Siirry sisältöön
Oikeuksia nuorille

Jos oon oikeassa niin seksi on kielletty Suomessa alle 16-vuotiailta. Minusta se on niin väärin! Miksi ihmeessä ei nuoremmat sitä sais harrastaa?! Ottakaa kantaa!

Nimetön

16 vuotta on suojaikäraja raiskauksien/ hyväksikäytön/ pedofilian takia. Yli 16 vuotias ei saa harrastaa seksiä alle 16 v. kanssa. Alle 16 vuotiaat saavat kyllä keskenään, mutta alaikäiseen kannssa seksi on laitonta ja rangaistavaan. Muuten voi sekstailla jo vaikka yheksänvuotiiaana jos viitsii.

minä

Pakko sanoa, että se on vain Suomen laissa ”suositeltua” ettei alle 16-vuotiaana harrasta seksiä. Eihän kukaan poliisi ikkunan takana seisoskele ja katso ettet harrasta seksiä ennenkuin olet 16-vuotias. Suositeltu ikäraja se vaan on.

Azzie

Jos on kaksi 15- vuotiasta, jotka harrastavat seksiä, kyseessä ei ole rikos. Mutta jos toinen on 15 ja toinen on 19, syyllistyy 19- vuotias hyväksikäyttöön. Kyseinen laki on tehty lasten ja nuorten suojelemiseksi ja pedofilian ehkäisemiseksi. Voisin myös olettaa, että tähän liittyy paljon muutakin, kuten moraalia, lapsiavioliittoja ja teiniraskauksien ennaltaehkäisyä, mutta en voi varmuudella sanoa.

Joka tapauksessa, mielestäni tämä suojaikäraja on hyvä asia. Koska se nimensä mukaan suojelee lapsia. Jos kaksi ihmistä, jotka ovat fyysisesti, henkisesti ja iällisesti samalla tasolla, minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos kaksi teiniä harrastaa seksiä. Mutta jos toinen on vanhempi, aikuisikään ehtinyt, nuorempaa osapuolta voi olla helppo manipuloida ja käyttää hyväkseen.

Vastaa aiheeseen: Seksin kielto alle 16-vuotiailta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top