Siirry sisältöön
ellianni

Olen siis ihan juuri 18 vuotta täyttävä nuori tyttö ja poikaystäväni (19v) on tällä hetkellä armeijassa. Olen erittäin ahkera koulussa ja muutenkin avoin, sosiaalinen ja kiltti luonteeltani. Vanhempani ovat kuitenkin alkaneet pelätä, että poikaystäväni alkaa vaikuttamaan kirjoituksiini ramppaamalla meillä aina viikonloppuisin lomilla. Olen kuitenkin heille ja poikaystävälleni sanonut, että kirjoituksieni aikana en pysty näkemään ollenkaan, että yhteydenotot on tultava puhelimitse. Poikaystäväni on erittäin ymmärtäväinen ja kyseleekin joka päivä, että olenko saanut luettua ja mitä päivääni kuuluu. Tutustuimme ensin ystävinä puolen vuoden ajan ja nyt olemme muutaman kuukauden seurustelleet. Luotan häneen täysin ja hänen serurassaan minulla on hyvä ja turvallinen olo. Nyt vanhempani ovat saaneet vihiä seksuaalisesta kanssakäymisestämme ja eivät ole asiasta järin iloisia. Äitini jopa tokaisi ”Nyt se alkaa käyttää kumminkin pillereitä.” Olenko jotenkin väärässä, jos olen sitä mieltä, että vanhempien kuuluisi valistaa ehkäisyssä, eikä tehdä siitä tabua? Minä ja poikaystävävni, nimittäin olemme täysin vastuullisia asiassa ja tämä asia on nimittäin täysin meidän kahden välinen. Pelkään, että vanhempieni käsitys poikaystävääni muuttu negatiiviseen suuntaan, mitä teen?

Azzie

Ensinnäkin, todella hienoa, että olet noin järkevä ja vastuullinen poikaystäväsi kanssa. Isot taputukset ja hatun nosto siitä molemmille. Tunnutte käyttäytyvän aikuisemmin kuin monet aikuiset.

Sitten, olet oikeassa. Ehkäisyn pitäisi olla avoin asia, ei tabu. Varsinkin, kun olet kohta täysi-ikäinen. Sinun kannattaisi ehkä tosiaan puhua vanhempiesi kanssa ihan rauhassa ja avoimesti. Kerro, mikä on näkemyksesi, ja että poikaystäväsi todella on järkevä ja ymmärtäväinen ihminen. Ehkäisyä tai seksiä ei tarvitse pitää tabuna, voit aloittaa keskustelun itsekin, mikäli koet sen tärkeäksi. Minusta nimittäin on äärimmäisen loistavaa, jos todella käytät pillereitä ja pidät huolta itsestäsi. Vanhempien pitäisi ymmärtää myös, miten järkevä ja aikuinen tytär heillä on.

Vastaa aiheeseen: Seurustelu/ olenko toimimassa väärin?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top