Mä en vaan tiä kuin kauan tälläst pitää kestää…

MLL Ylläpito

Hei Sinä,

et todellakaan ole epäonnistunut ihmisenä ja kelpaat juuri sellaisena, kuin olet. Nämä kiusaajat ja sinua syrjivät ihmiset ovat ottaneet sinut kohteekseen jostain sellaisesta syystä, joka ei oikeasti millään tavalla liity sinuun, vaan heidän tarpeeseen sorsia jotakuta. Tai koska he ovat epävarmoja, heillä on paha olla.. En tiedä syytä, mutta sen tiedän, että kiusatun syytä se EI ole.

Kiusaaminen on todella väärin ja nakertaa itsetuntoa keneltä tahansa ihmiseltä. On tosi väärin, jos sinun koulumotivaatiosi laskee ja joudut joka päivä tuntemaan pahaa mieltä toisten tyhmän käytöksen vuoksi. On tosi hienoa, että olet kertonut luokanvalvojalle! Hän on siis tietoinen asiasta ja olisi todellakin velvollinen nyt puuttumaan tilanteeseen. Voisitko vielä uudemman kerran jutella asiasta luokanvalvojan kanssa ja kertoa, että sinulla on tosi kurja olo koulussa? Koulukuraattori on myös sellainen aikuinen, kenelle voit mennä kertomaan kiusaamisesta.

Onko sinulla ketään, kenelle saisit purkaa näitä kokemuksia ja pahaa mieltä? Onko sinulla koulun ulkopuolella kavereita, joiden kanssa voisit puhua? Ja vastapainoksi myös tehdä kivoja juttuja? Entä vanhemmat?

Tosi, tosi paljon jaksamista sulle ja rohkeutta vielä aikuiselle kertomiseen! Muista, että kiusaamisen kohteena oleminen EI tarkoita, että olisit huono!! Se ei ole sinun syytäsi!

Vastaa aiheeseen: Ryhmän ulkopuolella

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top