Siirry sisältöön
pelkuri

Okei mun pitää myöntää että mulla on mun PARHAAN kaverin kanssa ongelmia suhteen kanssa koska mä idiootti puhuin se selän takana siitä pahaa ja kadun sikana! Se sano vihaavansa mua sydämensä pohjalta, ja laitto kuvaviestejä missä se näyttää mulle keskaria. ;_; [osa tekstistä poistettu] mua pelottaa kun huomenna on puhuttelu tämän kanssa vaikka mukaan tulee 3 kaveria jotka oli tässä hommassa myös. Laitoin myös paniikissa viestiä hänen äidilleen ja se soitti tälle mun kaverille mut tää kaveri ei halunnut puhua. Mua pelottaa se huominen niin paljon.. olen esittänyt sairasta pari päivää koska asia pelottaa niin paljon. Laitoin pitkän anteeksi pyyntö viestin, mutta vastaukseksi tuli ”Taisit mokata aika pahasti.” Eli pilasin elämäni. Muistakaa jatkossa puhua vaan hyvää selän takana! Ja jos joku ärsyttää niin puhu se kaverin kanssa eikä selän takana ettet tuhoa elämääsi niinkun minä. Olen niin varma että tästä ei tule enää mitään jatkossa. Kiitos kun luit

HotChocolate

Moikka! :)

Joo, toisen seläntakana ei kannata puhua pahaa ja hyvä puoli tässä on että tiedät sen nyt, elämässä oppii niin negatiivisten ja positiivisten kokemuksien avulla eikä ne pahat kokemuksetkaan loppujen lopuksi ole niin maailmanloppuja kuin uskoisi.

Olisi hyvä jos voisit mennä siihen puhutteluun vaikka ymmärrän että se voi olla tosi vaikeaa.
Asiat silti korjaantuu hyvin puhumalla ja se ei kuitenkaan ole opettajienkaan puolelta mitään haukkumista tai riitelyä, niissä pyritään puhumaan rauhallisesti ja todenmukaisesti asiasta ja sitten lopuksi pyydetään anteeksi.
Eli sua ei olla nolaamassa ja vihaamassa siellä koko koulun osalta vaikka se siltä tuntuukin.
Ongelmien ja pelkojen kohtaaminen on ihan kamalan pelottavan kuuloista ja joskus se voi olla pelottavaa siihen asti kunnes se on ohi, mutta voin sanoa että kun asiat on käsitelty niin et tule katumaan.

Sitten asiasta toiseen, vaikka teit väärin on tosi hyvä juttu että tajusit sen että oot tehnyt nyt väärin. Opit nyt asian ”kantapään kautta” ja voin sanoa että me kaikki ollaan varmasti tehty jotain tyhmää, mutta voidaan luottaa jo siihen että elämä jatkuu kyllä.
Mulla oli yhessä vaiheessa semmonen olo pitkän aikaa että mä vaan jämähtäisin paikalleni todella tyhmänä ihmisenä eikä mun pahasta tilanteesta olisi mitään pääsyä pois, mutta paljon on tapahtunut sen jälkeen.
Eli vaikka meitä pelottaisi ja ahdistaisi ja oltaisiin häpeissään, elämä kuitenkin jatkuu ja tuo mukanaan paljon onnellisia ja kivoja tapahtumia niiden negatiivisten vastapainoksi.
Lisäksi Jeesus pitää meistä kaikista huolta ja antaa anteeksi kun pyydetään sitä.

Se tuntuu siis nyt ihan kamalalta mutta kun aikaa kuluu ja saatte asiat kaveriporukalla sovittua niin opetus on päässä mutta pääset jatkamaan elämääsi :)

Paljon paljon siunausta ja tsemppiä! Oot varmasti rohkea ja pystyt kohtaamaan ne ongelmat!

h

Pyydät vaan anteeksi ja kadut tekoa aidosti. kyllä kaverisi vielä antaa anteeksi. tärkeetä myös on että puhut kasvotusten.

Vastaa aiheeseen: selän takana pahan puhuminen

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top