Siirry sisältöön
pinapple

Oon 15 vuotias tyttö ja oon huolissani isosiskostani. Se juo joka viikko ja polttaa joka päivä. Se on kyl yrittäny lopettaa mut ei siitä näköjään oo tullu mitään. Tiedän kyllä että se ei oo helppoo. Isäni ja äitini ovat eronneet noin 8 vuotta sitte ja molemmat tietävät että siskoni polttaa ja juo eivätkä he pidä siitä, mutta eivät tee asialle mitään. Siskoni käy psykiatrilla kerran tai pari viikossa mutta minusta tuntuu että se ei auta mitään, vaikka siskoni on käynyt siellä jo noin puoli vuotta. Tiedän etteivät asiat tapahdu hetkessä.
Kerran heräsin siihen kun isäni ja siskoni juttelivat aamu viiden ja kuuden välillä. Siskoni itki ja kun isämme lähti töihin siskoni alkoi raivoamaan ja heittelemään tavaroita. Hän meni itkien keittiöön ja kokeili kaikkia veitsiä yrittäen viillellä itseään käteen, olin sokissa ja pyysin häntä lopettamaan, muttä hän huusi minulle. Siskoni sanoi lähtevänsä jonnekkin ja tulevansa joskus. Sokissa ja itku kurkussa soitin äidilleni ja kerroin siskoni lähdöstä. Äitini tuli paikalle ja meni omaan kotiinsa juttelemaan ja rauhoittamaan siskoani. En saanut unta tapahtuman jälkeen. Tapahtuman jälkeen siskoni alkoi käydä psykiatrilla.
Mielestäni vika ei ole ainoastaan siskossani vaan myös isässämme. Minusta hän on minulle kiltimpi ja siskolleni ankarampi ja vaatii häneltä liikoja. Siskoni on hieman villimpi luonteeltaan ja minä olen se kiltimpi lapsi. Minusta tuntuu pahalta kun isämme kohtelee häntä niin. Isämme ei ole koskaan lyönyt, mutta pelkään että niin tapahtuu vielä, koska hän hermostuu nopeasti ja korottaa ääntään.
Aloitin juomaan alkoholillista juomaa viime vuoden lopulla ja jälkeenpäin huomasin että join jotta voisin rentoutua eikä minun tarvitsisi huolehtia siskostani joka viikko, jotta voisin unohtaa kaikki huolet maan päällä. Join koska se tuntui hyvältä. En ole juonut toiseen kertaan viime vuotisen jälkeen, mutta uskon että ysiluokan päättäreissä juon taas. Pelkään että minusta tulee samanlainen kun siskostani. Tupakkaa en polta, enkä aio.
Haluaisin vain että perheessämme olisi kaikki hyvin ja me kaikki voisimme elää normaalisti.
Siskoni täyttää tänä vuonna 18 vuotta ja pelkään että hän alkaa juomaan enemmän ja muuttaa jonnekkin kauas koska ei jaksa isää. Tarvitsen siskoani. Eilen oli yksi niistä todella harvoista päivistä jolloin nauroimme yhdessä tyhmille jutuillemme noin 5minuuttia. Haluaisin niitä hetkiä lisää ja haluaisin niihden hetkien kestävän kauemmin, enkä haluaisi niiden hetkien loppuvan tulevaisuudessa.

:..

Joo ite oon 15w poika ja mä oon hulisasani taas pikkusiskostani joka haluu koko ajan haastaa riitaa meijä porukoiden kans. Se vaa haistattelee niin, riehuu koton, huutaa, lintsaa koulust ja ennen kaikkee ei usko mitään sääntoi. Mä tiedän et mun sisko on iha hyvä tyyppi jos se haluu mut se on tainnu tutustuu väärään porukkaan. Mä en jaksa tätä enää kauaa….

en ole kokenut mutta yritän auttaa

Moikka!!

Yritä jutella siskollesi ja yritä saada hänet tekemään jotain kanssasi. Jos vaikka pelaatte jotain kivaa lautapeliä, siskosi saattaa tulla hyvälle tuulelle. Samalla voit varovasti kysyä että miksi hän juo ja polttaa. Sano että tarvitset ja rakastat häntä, ja että hän yrittäisi selvittää välejään isänne kanssa. Kysy isältänne, voisiko hän auttaa jotenkin, että siskonne voisi luottaa teihin aina, ja että hän ei joisi eikä polttaisi. Yrittäkää saada hänet poissa viiltelystä ja huonosta seurasta. Anteeksi jos teksti on sekava, yritän auttaa, sillä tiedän etti sinusta tuntuu pahalta.En ole kokenut samaa, mutta ymmärrän että sinusta tuntuu pahalta. Oon 13.v tyttö mutta toivottavasti neuvoistani oli apua.

Vastaa aiheeseen: sisko huolestuttaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top