Tyttö13v

Hei olen tosiaan 13-vuotias tyttö ja musta tuntuu, että musta puhutaan pahaa selän takana. Olen tosiaan vähän erilainen, kuin muut ja hyvä koulussa. Minua ei juurikaan huomauteta mistään tai en tee mitään pahaa. Kaverini pitävät minua hikkenä, vaikka en ole ja se ärsyttää minua paljon. Yhtenä päivänä, kun olin unohtanut tehdä koulussa öienen asian ja opettaja kysyi, että kenen se piti tehdä niin viittasin reippaasti. Muutama päivä sen jälkeen sain kuulla toiselta kaveriltani, että toinen kaverini oli sanonut, että olin ihan hermona, kun nostin käteni ja, että olisin tärissit ja kaikkea sellaista. Minusta tuntuu, että tälläistä tapahtuu ehkä enemmänkin selkäni takana. Pitäisikö kertoa ja tehdä jotain sen eteen?

Woffeli

Minäkin olen kokenut tuollaista selän takana puhumista. Se on todella inhottavaa. Jos he kerran ovat kavereitasi, niin voisitko koittaa puhua suoraan heille? Kertoa tuntemuksistasi, että sinusta ei tunnu kivalta, kun he puhuvat tuollaisia asioita selkäsi takana. Olen ihmetellyt, että mistä tuo ”hikeksi” haukkuminen johtuu. Ehkä he ovat kateellisia, jos he eivät pärjää yhtä hyvin, ja sitten heitä ärsyttää. Heillä saattaa siis olla joitain negatiivisia tuntemuksia käytöksensä taustalla, joten voisit hienovaraisesti koittaa kysyä, että mistä tuo selän takana puhuminen johtuu. Ja että voisivatko he puhua asiasta suoraan sinulle.

Wayne

Minulla ei ole sitä ongelmaa, että MINUSTA puhutaan toisten selän takana…. Minun kohdallani osui se, että MINULLE puhutaan muista pahaa selän takana. Se ei ole kylläkään paljon parempi, sillä se tarkoittaa, että joudut pysymään puolueettomana tai sinuun ei enää luoteta ja ihmiset luulevat, että kerrot heidän asiansa eteenpäin. Välissä oleminen on turhauttavaa, mutta ei sitä enää juurikaan tunne kuuden vuoden jälkeen. Mutta seuraavaksi tulee se ongelma, että kun opettajat tai vanhemmat kysyvät tietojasi esimerkiksi kiusaamis tapaukseen. Yritäppä siinä sitten olla mukamas tietämättömänä, kun todellisuudessa tiedät enemmän kuin kaikki muut yhteensä. En suosittele kokeilemaan.

:)

Hei, tämä on vakava ongelma. Kuten tiedämme, kaikki ihmiset eivät käyttäydy samalla tavalla kuten hyvät käytöstavat sanovat. Selän takana puhuminen on sama asia kuin juoruaminen. Valitettavasti monet ihmiset juoruilevat.

Voit selvittää jouruamisen selkäsi takana näin: Kerrot sille kaverillesi jonkun asian, joka laittoi tämän kertomasi juorun liikkeelle. Asian esim. jonkun salaisuuden, mutta sellaisen, jonka voisit kertoa kelle tahansa. Äläkä sano, että älä kerro kenellekkään toiselle. Sitten katsot, kuuletko sen kertomasi asian joltakin toiselta. Äläkä kerro tätä samaa asiaa kenellekkään toiselle kuin vain sille, joka laittoi kertomasi juorun liikkeelle. Vaan odotat ja katsot, kuuletko sen jonkun toisen puhumana. Sitten älä kainostele yhtään, jos kuulet jonkun toisen puhuvan siitä. Sinusta jourutaan. Mietitään sitten.

Kaikkea hyvää sinulle!

Vastaa aiheeseen: Selän takana puhuminen
Huomioithan että keskusteluareenan viestit tarkistetaan ennen julkaisua. Periaatteiden vastaisia viestejä ei julkaista. Työntekijät moderoivat viestit kaksi kertaa viikossa, joten viestisi julkaisemisessa saattaa kestää joitakin päiviä.