15v tyttö

Olen saanut kaksi kohtausta puolen vuoden sisään. Kun alkaa tarpeeksi ahdistaa, syke nousee ja rinnassa alkaa tuntua oudolta. Ei satu mutta puristaa. Vaikea selittää. Seuraavaksi alkaa henkeä ahdistaa ja hengitän kuin olisin juuri juossut sadan metrin spurtin. Se raskas hengittäminen taas johtaa siihen että alkaa pyörryttää ja ties mitä muuta. Oon lukenut että paniikkikohtaukset tulee yhtäkkiä mutta minulla se on ihan selkeästi tietyissä ahdistavissa tilanteissa. Pelkään myös kohtauksen aikana että sain sydänkohtauksen. Kun ahdistun, pelkään, että käy näin.

….

Mulla sama juttu. Oon siis 14. Paniikkikohtauksissa on aika yksilöllistä mistä ne tulee. Kannattaa jutella asiasta jollekki nii saattaa auttaa. Ite menin puhuu koulupsykologin kaa ja se kerto ohjeita mites sais rauhotettuu ittensä. Mut kannattaa esim. kokeilla hengittää silleen et tekee käsistä ”kupin” ja sitte hengittää siihen (vähän niinku paperipussihengitys). Sitte voi hengittää sillee sisään 4 sekunttii, pidätä 4 s ja ulos 5 s. En tiiä millasissa tilanteissa sulle tulee paniikkikohtauksii mutta jos haluut nii voithan sanoo jollekki esim. kaverille siitä nii se voi yrittää rauhottaa. Tsemppii!!

Matalaääninen 07

Mulla on kaveri, joka myös saa paniikkikohtauksia. Hänellä on samoja oireita kuin sinulla ja vähän lisääkin. Ja hänellekin tulee selvissä tietyissä tilanteissa. Joten kuulostat melko selvältä tapaukselta.
Kannattaa mennä makuulle tai istumaan ja olla siinä jonkin aikaa. Kaveriani hoputin 5 minuutin päästä nousemaan ja tuin häntä. Kannattaa kuitenkin olla sen verran aikaa rauhassa ja hengittää kuin itseatä tuntuu.10 metriä käveltyään tuettuna pystyi jatkamaan kävelyä hitaasti itse. Hain lasin vettä, vähän kiusoittelin tapahtuneesta ja sitten lähdimme hitaasti pois.

Muista hengittää, itke jos itkettää ja muista, että kukaan ei tuomitse sinua siitä.

Vastaa aiheeseen: Saan kai paniikkikohtauksia

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.