Siirry sisältöön

Seksuaalisuus ja kaikki siihen liittyvä, syntiä??

Ja näinn taas…

Heiii❤
Oon lestadiolainen 13/08 tyttö, oon täs elämän aikana sattunu aattelee vähän kaikenlaista.
Mitä mieltä ootte siitä jos lestadiolainen harrastaa seksiä, suutelee, itsetyydyttää ja kaikista samantyylisistä asioista??Vaik kuulun ite tähän uskontoon, mul ois haluja suudella ja harrastaa seksiä, mutten voi, luulisin niin että se on syntiä✝️Haluaisin kuulla teidän mielipiteitä, onko näiden kyseisien asioiden tekeminen väärin ja syntiä🥺
Kiitos❤

L<3 [nimimerkkiä muutettu]

Hei, vaikka olet lestadiolainen, en usko, että se on syntiä. Kaikki nämä ovat luonnollisia asioita- sekä sellaisia asioita joista vain sinä voit itse päättää!

):

Oon 12 v. Tyttö vl lestadiolainen. Vanhoilis Lestadiolaiset ei harrasta seksiä tai suutele ennen kuin on naimissa. Ja lestadiolaiset ei hyväksy ehkäisyä. Tai näin minä ainakin olen ymmärtänyt.

Swarley☕

Sinun täytyy miettiä mikä on arvojesi mukaista ja missä vaiheessa. Samoin mikä on syntiä. Roomalaiskirjeen 14. luvussa mainitaan mm. ”Herraan Jeesukseen luottaen tiedän varmasti, ettei mikään ole sinänsä epäpuhdasta. Mutta jos joku pitää jotakin epäpuhtaana, hänelle se on epäpuhdasta.” ja (myöhemmästä kohdasta) ”Kaikki, mikä ei perustu uskoon, on syntiä.”

Ei kaikkiin arvokysymyksiin ole yksiselitteistä, kaikenkattavaa vastausta, sillä ei teoilla voi pelastua vaan armolla. Mutta usko tarvitsee myös tekoja sen puolesta. Täytyy siis miettiä mikä perustuu uskoon ja mikä ei. Loukkaako oma toiminta Jumalaa, lähimmäistä tai itseään?

Epäluova henkilö

Hei!
En tiedä onko sinun järkevää kuunnella minua kun en kuulu tuohon tiettyyn herätysliikkeeseen. Mutta se on aivan normaalia haluta tehdä noita asioita, varsinkin kun ollaan ’nuoria’ ja rakennetaan omaa identiteettiä!
Eli siis omasta mielestäni se ei todellakaan ole syntiä! Taidat kuitenkin haluta mielipiteen samanlaiselta henkilöltä kuten sinä.
Toivottavasti tämä jotenkin auttoi!
Hei hei! <3

Lestadiolainen

Lestadiolaiset ei hyväksy esiaviollista seksiä, tai muuta kovin läheistä kanssakäyntiä, koska molempien katsotaan kuuluvan avioliittoon. Itse jossain kohtaa mietin kans tätä tosi paljon, mutta nyt oon alkanut ymmärtämään, mitkä ne oikeat syyt on, eli miksi tätä ei katsota hyvällä. Yleisesti ottaen deittaileva elämäntapa ei ole lestadiolaiselle hyväksi. Kannattaa vain odottaa sinne avioliittoon asti❤️

Tykit

Ei ehkä auta, mut suoraan sanottuna suosittelen eroamaan ryhmästä, jos se rajoittaa elämää liikaa. Liika on liikaa. Ja vielä sanon, että ei ole mun mielestä syntiä edes ennen avioliittoa koska se on kirjoitettu yli 4000 vuotta sitten, jolloin maailma oli erilainen.. Tää oli mun mielipide, [Osa viestistä poistettu.]🧟‍♀️

09 tyttö

Oon itekkin miettiny tätä kun vl oon ja tuun varmaam eroomaan uskosta sitte ku on oikee aika koska haluun asettaa mun omat arvot ja mä koen et vaikka meikkaisin ta tykkäisin samasta sukupuolesta tai harrastaisin seksii ennen avioliittoo, voin silti uskoo Jumalaan.

En tiedä

Oon vl ja oon miettinyt Kans näitä. Itsetyydytys on syntiä samoin kuin esiaviollinen seksi. Suutelukinkuuluu mielestäni avioliittoon. Jos tästä jää jokin painamaan mieltä suosittelen oikeesti puhuun vanhemmille tai uskovaiselle kaverille ne kyl ymmärtää. Ja TYKIT yks asia sulle oon kuullu ku moni sanoo noin se ei oo kivaa lopeta. Ja jokaselle vl muistakaa se sl jos lauletaan et ”usko elämää ei kiellä toivolla on määränpää”

Tykit

En tiedä nimimerkille: Anteeksi, jos mun kommentti loukkas sua. En enää kirjoita tommosia juttuja sun uskonnosta. Myönnän, että vähän trollailumielessä sen kirjoitin. En enää ikinä kirjoita tommosia.

En tiedä

Nimimerkille tykit: kiitos kun ymmärrät❤️

Suklaabanaani

Hei! Oon siis myös lestadiolainen 12v. Tyttö, ja ikävakseni minun on sanottava että suuteleminen ja seksi on lestadiolaisuudessa kiellettyä ennen avioliittoa.😔 Tätä oon itekki harmitellut, enkä oikein tiedä mitä asialle tehdä. Masturbointi on siis varmaankin sallittua.

Lestadiolaine

Hei! Puhutaanko teillä muilla kotona esim menkoista? Tai siis kun meillä siitä ei puhuta ja oon hämmentynt.

Lestadiolaine

Oon myös siis lestadiolainen. Puhutaanko muilla kotona esim menkoista? Kun siis meillä se on aihe josta ei puhuta ja en tiedä niistä asioista mitään.

):

Meillä äiti kertoo menkoista ja oon lestadiolainen 12 vuotias tyttö

Vastaa aiheeseen: Seksuaalisuus ja kaikki siihen liittyvä, syntiä??

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top