Siirry sisältöön

Seksin pitkäaikaisen kumppanin kanssa jännittää..

Jännäri

Olen seurustelut nykyisen kumppanini kanssa 2,5 vuotta. Hän on ensimmäinen ja toivottavasti myös ainoa sekä viimeinen henkilö, jonka kanssa tulen aktia tekemään. Meillä on tosi läheinen suhde ja kerromme kaikesta toisillemme sekä vietämme paljon aikaa yhdessä.. Mutta itse asiaan.. Minua jännittää seksi, olemme sitä harrastaneet monen monta kertaa jo tässä vuosien aikana. Mutta se jännittää niin paljon, että välillä jää kokonaan välistä, koska en pysty jatkamaan eteenpäin, vaan saatan purskahtaa itkuun ja täristä. En pelkää kumppaniani, hän ei koskaan minua satuttaisi eikä ole koskaan mihinkään pakottanut. Hän myös tietää, että jännitän ja on kehottanut minua menemään ammattilaisen pariin puhumaan asiasta, koska pelkkä keskustelu ei hänen kanssaan tuota haluttua tulosta, vaikka asiasta pystymme hyvin keskustelemaan.

Tämä ongelma ilmenee aika vahvasti kun viimeisimmästä kerrasta on jo kauemmin aikaa..

Olen miettinyt jännityksen syitä ja osasyinä varmasti on itsetunto (oma ulkonäkö, jne), mutta myös trauma aikaisemmasta suhteesta, missä oli henkistä väkivaltaa sekä uhkailua seksuaalisiin akteihin liittyen…Tämän lisäksi kumppanini on ollut intiimissä suhteessa toisen kanssa, joten varmaan tietenkin vertailua tulee tehtyä..Olen entisestä suhteesta puhunut lyhytterapiassa paljon, mutta jotenkin seksi on asia josta on vaikea puhua muille, vaikka kyseessä olisi ammattilainen.

Mitenköhän tätä lähtisi purkamaan enemmän? Ja mikä tähän auttaisi? Minulla ja kumppaninillani olisi haluja olla intiimisti, mutta jännitys pilaa tilanteen ja täysin jäädyttää minut…

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei Jännäri

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen, suosittelemme olemaan yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/. Voit myös kirjoittaa anonyymisti Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun https://lasten-ja-nuorten.kirjepalvelu.mll.fi/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Seksin pitkäaikaisen kumppanin kanssa jännittää..

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top